DELTID ELLER HELTID?

God tirsdagskveld! 

I dag har jeg sittet ved skolebenken for første gang på over 2 måneder. Det var godt, men samtidig rart! Siden jeg er deltidsstudent så føler man seg veldig bortkommen der man vandrer rundt fra klasserom til klasserom. Ikke vet man hvor noen av klasserommene er og må ofte ta til skammen over å gå å spørre noen på servicetorget om veibeskrivelse. Heltidskullene ser nok på oss som om vi er romvesener som kommer og går som vi vil. Det er ikke bare bare! 

Mange undrer seg over om det er himmelsk å gå på deltid. Om dette er lurt eller ikke. Burde jeg starte på deltid eller heltid? Gidder jeg å bruke ett år ekstra for å få ei utdanning? Blir det for mye? Er jeg strukturert nok? Har jeg nok selvdisiplin? Mange tror det er en slags ferietur, hvor man surfer gjennom fire år og plutselig står igjen i enden med en utdanning. Men er det egentlig sånn? 

Det er ikke sånn det fungerer. Det å gå på et deltidsstudie krever hardt arbeid. Kanskje til og med hardere enn på heltid. I og med at du har alle andre utfordringer i tillegg til alt skolearbeidet. Noen må få kabalen til å gå opp med tanke på dyrepass eller barnepass. Man må få skaffet seg permisjon fra jobben sin de dagene man skal være på skolen. Man må tenke på økonomien og hvordan denne skal strekke til, spesielt under praksisperioder. Det krever mye planlegging og struktur for å kunne gå på et deltidsstudie. Man må lære seg til å være disiplinert og sette av tid til både å lese og skrive oppgaver. Under praksisperiodene må man så og si sette hele livet sitt på vent, noe som kan være utfordrende både for samboer og barn. Menneskene du omgås med blir ofte berørte av valget du tar og dette er også viktig å ta med i etterretning. 

Men det har også mange positive sider ved seg, det er ikke bare negativt. Tvert i mot! Det er så spennende og lærerikt å kunne kombinere jobb med skole. Man lærer masse - både om seg selv, brukere, medmenneskelighet, samarbeid og om respekt! Det er viktig å følge drømmene sine og man må ikke gi slipp på alt annet av den grunn. Det kan være hardt - men det er virkelig verdt det! Det er ett år ekstra, men du vokser stort på dette året. Så om du vurderer å gå på deltid er dette noe jeg virkelig anbefaler. 

Følg drømmen - ikke strømmen. 

SKRIBLERIER

Eller kriblerier om du vil... 

Det føles ut som en evighet siden jeg var innom her sist. Da jeg så nærmere på når det siste innlegget mitt ble publisert så var det en realitet. Det var faktisk en evighet siden sist. Hele 7 måneder. 

Guri land, så mye som skjer på et halvt år. Et år er jo ingen ting! 365 dager går så altfor fort. Det er jo snart ett nytt år for pokker. Jeg har lenge vært i tankeboksen på å begynne å skrive igjen. Jeg syns det er utrolig gøy og interessant å skrive. Det å formidle ting man ønsker å sette på dagsordenen. Det har kriblet litt for lenge i fingrene nå og jeg klarte ikke å motstå fristelsen lengre. Det er godt å få skriblet ned ting man undres på og tenker på. Uansett hva det enn måtte være. Og det er det jeg vil gjøre nå fremover. Skrive når det passer meg selv. Når jeg har noe jeg ønsker å formidle. Ikke fordi jeg vil ha 102 kommentarer og 2430 likes. Ikke fordi jeg ønsker å komme på noen toppliste, men rett og slett fordi jeg elsker å skrive. Fordi jeg har behov for å få ting skrevet ned og fordi jeg forhåpentligvis på en eller annen måte kan hjelpe et annet medmenneske på ett eller annet vis. 

// google
 

Vi er som regel i samme båt. Vi tenker ofte på de samme spørsmålene men er for redde til å spørre dem. Men ingen spørsmål er for dumme. Det er ihvertfall det jeg har lært av lærerne mine. Men mulig de kun sier det fordi at man faktisk skal tørre å si noe som helst. Så slipper man den kleine stillheten som oser igjennom klasserommet hver gang læreren spør om noe vi burde kunne. Men jeg har valgt å tro på lærer-visdommen. Så dersom jeg lurer på noe, så er det helt garantert at sikkert en eller annen person der ute også lurer på det samme. Uansett så er det veldig lærerikt å sette spørsmålstegn ved forskjellige temaer! 

Det er på høy tid å få startet skribleriene. 

hits