Color Magic!

Hallois! 

Denne dagen har gått i ett fra jeg sto opp og til nå. Jeg tilbringet mine første timer av dagen bak skolebenken og er ordentlig student helt fram til torsdag! Så fikk jeg endelig fikset brynene mine, noe jeg har tenkt å fått gjort i evigheter. Deilig! Og vi har hatt besøk av svigers, som tok oss med ut for å spise skikkelig deilig middag. Yummiiii. 

Siden dagen min ikke har vært mer engasjerende og inspirerende enn akkurat det, tenkte jeg å slenge med noen feel good bilder, for å få skikkelig god-følelsen, til tross for at det er mandag! Håper mandagen har stelt bra med dere og at den har gjort starten på uka ganske smertefri. 


Nå skal jeg få tatt meg en etterlengta dusj, før jeg hopper tidlig til køys! Øyelokka har virkelig fått brynt seg med å holde seg oppe i hele dag, og det skal bli godt å ikke kjempe for å holde dem oppe lengre. 

Kos deg videre i kveld! I morgen er det 1.desember og vi kan endelig begynne å nyte julestemningen for fulle mugger. Hurraaa ❤


Ikke la julekaoset ta over hyggen!

Søndag, dere! 

Og ikke nok med det, det er allerede første søndag i advent! Adventstiden er nå offisielt startet og det er så sinnssykt koselig. Man rydder, vasker, pynter og gjør i stand til jul. Vi stresser oss ihjel med både pynting, fiksing og gaver. Men vet dere hva? Jula kommer uansett om vi ikke har fått tak i de dyreste gavene, om vi ikke har rukket å vaske hele fordømte huset eller om vi ikke har fått bakt fem forskjellige slag av julebakst! Jula kommer uansett. 

Alt må faktisk ikke være fullstendig perfekt. Alt trenger ikke å være skinnende rent og man trenger ikke bruke flerfoldige tusen for å glede andre mennesker med de dyreste gaver. Det skal altså så lite til for å glede andre, og dessuten så er det tanken som teller! Om vi alle kunne tenkt slik, så ville vi kanskje sluppet å punge ut med hele lønna vår til julegaver. Jeg skal selv innrømme at jeg er en av de som liker å gi litt ekstra til jul og det går derfor ett par tusen kroner til nettopp dette. Men hva er vitsen? Er det for å tilfredsstille oss selv eller de vi faktisk kjøper gavene til? 


Dette er en gledens tid, selv om vi stresser og maser oss ihjel for å få alt fikset til jul. Det er også en sorgens tid, hvor man minnes alle menneskene man har mistet og som man savner aller mest i slike koselige høytider. Det er derfor ekstremt viktig å ta vare på hverandre i slike stunder som dette! Vis omtanke og gi omsorg til menneskene rundt deg, både bekjente og fremmede. Håper vi alle kan klare å skaffe en fin førjulstid for hverandre! Slenger med noen bilder fra mine tilstelninger til jul og adventstid. 


Det er helt okei og fikse til jul, det er bare koselig! Men ikke overdriv. Ikke la det gå over styr. Bruk heller tid på familien din og vennene dine og mennesker og dyr som du bryr deg om. Det er det denne tiden handler om, og det er det som er viktig å huske på det! Julen handler om kjærlighet, varme og omsorg. Det er det enkelt å glemme i alt julekaos! Ikke la det bli deg som glemmer det. Og minn mennesker du ser lar julekaoset ta over om hva julen egentlig handler om. Da vil alle få et bedre utbytte av julen. 

Kos dere på denne fine adventsdagen! ❤

Yesterday in pictures!

Ettersom jeg om få strakser skal på kveldsvakt, så tenkte jeg og slenge med noen bilder fra igår. Slike fredager som igår bør man sette pris på, og gjøre mye mer for å få til ellers i hverdagen! Det blir så ekstremt koselig å starte ei helg med kvalitetstid med menneskene du er glad i, god mat og noe underholdende på TV'en. Denne helga blir nok bra! :- ) 


Nå skal jeg bare få i meg noe mat, før det bærer av sted til den eldre generasjonen - hvor vi skal kose oss gløgg der også! God lørdagskveld, nyt den til det fulle ❤

Hva er dine planer for kvelden? 

Black Friday

God lørdag! 

I går så gikk bloggingen meg helt forbi.. Plutselig så var fredagen over og jeg kom på at jeg overhodet ikke hadde fått postet noe innlegg. Men det tyder vel bare på dårlig struktur og at tida går så altfor fort i godt selskap! 
Dagen igår gikk ut på at jeg og Kim var på Strandtorget på shopping i forbindelse med den elleville Black Friday. Det var jo helt sinnsykt mye folk som også tenkte samme tanken, at de skulle kapre seg noen fenomenale julegaver til en rimelig penge! Det krydde av folk og fe overalt. Og da mener jeg bokstavelig talt overalt. På Opus, hvor vi skulle sette oss ned for å ta en liten matbit før vi fortsatte med shoppingen, tok hele 30 minutters ventetid på maten på grunn av massemengden av mennesker. Det er jo faktisk helt sinnsykt, hvor mye mennesker går av skaftet på slike dager! 

Formen til Kim er litt opp og ned og det samme gjelder smertene hans, men heldigvis hadde vi med oss drugs, som han kunne ta da smertene ble for ille og vi kunne shoppe i det uendelige. Vi orket ikke å være som folk flest at vi måtte ha det billigste og fineste og mest elegante! Tvert imot, vi tok livet knusende med ro og koste oss gløgg i hverandres selskap, så det var virkelig en koselig fredag. Kan ikke huske sist jeg og Kim tilbringte en hel dag sammen, uten at den ene eller den andre skal ut på noe. 

Etter shoppingen, tok vi turen til rema 1000 og kjøpte inn ingredienser til taco-fredag! Bestevenninna mi Hanne, kom også på besøk og ble med å spiste, og vi lo, skravla, så på film og prøvde kjoler til den store gullmedalje. Dagen i går var fantastisk fin og koselig! Og i tillegg til alt det koselige, så fikk jeg ordnet det meste istand til jul, så nå føler jeg meg godt rutinert til at jula bare kan komme. 

Har du fått fikset til jul enda? 

Ting tar tid!

Hallois! 

I dag har jeg virkelig og på ordentlig fått erfare at ting tar tid..... Vi møtte opp ca. 10-20 minutter før tida, og følte oss rimelig flinke da vi ankom venterommet! Kim ble ropt opp relativt tidlig og var innenfor dagkirurgi-døra ca. 09.45. Bare minutter etter time-innkallings tidspunktet. 

Dette gikk for lett og for fort til å være sant! Og med det, så var det avgjort. Jeg måtte totalt vente i 5 hele jævla timer på stakkaren. Egentlig seks, men jeg tok meg en luftetur ned i Lillehammers gågate for å lufte på rykket og for å få inhalert litt frisk luft. Altsååå, jeg vet jeg ikke skal klage! Mange som må vente flere døgn for å  få kommet seg hjem. Men når du sitter der, uten noen som helst form for selskap og det eneste du har for å underholde deg er et helt lass med motemagasiner og telefonen din, som du bruker til du har brukt opp både datamengde og batteri... Men de er utrolig flinke disse som jobber på sykehus, det skal sies! Selv om mange er potte sure og ikke viser antydning til å løfte på smilebåndet, og at man må spørre for å høre hvordan det går med den man er der for... Sånt er litt kjipt, da jeg kunne ønske det var litt bedre oppdateringer under selve inngrepet, når er det ferdig? når starter de? hvordan går det? Skjønner du tegninga?

love, couple, and hospital image

(bildet er hentet fra weheartit) 

Aiaiai, dette har vært en sinnsykt tung dag for mine psykiske tanker og jeg ble skikkelig gretten av det! Helt uten mål og mening, så var jeg potte sur i laaaang lang tid etter at inngrepet var ferdig og jeg var så heldig å få se igjen gutten min. Heldigvis så våknet han opp igjen etter narkose! Og jeg må nå anse meg selv som personlig sykepleierske, noe jeg regner med at Kim overhodet ikke har noe imot. 

Men nok om sykehus for idag... Om jeg ikke var lei av sykehus før idag, så skal jeg love deg at jeg er det nå! Men igjen, så skal det sies at så mange titalls andre mennesker opplever verre tilstander og lengre prosesser enn det jeg møtte idag. Stakkars mennesker! Men takk og pris for at det finnes sykehus, slik at vi har en relativt stor sjanse for å overleve!

Nå har jeg fått pakka inn litt flere julegaver og tatt meg en skikkelig laang og varm dusj. Deilig! Om få strakser skal jeg hoppe til køys og lade opp til black fridays imorgen med elleville salg over hele Norge. Huurraaaa! 

Nyt siste rest av torsdagen ❤

TOGETHER WE STAND

Halloisen! 

Nå er det nummeret før jeg skal stå opp og komme meg av sted. Selv om jeg har fri idag, så må opp tidlig. Kim skal nemlig på sykehuset og operere hånda si og det var derfor behov for personlig sjåfør. Som den pliktoppfyllende kjæresten jeg er, så sa jeg selvfølelig ja! Det kan nok bli ett par timer på sykehuset, noe jeg egentlig ikke er så super happy for, da dette er et sted hvor jeg mistrives og føler meg skikkelig uvel. Sykehus er aldri ett koselig sted, iallfall ikke for mitt vedkommende! 

Men jeg skal alltids klare å være der idag for min kjære sin skyld. Jeg håper også på å få muligheten til å escape litt fra sykehustilværelsen og få gjort unna siste rest av julegavene jeg har igjen, slik at jeg slipper å ha det hengende over meg. For våres del skal vi bare være der i en dag, jeg syns temmelig synd på mennesker som er såpass syke at de til stadighet må innom sykehuset flere ganger i måneden, eller til de som er sengeliggende og må være der 24/7. Så jeg skal virkelig ikke klage! Jeg får iallfall komme hjem igjen i løpet av dagen, og det er det dessverre ikke alle som får. 

Nå må jeg nesten få ordnet meg... Så snakkes vi når den tid lar seg gjøre! Kos deg idag ❤

The Mockingjay

God onsdag! 

Hvordan har denne onsdagen behandlet dere? For min egen del så har dagen gått ut på å løpe fra en jobb til en annen, noe som i seg selv kan være ganske så strevsomt.. Men samtidig så veldig lønnsomt, når lønna kommer! Dessuten er jeg ikke typen som liker å ikke ha noe å gjøre, så det at det går litt fort i svingene - ja, det er egentlig bare gøy. 

Dere vet kanskje ikke at jeg jobber som støttekontakt? Om du ikke gjorde det, så vet du det nå. Jeg og Kim var å så på det siste kapittelet av "The hunger games" på søndag, men jeg tok likevel med jenta jeg er støttekontakt for på samme kino idag, da hun veldig gjerne ville se den! Jeg rett og slett digger disse filmene og kan ikke få nok. Har du sett dem? Om ikke, så anbefales det på det sterkeste!

mockingjay, katniss, and the hunger games image
Ååååååh, det er så spennende, så mye hat - men samtidig så mye kjærlighet. Den har liksom alt! Og karakterene til filmen er jo bare helt enestående!! Om du ikke allerede har sett det siste kapittelet, løp på kino nå og få med deg den avsluttende finalen! 

Pakkekalender laget med kjærlighet

Åååh, kan det ikke bare bli desember?!? 

Jeg begynner virkelig å komme i julestemning, og det er sjeldent til meg å være.. Det å komme i julestemning før desember er for meg veldig unormalt! I dag har jeg pakket inn gaver til pakkekalenderen til meg og Kim. Jeg satte på julemusikk på youtube som var koblet til TV'en og hadde ett aldri så lite juleverksted helt for meg selv. Men du, hvor koselig det egentlig var! Det å kose seg i sitt eget selskap må være en fantastisk egenskap, og jeg syns synd på de menneskene som ikke klarer å nyte disse små stundene.. 

I de siste årene har jeg fått pakkekalender av mamma, noe som jeg setter utrolig stor pris på. Det er liksom noe ekstra ved det at noen tar seg tid til å finne 24 gaver som de vet vil falle smak hos deg. Det tar både tid og penger og derfor er det ekstra koselig å bli gjort stas på! For min egen del syns jeg det er like så morsomt å lage pakkekalender som det er å få. Det er fordi jeg syns det er ekstremt koselig å glede andre mennesker. Og det er sjeldent noe som gleder mer enn å gi noen du er glad i en pakkekalender. I fjor lagde jeg pakkekalender til mamma og hun ble så utrolig glad! Sånt blir jeg varm på innsiden av og jeg kjenner det varmer om hjerterota ekstra godt. 

I år ville jeg gjøre en liten vri og la fram forslaget om at jeg og Kim skulle kjøpe 12 pakker hver til hverandre, slik at vi fikk en pakke annenhver dag i hele desember. Dette er første gangen vi skal kjøpe gaver til hverandre, siden mamma har laget til oss begge. Men dette året ville jeg at vi skulle gjøre ekstra stas på hverandre! Det er jo så innmari koselig. Jeg forsto fort at Kim var noe skeptisk til hele opplegget, siden han syns sånne ting er veldig vanskelig. Det er vel som gutter flest syns. Men de syns jo ikke at det er noe mindre koselig av den grunn. Heldigvis tok han utfordringen og vi er i full gang med å få på plass pakkene. Jeg er faktisk ferdig og fått kjøpt og pakket inn alle mine 12 pakker til Kim. Noe derimot Kim ikke er, tror han skal starte med gavene idag. Men jeg regner nok med at han skal ha alt på plass til 1.desember! 


Jeg kjøpte inn det meste til selve pakkekalenderen på Nille, sånn som dere ser på bildene ovenfor. Jeg gikk for en litt hjemmelaget variant av innpakning - noe som var innmari koselig! Det blir liksom litt ekstra koselig og hjemmekjærlig når man bruker hyssing og matpapir-farget julepapir! På forhånd skrev jeg ned alle tallene jeg skulle bruke, altså 1-3-5-7-9-11-13-15-17-19-21-23. For deretter å skrive hva jeg skulle putte i dem bak selve tallet. F. eks. 1.) Julegris. Slik at jeg lettere kunne holde styr på hva jeg hadde i hvilke gavenummer. Deretter pakket jeg inn en og en gave og puttet på riktig nummer med en gang, slik at jeg ikke skulle begynne å surre med tall og gaver. Lurt å gjøre seg helt ferdig med en og en gave. Så var det bare å stryke ut en og en gave fra lista! Jeg har lenge vært på jakt etter den perfekte pakkekalender-hengeren eller en slik pakkekalender hvor man kan putte pakkene oppi, men jeg har ikke funnet noen som falt i smak.. 

Derfor trådde jeg til med mine kreative evner og laget like så greit en egen form for juletre, slik at jeg kunne legge pakkene under og henge noen i. Her kan du se resultatet: 
Til tross for at jeg ikke fant den perfekte pakkekalender-hengeren, så ble jeg ekstremt fornøyd med min selvlagde pakkekalender, som er så hjemmelagd som det overhodet går an. Bortsett fra pakkene selv, som jeg har kjøpt på diverse butikker! Vi ble enige om at hver pakke skulle være rundt 100,- og at vi ikke skulle overstige summen på 1200,- Slik at man da kunne fordele pengene på de forskjellige pakkene ettersom man selv ønsket. En pakke kan koste 10,- slik at du da kan spytte i litt mer på den siste pakken, f. eks. Dette ble skikkelig koselig! Nå er jeg fornøyd med egen innsats. 

Har du pakkekalender i år? 

MOT TIL Å GLEDE-DAGEN

Er du flink nok til å glede andre? Er du flink nok til å få fram et smil hos andre? Er du flink nok til å vise omsorg? Det er ikke så mye som skal til! 

MOT til å glede-dagen er 23. november, altså idag. Denne dagen har blitt en årlig begivenhet, og handler om å skape og spre glede. Ungdom fra MOT-skolene har idag besøkt og gledet mennesker i sitt lokalsamfunn gjennom ulike ?glede-aktiviteter?. Mottoet for dagen er å skape glede med enkle midler. Ca 65.000 ungdommer har idag markert dagen på sin skole, og har blitt en viktig synliggjøring av MOTs budskap lokalt.


Det viktigste stikkordet for MOT til å glede-dagen er: TENK ENKELT! Gled mannen på gata, gode venner, naboen, bestemor på aldershjemmet, farfar som sitter alene, klassekamerater, kolleger eller barna i barnhagen. Gi en hjelpende hånd, måk litt snø eller fei gata, gå et ærend for noen, arrangere sms-kurs, pc-kurs eller kortspill på gamlehjemmet. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, et nikk og kanskje til og med en klem til noen som trenger det.

MOT ønsker å bidra til å skape varmere og tryggere miljøer. Det kan koste litt mot å gjøre noe ekstra for å spre litt glede, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor! Det er så ekstremt viktig å kunne glede andre og seg selv. Dette gjør at hverdagen blir noe lettere og man kan til og med redde liv ved å glede noen som er langt nede. Det er kjempe flott at MOT setter fokus på en slik dag, siden det er uhyre viktig å skape glede i hverdagen til andre og seg selv. Glede har utrolig mye og si for hvordan vi føler oss og hvordan vi har det. Glede kan gjøre så mye. Og det er jo faktisk ikke så mye som skal til for å skape litt glede! 

Syns du det er vanskelig å vite hvordan du skal glede andre? Sjekk ut videoen her for å få noen hint om hva du kan gjøre! 

Har du gledet noen idag? 

Tips og råd til jobbintervjuet!

// Innholdet er hentet fra nav sine sider

God kveld! 

Tenkte å bruke denne gyldne anledningen til å gi dere noen tips og råd angående jobbintervju. Vi har jo alle vært der, den pinlige situasjonen man blir plassert i da man sitter der under fire øyne med den som intervjuer deg. Og ja, det finnes alltid mange råd og tips og nå vil jeg dele noen av de beste jeg har funnet med dere! 

ikea, funny, and job image

Skaff deg god kjennskap til bedriften:

 • Finn informasjon på bedriftens hjemmeside.
 • Det kan også være lurt å lese årsrapporten.
 • Kjenner du noen i bedriften eller bransjen du kan ta kontakt med?
 • Du kan også ringe bedriften for å få informasjon, men ikke spør om opplagte ting som du lett kan finne i utlysningsteksten eller på hjemmesiden.

Les gjennom stillingsannonsen, søknaden og CVen på nytt før intervjuet:

Forbered deg på hvilke spørsmål du kan få under intervjuet og øv deg på svarene du skal gi:

 • Hvorfor du vil ha denne jobben og hvorfor arbeidsgiver bør velge deg.
 • Hvordan du vil presentere deg selv.
 • Forbered deg på hvilke spørsmål du kan få under intervjuet.
 • Tenk gjennom hva du kan bidra med i bedriften.
 • Hva er dine sterke og svake sider.
 • Dersom du har «hull i CVen» kan det bli et tema. Øv på hva du skal si, snu det til noe positivt, hold det kort og ikke for personlig.

Selve intervjudagen

 • Ta med deg notater, CV, søknad, attester og vitnemål til intervjuet. Ha et kopisett arbeidsgiver kan få.
 • Kle deg ordentlig.
 • Møt i rett tid.
 • Husk hvilken avdeling du skal til og hvem som er kontaktperson for stillingen.
 • Et fast håndtrykk og god blikkontakt gir alltid et godt inntrykk.

Slik kan et intervju foregå

Et intervju varer vanligvis 45-90 minutter.

Du vil møte to til fem personer ? de har som regel ulike roller i bedriften.

Enkelte arbeidsgivere intervjuer kandidater i grupper. Det får du vanligvis beskjed om på forhånd slik at du kan forberede deg.

Arbeidsgiver åpner med å fortelle om bedriften og den ledige jobben.

Dersom det er informasjon du på forhånd ikke har fått svar på, kan du spørre om dette under intervjuet. Du kan spørre om arbeidsoppgaver, utviklingsmuligheter og arbeidsmiljø.

Noen ganger kan du bli spurt om å gjennomføre en personlighetstest.

Du presenterer deg, og arbeidsgiver stiller deg spørsmål. Under finner du noen av de spørsmålene det er vanlig å stille under et intervju. Du kan også få andre spørsmål. Du bør på forhånd ha tenkt gjennom hvordan du vil svare.

Vanlige spørsmål:

 • Hvorfor søkte du på denne jobben?
 • Hva har du arbeidet med tidligere?
 • Hvorfor sluttet du i din tidligere jobb? Ikke snakk negativt om tidligere arbeidsgivere.
 • Hvilke sterke sider har du i en arbeidssituasjon?
 • Hva gjorde du i den perioden som mangler beskrivelse i CVen?
 • Foretrekker du å jobbe selvstendig eller i team?
 • Hvordan jobber du under tidspress?
 • Liker du best faste rutiner, eller foretrekker du nye oppgaver hyppig?
 • Hvilke arbeidsoppgaver trives du best med?
 • Hvilke arbeidsoppgaver trives du minst med?
 • Hva er det mest positive og negative du kan si om deg selv?
 • Hvorfor bør vi ansette akkurat deg?
 • Hva kan du bidra med i denne jobben og i arbeidsmiljøet?
 • Hva tror du kan bli vanskelig i denne jobben?
 • På hvilken måte sier du fra hvis du er uenig i noe i en arbeidssituasjon?
 • Hva ser du for deg at du jobber med om fem år?
 • Fortell om familien din.

Etter intervjuet

Du kan ringe etter cirka 14 dager hvis du ikke har hørt noe fra arbeidsgiver.

Du kan kontakte den som intervjuet deg og spørre om hvorfor du ikke fikk jobben. Aksepter svaret du får og vær høflig.

Ikke mist motet selv om du ikke fikk jobben. Glem ikke at når du er ble innkalt til intervju, så anså arbeidsgiver deg som kvalifisert til stillingen. Det er god trening i å gå på intervju. Du kan ha gjort et flott inntrykk selv om du ikke fikk jobben.

Håper at disse rådene og tipsene hjelper deg med å dra jobben i havn! Skal også ta for meg bekledning til jobbintervju ved en senere anledning. Nå skal jeg chille i såffan resten av kvelden. Nyt siste rest av mandagen ❤

Åpent sinn

Good morning! 

Det er ikke mer enn en halvtime siden jeg sto opp, da jeg har slumra klokka siden klokka var 09.30! Kroppen min ville overhodet ikke våkne til liv, og øynene ville heller ikke åpne seg nok til at jeg skjønte at det var realistisk å stå opp. Men det er forsåvidt helt greit. Det er godt å ha en slik dag der man kan sove lenge og bare lade opp batteriene sine. Selv om jeg også hadde en slik dag igår, måtte det tydeligvis til en dag til... Nå føler jeg meg noen lunde opplagt og er klar for å ta tak i dagens to-do-liste. 


Det siste punktet der, kjenner jeg at jeg starter å grue meg til. Men jeg får bare bite tennene i sammen og gjøre mitt beste! Så får vi se om det er bra nok eller ikke. Jeg skal nå frem til klokka 13.30 prøve å få klarnet tankene mine og få hjernen min til å ha et åpent sinn. Da går det så mye bedre og man klarer å slappe av og komme inn i en komfortabel boble som gjør at intervjuet går sååå mye bedre, enn når du ikke har fått til å klarne tankene. Ønsk meg lykke til! 

Håper mandagen har behandlet deg bra og at uka kryr av nye muligheter ❤

DENNE UKENS...

Juhu, søndag dere! 

Så utrolig deilig! Og det faktum at jeg har fri på en søndag, det forekommer så sjeldent at man bare kan juble kun for det.. Det er jo såååå deilig å late seg hele søndagen lang. Kun gå i ført pyjamas fra man står opp til man skal legge seg. Late seg på såffan eller i senga, med dyna ballet rundt seg. Ååh, søndager ❤

I skrivende stund er jeg godt plassert i såffan, som vi har lagt ut til sovesofa, med dyna godt ballet omkring meg. Jeg er i ført verdens deiligste joggebuske og en skikkelig digg genser. Daffedagen blir fullstendig gjennomført og det er så godt å vite at man ikke har noe spesielt på agendaen! Kim var jo på julebord igår og har derfor en noe dagenderpå-feeling idag, slik at jeg prøver mitt ytterste på å gjøre dagen så komfortabel som mulig. Heldigvis er formen hans overraskende bra og vi skal senere dra på kino og bare kose oss i hverandres selskap. 

Men nå over til det dette innlegget egentlig handler om... 

WANDERLUST 

Jeg har i mange år drømt meg bort om å dra til byen som aldri sover, nemlig New York. En jentetur til storbyen er en stor drøm som en eller annen dag skal bli utført. Tro meg! En dag går jeg og jentene mine gatelangs i New York sine gater og svir lommebøkene våre tomme for penger. Jeg kan nesten ikke vente! 


BESTE KJØP 

Etter stor inspirasjon fra diverse instagram-kontoer og weheartit-bilder, så har jeg lenge hatt lyst på et stativ hvor man kan henge kjolene sine på! For min del er dette en knakende fin løsning, ettersom vi har minimalt med skapplass og altfor mye klær. Omsider ga jeg Kim i oppdrag om å gå til innkjøp av et slikt stativ, og så pliktoppfyllende som han er så hadde han gjort det! Hurraaa, derfor fikk jeg montert det opp i går og fikk skikkelig orden i klessystemene mine. Superfornøyd med resultatet! Anbefales om du har liten skapplass, men også om du bare vil piffe opp rommet med noe som er ganske kult og funky - det er også mulighet for å pryde stativet med noen cotton balls, slik jeg har gjort på bildet nedenfor! Jeg kjøpte mitt stativ til hele 175 kroner her.  


HØYDEPUNKT 

Denne ukens høydepunkt var når jeg fikk en nydelig kjole og en funky lue i posten! Det er ikke så mye som skal til for å glede denne jenta. Det å vente på noe som du har skikkelig lyst på i posten er så spennende og det er ekstra stor stas og ikke minst at det blir moro å sjekke postkassen. Superfornøyd med både lua og kjolen som er fra Nelly. Disse tingene skal jeg vise dere i ett annet innlegg, da jeg ikke har rukket å fått tatt bilde av det enda. 
WANTIE 

Hmm.. Dette er veldig vanskelig! Jeg ønsker meg så mange ting, men når folk spør meg hva jeg ønsker meg til jul og den slags, så har jeg plutselig ikke peiling. Noen som kjenner seg igjen? Man burde egentlig skrive opp liste gjennom hele året på ting man finner ut at man ønsker seg eller trenger! Når det er sagt, så må jeg nok gå for sengesett. Det er helt utrolig! Men jeg ønsker meg ett nytt fint og funky sengesett. Hahah! Gjerne fine farger eller et funky mønster. Og om det er zebra, så er det ihvertfall innafor. 
Ettersom kreativiteten er veldig minimal idag, så håper jeg over punktene craving, instagram og låt. Også håper vi at uken gir liv i kreativiteten min slik at jeg får et gjennomført innlegg neste søndag. Nå skal jeg slappe av og prøve å få gjort noe småtteri som å pakke inn noen julegaver, før det er på tide og gjøre seg klar for kino! Og om noen lurte, så fikk jeg rydde hele fordømte kåken igår, så nå er jeg ganske fornøyd og lettet! Er såååå deilig å ikke ha rot rundt seg, la oss enda håpe at jeg klarer å holde det sånn fram til jul. 

Kos dere gløgg denne søndagen og lad opp batteriene ❤

SMASK 

Messy Saturday

Hola! 

Har lørdagen behandlet dere bra så langt? Her har jobbings stått på agendaen, i tillegg til å være privat sjåfør for Kim som skulle på julebord. 

Jeg skal nå om få strakser gå i gang med å få ryddet litt i kåken her, for her er det et katastrofalt kaos.. Klær som ligger overalt, poser med gaver opp i mente og rett og slett bare ett virvar av ting og tang all over the place! Jeg kjenner at jeg overhodet ikke ønsker å bruke hverken alenetiden min eller lørdagskvelden min som jeg for engangs skyld har fri på til å gjøre noe sånt.. Men herregud så deilig det blir å være ferdig da! 

Selv om dette kanskje er ett par timer fram i tid, så kjenner jeg en lengsel etter den følelsen av å ha kontroll på hvor alle tingene mine er, hvor det og det klesplagget er, nå har jeg null oversikt på det meste som er i denne kåken og det driver meg til vanvidd! Hvordan er det mulig å la det gå såååå langt liksom? Huff og huff.. Jeg blir så provosert over meg selv.. Kan ikke skylde på Kim heller da han er den som har mest kontroll og er den ryddigste av oss! 


Føler meg litt som hu dama på bildet der... Makan! Nei, nåå dere... NÅ skal jeg virkelig gå all in for at det skal bli ryddig her. Både utenfor og inni klesskapet. Ønsk meg lykke til. 

Kos dere max denne lørdagen ❤

Shopping for christmas

God fredagskveld! 

Nå har jeg slengt meg ned i soffaen og er storfornøyd med dagens gjøremål. En klapp på skuldra til meg selv! Jeg kan endelig huke av 15 av 18 julegaver. Og det er fremdeles bare 20.november!!! Det er jo faktisk en sensasjon i seg selv at jeg er så tidlig ute med julegavene. Men herregud, så deilig! 


Man får innmari julestemning der man tusler rundt i de forskjellige butikkene på leting etter den perfekte julegave til forskjellige mennesker du ønsker å glede på selveste juleaften. Julemusikk og julepynt er det i haugevis og når snøen nå har fått lagt ett nydelig dekke over store deler av Norge, jaaa da siger julestemninga seg ganske fort over de fleste! De siste årene har jeg hatt vanskeligheter med å kjenne den deilige julefølelsen, men nå kommer den sigende over meg - sånn i tide og utide. Plutselig kan jeg kjenne en skikkelig følelse av jul, men den kan også forsvinne like fort som den kom! 

Håper likevel at julestemninga er kommet for å bli i år, da jeg måtte tvinge den fram i fjor... Når den aaaaldri kom og jeg ventet og ventet og den kom ikke engang da jeg pakket opp julegavene! Og da er det liksom ikke helt det samme.. I år går jeg all in for å få skikkelig julestemning og tipp topp tommel opp for at julegave-handelen så og si er i boks! 

Har du begynt med julegave-handelen? Nyt resten av kvelden da dere ❤

Happy Friday

Juhu, endelig er fredagen her! 

Ikke nok med at jeg får kjenne på den herlige fredagsfølelsen, men jeg har også fri i tillegg. Noe så deilig! Jeg våkner opp til -12 kuldegrader, men sola skinner og det er et knakanes fint vintervær utenfor vinduet. Dette blir nok en fin vinterdag :- ) 


Jeg må egentlig bare løpe avgårde, skal møte mamsen og lillebror på Lillehammer, for å få kjøpt inn litt dill og dall og for å få klippet neglene til lille Akira. Dette blir koselig! Håper dere nyter denne fantastiske fredagen til det fulle, så kommer det nok en update i løpet av kvelden ❤ 

God fredag! 

CHRISTMAS PARTY - BOY'S CLOTHING

Hello! 

Nå har jeg klart å fundere meg fram til noen av mine favorittplagg til julebordssesongen og julestria generelt. Denne gangen tok jeg for meg gutta boys! Oboy, det er så mye stilig til gutta også, og du hvor kjekke de blir da! Det er jo faktisk til å bli skjelven i knærne av. Mannfolk i dress er noe av det fineste og mest sexy som finnes. La oss ta en titt på disse herlighetene som vil få ethvert mannfolk til å stråle kjekkhet all the way. 

Boy's it's time to suit up ❤

// innlegget inneholder linker, ikke annonselenker 

1. Beige Twill Blazer 2. Dark Brown Shoes  3. Basic Suit Trouser Black  4. Stretch Characoal Waistcoat  5. Basic Melange Shirt  6. Pime Cotton Sweater  7. Silk Tie Stripes 8. Black Shoes  9. Grey Tie  10. Grey Blue Texture  11. Mini Check Suit  12. Black Blazer  13. Black Beauty Suit  14. Purple Shirt  15. Grey Suit 16. Blue Waistcoat  17. Suit Pants  18. Brown Shoes  19. Blue Tie 20. Brown Sweater

Såååå, nå er det bare å freshe seg opp. Og gutta, dere er til å dø av! Rett og slett. 

Time for time

Onsdag allerede?! WHAAT?

Denne dagen har gått i ett! Fridagen som slettes ikke ble en fridag i det hele tatt... Jeg tenkte å ta for meg ett time-for-time innlegg, da jeg aldri noensinne har gjort dette før (som jeg kan huske). Dessverre har jeg ingen bilder og vise til, men det er kanskje like så greit! Om jeg finner ut at dette er noe jeg ønsker å få en gjentakelse av, skal jeg jammen meg få kjørt på litt bilder i samme slengen. Det lover jeg! 


07.03 
Jeg våkner av at Kim sin kompis vekker oss. Kim har forsovet seg og han løper inn på badet for å gjøre seg klar og stikke på jobb. Jeg ser på klokka og finner ut at jeg må stå opp og slentrer den slitne kroppen min inn på badet. Kaster på meg gårsdagens klær og piffer meg opp med verdens enkleste sminke. En dæsj foundation og litt maskara gjør susen! Suser så ut døra og starter bilen da denne overhodet ikke er is-fri! Dette var så klart ikke med i mine tidsberegninger og jeg kjenner allerede presset for å komme tidsnok til intervjuet. 

08.03 
Jeg har klart å kjøre dit jeg skal under 15 minutter, akkurat slik google maps fortalte meg at jeg kom til å gjøre. Jeg har klart og parkert og hadde da ti minutters margin å gå på. Selvfølgelig finner jeg ikke innkjørselen, heller ikke parkeringen og ikke nok med det - jeg finner for fanken ikke døra hvor jeg skal gå inn i bygningen heller.. Er det mulig liksom?! Ti minutters margin in my ass. Nå skal intervjuet starte!!!! 

09.03 
Etter mange forsøk på å finne veien fram kom jeg meg endelig inn den riktige døra og jeg kom akkurat på tidspunktet om ikke ett sekund etter. Pytt pytt! Jeg har nå hatt ett 48 minutters langt jobbintervju, som jeg følte gikk over all forventning. Noe som sjeldent er bra i mine øyne. Jeg går ut i bilen i glad viten om at jeg gjorde alt jeg kunne og at det nå var opp til sjefen om jeg var perfekt for jobben eller ikke! 

10.03 
Kim har matpause og jeg henter han for en bedre lunsj! Først skal han få henta telefonen sin som har vært på reparasjon, noe som tok endel lenger tid enn vi hadde beregnet. Derfor ble det vel ikke noen lunsj på oss, ble det vel? NEI, det ble det ikke. Og jeg må irritert avlevere mannen på jobb etter en halvtime som kun ble bestående av kø-venting! Og jeg som holdt på å sulte ihjel... 

12.03 
Jeg har nok en gang dratt tilbake til kjøpesenteret for å få anskaffet enda flere julegaver og gaver til kalenderen til meg og Kim. Er storfornøyd med meg selv over at gave-handlingen går mye bedre enn forventet og jeg kan stryke både ett og to navn fra lista i en fei. 

14.03
For en halvtime siden dro jeg til høgskolen for å treffe ei venninne fra klassen, som jeg er tillitsvalgt sammen med. Vi skal på studieutvalg (møte for alle tillitsvalgte på vernepleierutdanningen) om en halvtime og måtte forberede oss noe før vi ble kastet ut til løvene... 

16.03 
Etter å ha blitt overkjørt av heltidskullene er vi godt fornøyde med at vi fremdeles er levende og kjenner på fortvilelsen over å ikke bli hørt.. Jeg ringer Kim og avtaler å forsøke på nytt å spise sammen. Denne gangen fungerer det såvidt! Det ble en rask lunsj alla middag på Mc' Donald. Yummiiiii! 

19.03
Etter å ha kjørt fra Lillehammer til Gausdal til Lillehammer nok en gang, kjenner jeg at det er meget godt at jeg straks skal returnere til Gausdal igjen. Hjem til såffan! Jeg har på nytt og for fjerde gang returnert til kjøpesenteret og kjenner at jeg blir en smule forskrekket og fortvilet da det føles ut som mitt nye hjem... Jeg har nå vært med jenta som jeg er støttekontakt for og kjenner meg nokså lei av både kake, butikker og kvitteringer! Lommeboka har virkelig blitt brent idag, men samtidig har jeg fått kjøpt masse julegaver og er godt fornøyd med å ha halvert julegavelista når kalenderen viser kun 18. november. 

21.03 
Omsider har jeg fått bært inn alle bæreposene inn i huset og har fått plassert de som ikke skal vises for Kim på ett trygt sted. Jeg har henslengt meg på såffan og kjenner at beina mine verker som besatt. Alle dagens gjøremål er unnagjort, gave-lista er blitt forminsket og flere hundre kroner er blitt borte for alltid! For en dag dere... 


Nå er jeg altfor sliten til å kunne finne på noe å skrive... Vi snakkes i morgen! Håper dere har hatt en fin dag :- ) 

40 QUESTIONS

Halloisen! 

Ettersom jeg ikke hadde noe spesielt på hjertet idag, tenkte jeg å kopiere en 40 spørsmåls og svar-innlegg. Dette er en veldig fin måte for dere å bli kjent med meg på, og i tillegg så liker jeg å utforske meg selv ved å må tenke meg til et svar på forskjellige spørsmål. 

Show-time.. 

1. Hvor gammel er du om 5 år?

Etter mine relativt dårlige matematiske beregninger, skal jeg da være 26 år. Gud bevares! Plutselig så høres man sååå gammel ut. Stor forskjell fra 21, både mentalt sett og teoretisk sett. 

2. Hvem har du vært med i minst to timer i dag?

Tja, den eneste personen jeg har vært sammen med og sett idag er min kjære samboer, Kim. Selv om han strøk ut døra klokka 07.00, så har vi vært sammen minst to timer i løpet av dagens første timer. 

3. Hvor høy er du? 

Vettu hva? Jeg er faktisk veldig usikker på hvor lang jeg er. Det er år og dag siden sist jeg sjekka. Men jeg tipper rundt 1.80 isj! 

4. Hvem var den siste personen du ringte?

Den siste personen jeg ringte til var ei koselig name fra billettservice, som jeg overhodet ikke husker navnet på! Haha

5. Hvem var den siste personen som ringte deg?

Det må nok ha vært Kim, når vi skulle planlegge hvor vi skulle møtes i byen i går. 

6. Hvilken film så du sist? 

Siste filmen jeg så var faktisk på kino på fredagskvelden. James Bond Spectre! Han er type ass. Elsker bond-filmene såååå til de grader og jeg ble superhappy når det gikk opp for meg at det slettes ikke var den siste! 

7. Hva stod i den siste tekstmeldingen du fikk?

"Helt greit det :)" fra mamsen da jeg måtte forklare hvorfor vi ble for seine til bursdagsfeiringa i går kveld. Meg  ett nøtteskall og alltid komme akkurat eller ti minutter for seint. En stygg uvane jeg prøver iherdig å få bort! 

8. Foretrekker du å ringe eller tekste? 

Jeg har alltid foretrukket teksting før snakking, og det er ikke blitt noe bedre med årene. Før var jeg helt ekstrem, da sa jeg bare "ja" eller "nei" i telefonen og personene jeg snakket med følte det som et evig strev og som totalt håpløst å føre en samtale med meg. Noe som er helt forståelig! Til tider kan jeg være sånn nå også, at det blir disse stille pausene hvor jeg ikke aner hva i huleste jeg skal si.. Men så har vi de samtalene hvor skravla går i ett, men det er som regel face to face og ikke over telefon. Så definitivt teksting framfor snakking/ringing! 

9. Hva er ditt favorittsted? 

Ååå.. Det er så utrolig mange flotte steder man kan si på dette spørsmålet. Jeg kunne valgt å si Florida, da dette var en tur og en opplevelse for livet. Men mitt favorittsted vil alltid være hytta til besteforeldrene mine. Det er synd at jeg så sjeldent har tid til å være der. Det er det eneste stedet jeg føler meg skikkelig "hjemme" og hvor jeg føler at jeg finner en indre ro, som jeg ikke finner noe annet sted. 

10. Hvilket sted liker du minst? 

Dette var et vanskelig spørsmål... Hmm, la meg se! Et sted jeg kjente skikkelig ubehag var da vi måtte mellomlande i Amsterdam. Dette var da riktig nok på grunn av alle tingene man har hørt om Amsterdam og om all "drugs" relaterte historier man hører. Amsterdam er sikkert ett fint sted, men jeg følte meg ikke helt trygg og det er veldig sjeldent jeg ikke føler meg trygg på steder. 

11. Hva irriterer deg aller mest i hverdagen? 

Det som irriterer meg mest i hverdagen er som regel i jobbsammenheng, hvor det er sånne småting - altså, som for meg er logiske ting å gjøre. At disse ikke blir gjort. Som det å gå ut med søppelet når det er fullt, eller å kaste tomme melkekartonger fra kjøleskapet. Eller det å fylle på igjen med utstyr og kaffe i kaffeboksen. Når det ikke er igjen nok kaffepulver til å romme ei skje, så må det da for pokker gå an å bruke toppen to minutter av sitt liv til å gjøre det enkelt for neste mann som skal fylle på kaffetrakteren?!? Hvor vanskelig kan det være liksom.. Sånne ting irriterer meg grønn! 

12. Hva er det siste bildet du tok med telefonen? 

Det må ha vært når jeg skulle finne bilder av #prayforparis i helga, og jeg gikk inn på weheartit for å finne et passende bilde. 

13. Har du noen kjæledyr?

Jeg selv har ingen kjæledyr, men jeg føler på en måte at jeg har det likevel i form av familiehunden vår Akira - som bor hos mamma! Alltid like fantastisk å se henne igjen og alltid like leit å dra fra henne. Hun sprer så mye glede og har en fantastisk personlighet. Jeg vet alltid at hun passer på meg og at hun er der for meg. Er så glad i den prinsessa der! 14. Når stod du opp i morges? 

Jeg har vært så sliten i det siste at jeg unnet meg en å ligge skikkelig lenge. Den ble vel nærmere tolv før jeg orket å spankulere inn på badet for å få fikset meg. Jeg var helt ferdig! Og siden jeg ikke hadde så mye på to-do lista mi idag, så trengte jeg virkelig å få sovet helt ut. Ettersom jeg heller ikke har fått sovnet før klokka har vært nærmere tre i flere netter nå, så var det godt å få noen ekstra timer på øyet! 

15. Hvor er du om 10 år? 

For et vanskelig, rart og samtidig skremmende spørsmål! Det er overhodet ikke godt å vite. Og jeg har egentlig ikke så veldig lyst til å vite det heller! Jeg liker å leve i nuet og ikke planlegge så forbanna mye framfor meg, da blir det bare rot. Det går jo sjeldent som man planlegger uansett, så hvorfor bruke så mye tid og krefter på det? Er bedre å heller ta ting på sparket og leve litt her og nå. Jeg håper selvfølgelig at jeg er utdannet vernepleier, at jeg har eget hus og muligens fått meg en liten rakker. Det er liksom et livsmål i seg selv og jeg håper at jeg er på god vei til å nå det målet om 10 år! 

16. Chips eller godteri?

Jeg er faktisk ikke så veldig glad i potetchips, og jeg har enda ikke funnet en type chips som jeg drar på butikken kun for å kjøpe det. Så her blir svaret enkelt. Godteri for alle penga. Jeg er den så kalte candy queen! Men det slår aldri feil at jeg har med meg en eller to poser french fries i veska når det skal festes! Det er et must. 

17. Hvilket klipp på YouTube fikk deg til å le sist? 

Nå er det ikke sånn at jeg er inne på youtube så veldig ofte, men et klipp får meg til å le så jeg griner. Herremin, skjønner virkelig ikke at det er mulig å være såå lettskremt! Det er jo helt vilt å bli kjendis ved å være lettskremt! 


18. Hva er din beste egenskap? 


Min beste egenskap må være at jeg er veldig omtenksom og setter alltid andre før meg selv! Det er vel også kanskje min største svakhet til tider også.. 

19. Hva er du dårligst til? 

Det å få struktur i hverdagen er for meg et evig strev. Å være ryddig er også uhyre vanskelig og det flyter over av både oppvask, klesvask og andre ting som ligger her og der. Det er sååå irriterende og jeg syns virkelig synd på Kim som må bo med meg og mitt evige rot! 

20. Hva er du iført når du sover? 

Som regel ligger jeg i truse og en silkemyk nattkjole, men det er også netter hvor jeg sover i en stor og deilig t-skjorte! Kommer litt an på om jeg vil se bra ut eller ikke, og hva som føles behagelig for meg akkurat der og da. Haha! 

21. Hvem ringer du til når du er forbanna? 

Det er vel som oftest til enten mamma eller bestevenninnen min Hanne, noen ganger kan det også være Kim. Men jeg prøver iherdig og ikke lempe all dritet på han, han får som regel høre det når jeg kommer hjem uansett, så derfor må jeg porsjonere negativiteten over på flere mennesker. 

22. Hva er den største premien du har vunnet? 

Den største premien jeg har vunnet, er det ikke jeg selv som har vunnet en gang. Jeg var bare så heldig å bli invitert med! Stefaren min hadde kjøpt seg ny bil og var med i trekningen om et gavekort på noen tusen, husker ikke helt eksakt.. Gavekortet var i form av et reise-gavekort. Jammen så vant han vant  og vi valgte å reise til Paris! Det var skikkelig stas. 

23. Hva er det rareste du noen gang har spist?

Hmmm, denne var vanskelig... Da jeg så langt jeg klarer styrer unna alt som er rart å spise! Men kanskje froskelår?! 

24. Har du noen piercinger? 

Overhodet ikke! Det var en stund på ungdomsskolen hvor alle hadde en stor trang til å ta piercing i navlen eller i tunga. Men jeg var aldri en av dem som følte det behovet! Dette er noe jeg overhodet ikke har skjønt meg på hvorfor folk gjør, og jeg har derfor holdt meg langt borte i fra alt som har med temaet å gjøre! Selvsagt er det mange som kler det, og jeg skal ikke skjule at jeg syns mange jente og dame-mager med piercing i ser ekstremt bra ut! 

25. Hva hører du på akkurat nå?

Akkurat nå så hører jeg ikke på noe som helst.. Det var faktisk ekstremt deilig at det var totalt stille rundt meg, da det som regel skriker, piper i alarmer og er folk rundt meg døgnet rundt ellers. Det er derfor jeg elsker å være hjemme alene, da kan man skru av alt som har med lyd å gjøre og kun nyte stillheten! 

26. Hvilken is er din favoritt?

Oiiii, jeg som knapt nok spiser is. Jeg hadde lenge Kaptein Sabeltann som favoritt-is tidligere, men de valgte så klart å slutte å produsere den! Derfor har det som regel gått i denne godbiten her: 

27. Kan du skifte olje på en bil? 

Tja, jeg har jo lært det en gang i tida - så jeg skulle alltids klart å få det til! 

28. Liker du kaffe? 

Usj, nei. Jeg kan ikke fordra kaffe! 

29. Hva foretrekker du å drikke til frokosten? 

Cola. Helt ærlig! 

30. Norge på sitt beste? 

Solskinnvær i parken eller ved stranda - vennegjengen er samla, pølsene og kotelettene er kasta på grillen og anlegget er på full guffe! Åååh, det er virkelig good vibes all the way! 

31. Hva er det siste du kjøpte? 

Det siste jeg kjøpte var ei skikkelig rå lue fra Nelly, som du finner her.


32. Har du noen gang vært innlagt på sykehus? 

Ja, dessverre. Opptil flere ganger. Ikke på grunn av brudd, men på grunn av besvimelser og uvisse ting som man ikke har funnet noen logisk forklaring på. 

33. Snakker du andre språk enn norsk? 

Engelsk, og på en god dag noe tysk! 

34. Hvilken dessert liker du best? 

Jeg kan ikke fordra gele og andre desserter enn is og kake. Oreokake eller is med non-stop og jeg er solgt! 

35. Banner du mye? 

Før jeg dro på folkehøgskole bannet jeg hele tida! Men da jeg fikk en skjennepreken fra både mamma og bestemor om at jeg nå skulle begynne på en kristen folkehøgskole, så måtte jeg bite i det sure eple og virkelig skjerpe meg. Det var veldig vanskelig, vanskeligere enn jeg hadde trodd.. Men jeg klarte faktisk å slutte å banne! Nå er det så klart noe som har gjenoppstått, men det er mest når jeg er irritert eller virkelig skal sette noe på spissen. Ord som forbanna, jævlig, fordømte, helsike kommer ofte både i tekst og tale... Men jeg (tror jeg selv iallfall) har sluttet å si faen, jeg har heller byttet det ut med fader. Kanskje det ikke er så mye bedre, men for mine ører så høres det bedre ut. 

36. Hvilke gode nyheter fikk du sist? 

Jeg fikk en melding om at jeg var bedt inn til intervju i morgen. Noe jeg ble superhappy over. For ikke å røpe alt for mye, så lar jeg det være med det! 

 

37. Eier du noen verdifulle smykker? 

Jeg eier så og si ingen smykker.. Jeg kan ikke fordra smykker og bruker det aldri! 

38. Hva foretrekker du å bruke penger på?

Jeg foretrekker å bruke penger på å glede mennesker jeg er glad i. Og unne meg noe selv som jeg har ønsket meg lenge, etter mye hard jobbing er også innafor! I tillegg til å reise, men det har jeg sjeldent til til - så det blir liksom aldri gjort. 

39. Fortell tre ting som leserne ikke vet om deg!

1. Da jeg var konfirmant hadde jeg spesifikt bedt mine nærmeste om ikke å gi smykker, allikevel så fikk jeg massevis! Jeg tok derfor å byttet alle smykkene, slik at jeg fikk penger i stedet - siden jeg overhodet ikke kan fordra smykker. Jeg satte da pengene på sparekonto og brukte vel så og si opp alle pengene når jeg var i USA i 2013. 

2. Jeg har alltid sagt at jeg ikke skal gifte meg, for dette er noe jeg ser på som et "dømt til å gå skeis"-opplegg. Selv om jeg kjenner mange som har vært gift i flere år, som besteforeldrene mine. Likevel er det noe med redselen for at alt skal gå til helsike når man har sagt sitt "JA" til hverandre. Helt sykt. Og mange i min nærmeste omkrets syns dette er veldig leit. Til tross for redselen er jeg ekstremt glad i å se på "say yes to the dress"-program på TV, så det er mulig det er noe underbevisstheten min prøver å fortelle meg, haha.. 

3. Jeg har en vekter-utdanning som jeg tenkte jeg kom til å ha godt utbytte av da jeg fikk jobb som vekter for et vekterfirma. Men da jeg måtte stå som dørvakt/vekter for et utested fant jeg fort ut at dette ikke var noe for meg. Det var en av de lengste kveldene i mitt liv og jeg var på gråten stort sett hele kvelden. Da jeg endelig kom meg inn i bilen og oppdraget var ferdig, brast jeg i gråt og gråt hele veien hjem. Jeg løp inn på soverommet, kastet meg under dyna og gråt enda mer. Jeg var helt sønderknust og følte meg totalt mislykket. Det var helt forferdelig og den følelsen henger i meg enda, selv om det er over ett år siden.. 

40. Hva er dine planer for helgen? 

På fredag så har jeg planer om å ha en ganske rolig kveld her hjemme med Kim. Lørdagen har jeg sagt meg frivillig til å være sjåfør på Kim og hans kompiser som skal på julebord med jobben, så jeg regner med at dette kan bli en veldig spennende og ikke minst morsom helg. I tillegg så skal jeg på jobb først på dagen på lørdag og kose meg med den eldre generasjonen og kaste i oss noe grøt - som alle andre lørdager. Jeg har store planer om å ha en skikkelig koselig helg! :- ) 

Håper dette var spennende og lærerikt! Nå skal jeg få rydda litt i kåken til mannen kommer hjem fra jobb :- ) Nyt denne snøfulle tirsdagen! 

Hurra meg rundt!

Hei dere! 

Idag har det virkelig gått i to hundre og ti. Noen ganger kunne jeg virkelig ønske at døgnet hadde flere timer. Til tider føles det ikke ut som at 24 timer strekker til. Er det ikke sykt? 

Jeg har nettopp kommet inn døra og har ikke vært hjemme siden klokka var 07.00. Sånn er det ofte her i gården og sånn tror jeg det er jevn over hos de fleste andre også. Alt stress og mas som vi påfører oss. Alle plikter som vi må fullføre før dagen er endt. I tillegg til et salig snøkaos og glatte veier, så er det ikke rart at det blir ulykker. Jeg hater virkelig vinterføre. Alt som har med dekk, strøing, måking, holke og is. Fysj a meg! 

Jeg kunne lagt ut i det vide og det breie om hvor kjip, stressende og slitsom denne dagen har vært, men velger heller å fokusere på det positive. Min kjære, gode og snille bestefar fyller nemlig 70 år idag og det er virkelig stor stas! Han har alltid vært en viktig person og støttespiller igjennom hele livet mitt. Jeg er så uendelig glad i den mannen, at jeg knapt vet hva jeg skulle gjort uten han. Alle tingene han har lært meg, alle minnene og erfaringene jeg er rikere på grunn av han. Han er rett og slett en kjernekar av de sjeldne og jeg håper virkelig at det finnes flere bestefarer som han. Da er du jaggu meg heldig! 


HURRA FOR BESTEFAR ❤ Nå skal jeg få slappa av i noen minutter før jeg hopper til køys. Håper mandagen har stelt pent med deg! 

UKENS...

God solfylt søndag! ❤

Som alltid de få gangene jeg faktisk har kveldsvakter på søndager, så sover jeg bort hele fordømte søndagen. Jeg får som regel ikke gjort en dritt før tiden er inne for å spenne på seg klærne, kaste seg rundt og komme seg av gårde. Sånt skjer hele tiden! Men er det ikke litt sånn det skal være på søndager da? At man bare kan sove så lenge man føler for, slenge på seg de mest behageligste klærne og bare nyte kvalitets tiden med såffan? I mine øyne er det en perfekt søndag! 

Det er søndag og det er duket for en ny runde av ukens... Så la oss bare sette igang! 

WANDERLUST 

Helt siden jeg så Skippy på TV'en som seksåring har jeg drømt om å få oppleve Australias små og store perler. For et fantastisk sted! Tenk deg å klemme koala-bjørner, hilse på kenguruer og bare kose seg gløgg! Det er ingen som helst tvil om at jeg i løpet av mitt liv skal få sjansen til å oppleve "the land  down under". Dit skal jeg - uansett! Jeg kan nesten ikke vente til denne barndomsdrømmen går i oppfyllelse. TJOHOO

travel, london, and tokyo image

ocean, coral, and sea image

beach, sea, and summer image

australia, map, and travel image


BESTE KJØP 

Etter begravelsen på fredag, så vandret jeg rundt på Gjøviks store kjøpesenter CC. Jeg hadde store planer om å få knabba med meg en 70-årsgave til bestefaren min. Men sånn ble det altså ikke. Jeg følte jeg hadde fortjent å unne meg selv noen småting og å unne meg selv en kvalitetstid med shoppingterapi. Og det var altså så deilig! For det meste gikk jeg rundt og kikket på både smått og stort. Jeg har lenge sett etter en nøkkelring til bilnøkler, husnøkler og andre nøkler og der hang den. Den var midt i blinken. Så fullstendig meg som det går an å få det og jeg bare måtte ha den! Se så søt da - jeg dåååner. Den er kjøpt hos H&M. HØYDEPUNKT 

Denne ukens høydepunkt må ha vært å få den splitter nye utgaven av Det Nye i posten. Det er mange ting som skjer til en hver tid på agendaen min, men det går for det meste i jobb og skolearbeid og slike ting er som oftest ikke høyest på høydepunkt-lista. En av mine mottoer er at det er de små tingene som teller, og det skal ikke mer til for å glede meg enn å få favorittmagasinet i posten! 


WANTIE 

Jeg har lenge sett etter et skopar som man kan bruke til så og si alle anledninger. Noen som er fine, men ikke altfor fine. Da jeg var godt i gang med å finne plagg til julebordsinnlegget mitt, så fant jeg det perfekte paret. Jeg som er så høy, har ikke lyst til å ha så høye hæler, slik at jeg skal overgå både fant og fe. Så disse ville passet meg ypperlig! Jeg er så og si solgt når det kommer til disse og du skal ikke se bort i fra at de kommer på neste ukes innlegg under ukens beste kjøp! De finnes her.

CRAVING 

Matlysten er langt fra på topp og det har i flere uker nå vært veldig vanskelig å få i seg nok næring i løpet av dagen. Likevel har jeg cravet etter Tas Kebab fra restauranten her vi bor. Det er fader meg noe av det deiligste jeg vet om når det kommer til restaurant-mat! Om du noensinne ser Tas Kebab på menyen, ikke nøl med å bestill det. Det er helt himmelsk! INSTAGRAM 

Denne ukens inspirasjonskilde er ikke så full av farger som det jeg ellers pleier å inspirere meg av. Men @marenklethagen fyrer på med bilder som gir deg følelse av glede, varme og kjærlighet. Det er en skikkelig koselig atmosfære over hele bruker-kontoen og det er en fryd å se gjennom bildene. Kos deg med disse godbitene! LÅT 

Det å vite hvem denne jenta er og vite at hun over en lengre periode bodde på hjemstedet mitt er helt sykt. For ei sterk, vakker og begavet jente! All creds for ny låt og for fantastisk rå musikkvideo! Du er helt rå, Chinook. Stå på, kjære deg. 

fxYk7XfDcP0

Nyt resten av denne fantastiske søndagen ❤ Gjør noe for deg selv og for noen du er glad i! 

HAR DU HØRT HVA HUN HAR GJORT, ELLER?!?!

// artikkel hentet fra Det Nye

Vi vet jo alle at vi ikke skal gjøre det. Men det er likevel så lett å falle for fristelsen, er det ikke? Hvorfor i helsike baksnakker vi egentlig? Nå skal jeg ikke være helt totalt all or nothing og ta alle under en kam. Det er slettes ikke alle som baksnakker. Og selv om vi gjør det,, så mener vi nødvendigvis ikke å være ondskapsfulle. Mange ganger mener vi overhodet ikke noe slemt med det som blir sagt. Og ofte kan det hende vi spøker med den andre parten. Men slike spøker kan uansett være sårende. Det er utrolig viktig å huske på! Det kan hende at budskapet ditt blir mottatt annerledes enn det du først mente, og da er det allerede for sent å gjøre noe med det. Da er allerede "skaden" skjedd! 

Jeg vet selv hvor fort det er å baksnakke folk. Jeg vet hvor mye baksnakking det finnes på mange ulike arenaer. Derfor ville jeg bruke denne søndagen til å ta opp nettopp dette viktige temaet, baksnakking! 

"Baksnakking bidrar til å skape et utrygt miljø der du alltid vil lure på hva som blir sagt når du ikke er til stede".

Og det er faktisk noe i det sitatet der. Baksnakking skaper utrygge miljøer, uansett hvor det måtte være. På hjemmebane, på skolen, i jobbsammenheng. Overalt! Det er ingen spøk at det foregår baksnakking hver bidige dag, overalt hvor man er. Av og til er det gruff som vi trenger å få ut, det kan være situasjoner der vi blir skuffet over f.eks venninner eller andre folk rundt oss og at vi derfor bare må få det ut før det koker over. Praten går rundt kafebordet, om jobb, studier, om menn, om ferien, om klær, om siste sesong av favoritt-serien - og før du vet ordet av det, så har samtalen begynt å dreie seg om den ene, hun som ikke er til stede. Høres det kjent ut? Det er altfor lettvint å vingle seg ut på den farlige veien der. Den veien som leder deg til å begynne å baksnakke. For det er jo ikke sånn at vi alltid har bare fine ting å si om hverandre. På ingen måte! 


barbie, bitch, and swag image
Så når vi først er inne på baksnakking. Hva er baksnakking? Vet du egentlig hva det er? Baksnakking er å snakke negativt eller ondsinnet om en som ikke er til stede. I noen situasjoner kan baksnakking kalles mobbing. I hvert fall hvis man i tillegg utestenger og gir stygge blikk. Baksnakking befinner seg i grenselandet mellom mobbing og sladder. Men en grei tommelfingerregel kan være at du ikke skal snakke om andre på en måte du ikke vil bli snakket om selv. (Kilde: Ingrid Sønstebø, psykolog)  

Kjenner du deg igjen? 
Om du noensinne har opplevd å selv bli baksnakket så vet du hvor slitsomt og tøft dette er. Det er overhodet ikke noe gøy! Man føler seg skikkelig uglesett og man føler seg ikke velkommen i det hele tatt. Baksnakkingen kan forekomme i mange ulike former og fasonger, som for eksempel: 

Eventyrfortelleren
En fjær blir lett til fem høns. Særlig når det gjelder baksnakking. En bagatell blåses opp for å lage mer drama. Sannheten blir uviktig. Kan ha ganske uheldige konsekvenser for personen som er gjenstand for oppspinnet. 

Big Brother ser deg
Livredd for å bli sitert, drives baksnakkingen indirekte: Man vet hva man mener om du-vet-hvem- uten at man trenger å si så mye mer enn .... En feig variant, for baksnakkingen er der uansett om du tør å si navnet til den du snakker om eller ikke. 

Bedreviteren
Det er alltid en i vennegjengen som påtar seg rollen som bedreviteren, den som ifølge seg selv aldri baksnakker - og som prøver å skjule egen baksnakking med moralsk overlegenhet. 

Fylla
Sannheten får du fra fulle folk, sier mange. Men ofte har nok alkoholen en lei tendens til å gjøre vondt verre. Og sperren for hva som er ok å si, er dessverre ikke alltid til stede. Heldigvis kommer fylleangsten som straff og tar deg neste dag.
(Kilde: Ingrid Sønstebø, psykolog) 

Baksnakking på jobb
Ofte forekommer det baksnakking på jobb. Spesielt i yrker der kvinner er i flertall og har dominans. Her er noen tips om hva du burde gjøre om det er baksnakking på jobben din eller at du selv blir baksnakket på egen arbeidsplass. Disse rådene går også an å følge når det gjelder baksnakking på andre arenaer også! 

1) Hvis det er mulig, ta det opp med den som baksnakker med mål om å rydde unna misforståelser. 
2.) Hvis ikke, ta det med tillitsvalgt eller leder. 
3.) Snakk med leder om kjøreregler. En av dem bør være: Ikke baksnakk andre. 
(Kilde: Turid Remme og Arne Glenna, rådgivere på Arbeidslivstelefonen.) 

Så, nå er spørsmålet. Hvordan skal man unngå baksnakking? Unngå å skape et utrygt miljø på de ulike arenaene vi er på i dagliglivet? Klarer du å motstå baksnakking? Eller er du den som bare "henger" deg på det den andre sier og joiner baksnakkinga, fordi du rett og slett er for feig til å gjøre eller si noe til vedkommende? La disse tankene få gå gjennom hodet ett par ganger før du faktisk svarer på dem. Er du så tøff at du sier at "det her er rett og slett ikke greit, drit i å baksnakk folk som ikke er til stedet!". 

Personlig syns jeg dette med baksnakking er veldig veldig vanskelig. Det er enkelt å slenge seg med, selv om man får en stor klump i magen som vokser og vokser ettersom det blir mer og mer drittsnakk om en eller ei. Spesielt om det er noen du kjenner og egentlig ikke syns noe om selv, men det føles helt feil å baksnakke dem. Likevel sier du ikke noe, for at det er du som skal bli den negative. Men sånn burde det ikke være. Jeg må personlig bli mer bevisst på dette med baksnakking. Ofte kan det høres ut som at jeg baksnakker noen, men jeg har ingen vonde hensikter med å snakke "dritt" om folk. Det er bare at noen ganger må jeg få løsnet på trykket som over tid har bygget seg opp, på f. eks ting jeg har irritert meg insane lenge over at vedkommende gjør, eller i mitt tilfelle - ikke gjør. Ting som liksom er en selvfølge for meg, kan for andre ikke være en selvfølge å gjøre. Og sånne ting irriterer meg grønn! Som det å gå ut med søppelet på jobb, eller fylle på med utstyr som er tomt. Jeg må bli flinkere til å si imot mennesker som baksnakker og det å bli mer bevisst på at jeg selv ikke ønsker å baksnakke, da dette er noe jeg virkelig hater! 

Hvordan unngå baksnakking? 
❤ Snakk pent om vennene dine i stedet for å baksnakke. Det er ikke fristende å snakke negativt om andre til en som stadig snakker positivt om andre, for da framstår man negativt selv. 

❤ Trenger du å prate om noe negativt om en annen, vis at du ikke gjør det for å ramme vedkommende. For eksempel kan du si at du egentlig ikke liker å snakke negativt om andre, men at dette er noe du trenger å dele/høre andres synspunkt på eller å få råd om. 

❤ Hvis en av venninnene dine baksnakker en gang, kan du velge å overse det - eventuelt skifte tema. Du kan også velge å si noe positivt om den som baksnakkes. 

❤ Hvis en i vennegjengen stadig baksnakker? Du kan velge å ta det opp med vedkommende og fortelle hvorfor du ønsker at dette tar slutt. Og hvis det ikke hjelper; tenk over om dette er en du vil ha som venn. 

❤ Hvis det er vanlig å baksnakke i din omgangskrets? Du kan si ifra at du ikke liker at dere snakker så negativt om en person som ikke er til stede. Eventuelt er du kanskje ikke i riktig vennegjeng. 

Jeg tror vi alle har noe å lære av tipsene ovenfor, meg selv inkludert... Har vi lært noe om baksnakking idag? Og har vi lært hva vi burde gjøre og eventuelt det vi ikke bør gjøre? Om dette innlegget har gjort deg mer bevisst på hva baksnakking egentlig er og mer bevisst på at du ikke skal gjøre det, da har jeg gjort mitt! Vi burde alle som en - bli mye flinkere til å heller gå rett til personen å si om det er noe vi har på hjertet, enn å drive med den stygge baksnakkingen. Det kan fort utarte seg til større og styggere ting som mobbing. Og det vil vi ikke ha noe av.. "Det er fort gjort å glemme at den som baksnakker andre, selv får et dårlig rykte." Det er noe i det, er det ikke?

Hva er dine erfaringer med baksnakking? Skriv gjerne dine egne meninger om baksnakking i kommentarfeltet! Det er alltid gøy med litt diskusjoner rundt alvorlige temaer som nettopp dette her. 

DON'T WORRY ABOUT THOSE WHO TALK BEHIND YOUR BACK, THEY'RE BEHIND YOU FOR A REASON. 

Pray for Paris

Kjære lørdag ❤

Det er alltid en ære og se deg, kjenne deg og vite av deg. Men idag er det litt annerledes! 

Det er ingen god følelse ved det å nyte denne lørdagsmorgenen. Når man går inn på sosiale medier og man kan se mennesker dele og publisere bilder til ære for de som ble drept i Paris igår kveld. Man kjenner frykt, medfølelse og kjærlighet. Det er så ubegripelig at slike ting må skje i verden. Det er hele tiden krig i et eller flere land i verden. Og det er ille nok det også! Men noe sånt, det er bare umenneskelig. 

paris, pray, and france imageIdag går alle mine tanker til de etterlatte av ofrene i Paris. Be for dem og håp at elendigheten ikke fortsetter. Vis din omtanke ved å dele eller publisere et bilde på sosiale medier, sånn som mange tusen allerede har gjort. Vi må stå sammen under slike tragedier! ❤

HELLO FRIDAY

Freeedag, dere! Ohyes ❤

Dagen startet nokså tidlig og brått. Synet av snø ute var både artig og slitsomt på en og samme tid. Men da regnet øste ned ble det ikke fullt så gøy lenger og veiene var helt speila. Da er det gøy å kjøre bil... 

Jeg fikk oppleve en veldig fin begravelse, fått shoppet meg en del nye ting og handlet inn endel julekalendergaver til samboeren, samt fylt drivstoff for harde mugger. Hehehe.. Nå skal jeg bare fikse meg for så å dra på date med mannen. Daten innebærer såklart peppes og kino! Så selv om det er fredag den 13 idag, så har den ikke vært så ille og jeg tviler på at den blir noe verre. Gleder meg max til å kaste innpå ett par deilig pizzastykker fra peppes og gosse meg i kinosalen med agent-007 på skjermen. Hurra for fredag! 

Blant tingene jeg kjøpt idag, fikk jeg omsider tatt med meg denne herligheten hjem - som garantert skal brukes nå i julesesongen. 

// Vero moda 

Vi snakkes i løpet av morgendagen, selv om jeg ikke fikk postet noe innlegg igår - så kommer jeg sterkere tilbake imorgen! Nyt fredagskvelden ❤

GIVE AWAY - MUMMIKRUS!!!!!!

Hurra meg rundt og huttemeg tu!

Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne da jeg kom over denne give away'en på facebook. Du kan finne den her. Det passer meg veldig ypperlig da jeg i over ett år har sikla på mummikrus. Det er facebook-siden Tusen ideer som holder selve konkurransen! Dette er en unik sjanse til å vinne et av de herlige krusene og jeg bare måtte dele denne konkurransen med dere :- ) Vet at dette er noe mange ønsker seg! 
For å være med i konkurransen må du huske 3 ting:

 1. Du må huske å trykker Like på Facebooksiden vår her.
 2. Huske å like Facebook-innlegget der denne give awayen er annonsert.
 3. Husk å legge igjen kommentar til oss under dette innleggets når det annonseres på Facebook. 

Vinneren blir trukket da siden har fått 60.000 følgere!! Så gå inn og lik facebook-siden NÅ 

Har du like lyst på et mummitroll-krus som meg, så vil du ikke nøle med å kaste deg med i konkurransen! Lykke til ❤

CHRISTMAS PARTY - GIRL CLOTHING

Onsdagen har meldt sin ankomst og vi kan med glede si at det er "lille lørdag" ❤

I disse tider blir man muligens bedt inn til både ett og to, om ikke flere julebord. For min egen del har jeg aldri vært på et slik "høytidelig" julebord, annet enn med fire venner - hjemme i stua mi. Jeg er nå blitt bedt med på to julebord og kom til å tenke på at jeg ikke hadde noen anelse om hva jeg burde ha på meg. Det å velge ut klær til spesielle anledninger er virkelig ikke min sterke side, men tenkte å gjøre mitt beste på å gi noen tips til hva man kunne bruke! Så kanskje dere også kan få en liten smakebit på hva som er ute på markedet av diverse plagg til julebordsesongen. 

Jeg tok for meg jentene denne gangen, så får vi se om det kommer ett innlegg for gutta boys også! 

La oss se...

// Innlegget inneholder annonselinker 

1. Gull kjole  2. Superfresht armbånd (annonselenke)  3. Nydelig clutch (annonselenke)  4. Red beauty (annonselenke)  5. Sko i gull og svart (annonselenke)  6. Red wine (annonselenke)  7. Superrå plattformsko  (annonselenke) 8. Stilig kjole  9. Øredobber (annonselenke) 10. Svarte sko (annonselenke)  11. Toppløs kjole  12. Kjede i sølv (annonselenke) 13. Flotte sko (annonselenke)  14. Sparkle dress (annonselenke)  15. Kjede i gull (annonsselenke) 16. Grønn kjole (annonselenke)  17. Grey high heels (annonselenke)  18. Superfet rød kjole (annonselenke)  19. Gullsko (annonselenke)  20. Gull øredobber (annonselenke)  21. Fancy kjole  22. Røde sko (annonselenke)  23. Mønstret kjole (annonselenke)


Jeg håper at jeg har funnet noe som falt i like mye smak hos deg, som hos meg! Skal du på julebord i år? Og isåfall, hva har du planer om å ha på deg? 

Vi snakkes etter et par timer med oppgaveskriving. Nyt dagen, flotte mennesker ❤

FANPAGE

Er du en av dem som blir lei av å gå inn på en blogg 24/7 for å se om det er kommet noen updates? 

Isåfall, så kunne jeg ikke sagt meg mer enig. Omsider har jeg fått opprettet en fanpage på facebook, hvor dere som lesere enkelt kan følge med på når det er blitt oppdatert med nye innlegg på bloggen. Dette er jo faktisk ganske genialt! Og jeg har brukt mye av min tankevirksomhet til å bestemme meg om jeg ville ha en fanpage eller ikke, da jeg av en eller annen grunn syns dette var ekstremt flaut. Det har nok noe med at jeg ikke skal virke så cocky. Men for at dere skal slippe å gå innom bloggen flere ganger daglig, så fant jeg ut at dette var den beste løsningen - flaut eller ikke! 


Så om du har veldig lyst til å følge meg og mine blogginnlegg på en litt enklere måte, så finner du fanpage-siden min her. Dette ville gledet meg stort! Nå skal jeg kaste innpå en grandiosa m/ pepperonni, før jeg skal hive meg rundt på dagens to-do-liste, som består av oppgaveskriving og rydding. Vi får se hvor langt jeg kommer med det siste punktet, men det burde skje iløpet av de nærmeste dagene! 

SNAKKES ❤


KJAPPE FAKTA

God morgen, sunshines! 

Tenkte å starte denne flotte tirsdagen med noen kjappe fakta om meg selv. Blir jo alltid så ekstremt fascinert av bloggere som virkelig gir av seg selv og byr på både sterke og svake sider ved seg selv. Det er en veldig flott egenskap å ha. Denne lista har både bloggere som Kristin og Reidun Beate brukt på sine blogger, og jeg ble altfor inspirert til å la sjansen til å lage en om meg selv gå ifra meg. 

Okay, here we go... 

3 TING JEG LIKER

Å glede andre mennesker 
Å ha vorspiel med gode venner 
Rolige kvelder med god drikke og mat

3 TING JEG IKKE LIKER

Uforutsigbare bilister 
Mobbing
Urettferdighet 

3 FAKTA OM MEG

Jeg er ekstremt kreativ
Jeg kunne ønske jeg var mer strukturert 
Jeg brenner for å hjelpe andre 

3 TING JEG ØNSKER MEG

Ny bil 
Egen leilighet 
Mummikopper som skal pryde skapet mitt! 

3 TING JEG BURDE

Bli flinkere til å spare 
Være mer sammen med familien
Få ryddet skikkelig opp i klær og sko

3 TING JEG ER FLINK TIL

Å sette pris på mennesker jeg er glad i
Å holde vorspiel 
Å finne på kreative løsninger

3 TING JEG IKKE ER FLINK TIL

Prioritere 
Å si nei til ting jeg ikke har tid til 
Å holde det ryddig hjemme 

3 TING JEG SKAL NESTE UKE

Jobbe 
Skrive skoleoppgaver 
Få orden i klesskapet mitt!!! 

3 TING JEG GLEDER MEG TIL

Julebord 
Å være med familie og venner i jula 
Å finne den perfekte kjolen til nyttårskvelden

3 TING SOM GJØR MEG AVSLAPPET 

Se på filmer/serier
Høre på musikk 
Være med mennesker jeg er glad i

3 TING SOM STRESSER MEG

Skolearbeid 
Regnskap 
Økonomi 

3 FAVORITTDRINKER

Paparazzi 
Strawberry daiquiri
Sex on the beach

3 PINLIGE ØYEBLIKK

Da jeg kom ut av doen med toalettpapir under skosålen...
Da jeg plutselig fikk mensen og det hadde blødd igjennom buksa..
Når jeg fikk oppkast-syken og spydde hele veien hjem fra butikken...

Dette var jo både spennende, gøy og lærerikt på en og samme tid! Ohoi, det var vanskeligere enn jeg hadde trodd. Skriv gjerne tre ting om deg selv i kommentarfeltet eller ta utfordringen om å gjøre det samme på din egen blogg. Elsker å bli "kjent" med nye mennesker og dette er en supergøy måte å gjøre dette på. 

Nå skal jeg ta fatt på oppgaveskriving og rydding av leiligheten - for her ser det nemlig ikke ut. Jeg blir deprimert av å se rundt meg og samtidig tanken på rydding, men jeg må vel se slaget tapt da jeg har utsatt ryddingen i flerfoldige uker... NÅ skal det skje! 

Nyt dagen ❤

DETTE GJØR DEG LYKKELIG!

Vil du bli mer lykkelig?

For å piffe opp denne mandagskvelden litt, tenkte jeg å dele noen gode råd til dere om hvordan man blir lykkelig. Altfor mange mennesker lider av forskjellig type angst, depresjoner, psykiske lidelser og andre sykdommer som gjør at livet kan se grått og mørkt ut. Det er så forferdelig trist! I tillegg har vi de menneskene som ikke lider av noen form for sykdom, annet enn at de er ekstremt negative. Slike holdninger er veldig synd at vi har. Selv har jeg mange av dem, men har fra nå av tenkt å ta en affære med alle negative tanker og følelser, og rett og slett bare være lykkelig! 

Det er jo ikke til å legge under en stol at et liv som en lykkelig sjel er noe av det beste som er. Og det er derfor så synd at ikke flere mennesker kan få kjenne på denne lykke-følelsen som virkelig gir livet mer mening. Tar dere også utfordringen om å ta affære med det negative? Hiv deg rundt og bli med. Du vil ikke angre! Her kommer sju gode tips som forhåpentligvis kan gi det ett lykkeligere liv. 

// Artikkel hentet fra ABC nyheter

1. De velger å være lykkelige 

Mennesker som klassifiserer seg selv som lykkelige har fellestrekk med at de tror på egen lykke. Meta Coach, Lene Fjellheim sier at vi må huske at vi faktisk ble født lykkelige. Men at vi bare glemmer det med tiden. De lykkeligste blant oss vet at lykke ikke er knyttet opp til verken midjemål eller hvor dyre klær du går i eller hvilken bil du  kjører. Hun mener at det handler om å leve mer i nuet. Kjenn etter hvor bra du har det akkurat nå, og ta deg tid til å glede deg over de små tingene. Nyt den kaffekoppen, ringe mamma for en prat, eller bare slapp av. Du trenger ikke å gjøre noe for å være lykkelig. 

2. De er sammen med andre 

Vi mennesker er ikke skapt til å være alene, og de aller fleste av oss synes det er godt å være sammen med andre. Vi trenger å være en del av flokken. Samhør og selskap gir oss energi og glede - selv om det selvsagt også er viktig å kunne være litt alene også. Fjellheim påpeker at det mange ganger i en hektisk hverdag ikke blir så god tid til å møtes og være sosial med venner og storfamilie. Ta deg derfor tid til å treffe venner, gå på en date med mannen eller hva det måtte være du liker å gjøre når du sosialiserer. Det å ha venner og å møte dem er absolutt med på å gi dagene positivt innhold og gjør at du har noe å glede deg til. Det er viktig! 

3. De trener 

Det er ikke bare snakk at du blir sunnere av å trene - du blir faktisk lykkeligere også. Så snør på deg joggeskoene og kom deg ut av døren. Ifølge det amerikanske tidsskiftet Health Psychology ble det i en studie funnet frem til en klar sammenheng mellom hvor mye man trener og hvor glad man er. I undersøkelsen - som inkluderte 250 studenter i alderen 18 til 25 år - så forskerne at de som trente mye, også var gladere. Andre undersøkelser det siste året konkluderer på samme måte. ICF MCC coach og daglig leder hos Erickson Coaching Nordic AS, Jan Georg Kristiansen, er enig.  Ikke bare fordi du blir fysisk sterkere av å trene, noe du trenger for både din fysiske og mentale helse, men også fordi du med trening øker selvtilliten og følelsen av at du kan gjøre det du ønsker, eller kanskje til og med komme tilbake til å bli den du egentlig er.

4. De sover nok 

At søvn er viktig for helsen din hersker det nok ingen tvil om, men visste du at å ikke få mange nok timer på øyet hver natt også har en stor innvirkning på lykkefølelse og velvære?Søvn er svært viktig for hvor lykkelige vi føler oss, forklarer psykolog og søvnforsker Serena Chen ved University of California til Kvinneguiden. Det henger litt sammen med takknemlighet - som også er sterkt lenket opp mot lykke. Forskning peker på at mennesker som kjenner takknemlighet er både lykkeligere og friskere enn andre. Og søvn påvirker i sterk grad denne følelsen. 

Chen forklarer at i eksperimenter utført av henne og hennes team opplevde de at folk som hadde sovet dårlig om natta var mindre takknemlige for positive elementer i tilværelsen sin, sammenlignet med de som hadde sovet godt. Flertallet ble mer egoistiske også etter en natt med lite eller dårlig søvn, forklarer forskeren.Den manglende takknemligheten så også ut til å smitte over på kjæresten. Hvis en av partnerne generelt sov dårlig, følte begge parter mindre takknemlighet overfor hverandre.

5. De lar seg ikke knekke over at noe går galt 

Selv for de mest organiserte, strukturerte og perfeksjonistiske går det galt i blant. Ikke alt her i livet kan planlegges og noen ganger blir ting slett ikke som vi hadde sett for oss at de skulle. Men; verden trenger ikke rase sammen av den grunn. Det gjør det nemlig ikke for lykkelige mennesker. Ikke se på tilbakeslag som at du har feilet, se på det som en læringskurve, litt research, forklarer magasinet Marie Claire. Om noe ikke går som du ville, ja så bare prøv igjen, da. Fjellheim er enig og sier at vi ofte lager så mye drama i vårt eget hode at det totalt blokkerer for vår lykke og lykkefølelse. Vi tenker destruktive tanker om hvordan det vil gå fremover, tror helt sikkert at det kommer til å gå galt igjen og henger oss så opp i det som ikke ble som vi ville, at vi glemmer å se fremover eller å bare prøve på nytt.

6. De gir til andre 

Å ha nok materielle ting og penger kan faktisk gjøre deg gladere - men bare om du bruker det på riktig måte, mener forskere. "Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad." Nå har det gamle ordtaket fått bekreftelse fra forskning også. For første gang viser vi at det å gi bort penger eller å bruke dem på andre har den ironiske, psykologiske effekten at den øker giverens følelse av rikdom, forklarer forsker og professor Michael Norton ved Harvard Business School i en pressemelding fra Society for Personality and Social Psychology. Kanskje det er grunnen til at fattige mennesker ofte gir bort en større andel av inntekta enn middelklassen? Vår forskning antyder nemlig at når fattige gir bort penger, så kan denne handlingen i seg selv dempe følelsen av fattigdom.

7. De er snille med seg selv 

Det er fantastisk slik at det gjør oss glad å være god mot andre, så klart. Men det hjelper faktisk ikke bare å være snill med alle rundt oss om vi skal være så lykkelige som mulig. Vær flinkere til å sjekke med deg selv om du har det bra, råder Fjellheim. Spør deg selv når du trives best. Hvem trives du best sammen med? Tar du deg nok tid til å legge merke til alt det som er fantastisk rundt deg? Kristiansen sier at det er viktig å ha fokus på seg selv og at du skal ha det bra - du må lære deg hvordan du skal være snillere med deg selv. 

Eksperten bruker en av sine klienter som eksempel. En av mine kunder kom til meg i 2002 med et ønske om å skape Norges beste skole. Han hadde overtatt en nedleggings-vedtatt osloskole to år tidligere, og hadde allerede gjort mye for å bedre resultatene. I denne perioden hadde han utfordret de ansatte og var selv blitt ganske sliten. Kristiansen forklarer at hans jobb som coach ble å hjelpe klienten til å finne tilbake til sin egen lykkefølelse. Uten tilstrekkelig følelse av egen lykke og tilstedeværelse vil jeg påstå det ikke er mulig eller etisk forsvarlig å skape ekstraordinære resultater over tid. Fokuset hans gikk fra å "bli beste skole i Norge" til selv å ha det godt som rektor. Og resultatet lot, ifølge Kristiansen, ikke vente på seg. Skolen hans ble på tre år en toppskole, og er det den dag i dag.

Så.... 

Det siste punktet der er ekstremt viktig. Det er noe jeg kontinuerlig prøver å få alle andre rundt meg til å være. Selv om jeg ikke er så himla flink til å være det selv. Det er jo så lettvint å gi gode råd til andre, uten å selv følge dem. Noe som egentlig er ganske dumt, da man som oftest har veldig gode poeng og argumenter for akkurat det du sier og mener. Jeg har et usedvanlig stort forbedringspotensiale når det kommer til punkt sju og skal fra nå av ta et skikkelig grep om det å være snill med meg selv. For hvorfor skal man ikke være snill med seg selv? Man fortjener det jo! Jeg har tidligere skrevet ett innlegg om nettopp dette, som du kan finne her.

LOVE YOURSELF ❤

UKENS...

God søndag! 

Jeg er blodfan av Styleconnection sine "ukens"-innlegg og tenkte jeg kunne prøve meg på nettopp et slikt opplegg selv. Der man finner seg spesifikke temaer som omhandler uka som har gått. Så dette kan bli veldig spennende! Håper dere blir like fan som meg :- ) Det er også en utrolig fin måte å reflektere over uka på og se på de positive tingene som har skjedd i løpet av ukas forløp! 

DRØMMESTED

Jeg har helt siden jeg var i Florida i 2013 hatt et enormt stor ønske om å dra til Miami. Det er jo bare helt fantastisk! Farger, strender, palmer, varme og good vibes all the way. Det er helt klart at dit skal jeg i løpet av mine nærmeste år. For Miami er helt amaziiiiing! Jeg har troa på at en uke eller mer i Miami ville vært ellevilt moro og ekstremt inspirerende! Samtidig som man ville kost seg gløgg. 

WANTIE 

Over en lengre periode på snart ett år har jeg sikla på gul lampe og en dag så håper jeg virkelig at jeg kan nyte synet av en lampe på skrivebordet eller i stua. For de gule lampene fra Kremmerhuset, de er helt rååå. Gult er så himla kult! Jeg bare mååå ha en slik lampe 
HØYDEPUNKT 

Ukens høydepunkt er faktisk det å ha vært på skolen. Som deltidsstudent er jeg ekstremt glad og takknemlig for alle de få timene jeg får tilbringe sammen med klassen min. I tillegg var det også et høydepunkt å ha sosialt samvær på Nikkers. Ta seg litt god mat og drikke. Kunne ønske jeg var mer sosial! Det er jo så sabla gøy. CRAVING 

Hver bidige dag får jeg en craving på pepperonipizzaen av grandiosa, toppet med deilig barbecue-saus! Det slår aldri feil, at et tidspunkt i løpet av dagen - så sikler jeg bare ved tanken. Dette er og forblir en favoritt og du skal ikke se bort i fra at jeg kan spise denne deiligheten opp til tre-fire ganger i uka! Med en hektisk jobb-turnus med mange forskjellige tider, så må man ofte ty til raske middager og da er denne en soleklar favoritt! INSTAGRAM

Ukens instagram og inspirasjon er kontoen til den farge-glade @embrajulie! Det kryr av fargerike bilder, da spesielt interiørbilder som virkelig lar deg inspirere så til de grader. Man blir så happy av å se at noen er tøffe nok og ikke minst så kreative til å kle vegger og andre møbler inn i de mest freshe farger! La deg forføre i Julie fargerike verden. Denne kontoen må du bare følge! Det er også veldig mange DIY-prosjekter som hun deler med oss, som vi lett kan la oss forføre til å kunne teste ut selv. Fantastisk! 


LÅT 

Jeg har fått en intens kjærlighet for denne sangen. Den er så rørende og sterk. Men samtidig så svak og øm. Denne går definitivt på repeat hver eneste dag. Og musikkvideoen er jo bare helt rå! Er dette noe som falt i smak og som dere vil jeg skal fortsette med? Håper ihvertfall at du har hatt en fantastisk uke og at du har brukt søndagen til å lade opp batteriene! 

HAPPY SUNDAY ❤

Verdt å ta en titt på!

God lørdagskveld! 

Tenkte å bruke denne flotte dagen derpå til å ta for meg fire tv-program som virkelig er verdt å ta seg tid til å se. Det er så utrolig flott å se at produsenter skaper noe som virkelig gjør inntrykk og som gjør at man får kjenne på følelser og tanker rundt forskjellige ting. Det er også flott å se at de skaper fokus på det å kunne hjelpe andre og ha omsorg for andre enn seg selv! Slike program er så fine og så lærerike. De gir en noe som er verdt å ta med seg videre i livet. Sjekk ut disse her: 

❤ Sofias engler 
Et fantastisk fint program, hvor et team på tre stykker drar hjem til forskjellige familier for å hjelpe dem med sine spesielle problemer. Personlig gråter jeg nesten under hvert eneste program! Og dette sier litt om hvor forferdelige problemer disse familiene står ovenfor. Det er alt fra forferdelige sykdommer, til plutselige dødsfall - slik at familiene nesten går i oppløsning på grunn av den store sorgen over tapet av sine nærmeste. Man får et helt annet syn på både sitt eget liv og andre sitt liv og forstår at man overhodet ikke skal klage over småting som det at man har litt vondter her og der. 

Suverene helter 
Dette er programmet om hverdagslige helter innenfor sin spesielle idrettsgren. Det er barn og unge med forskjellige utfordringer, som likevel klarer å prestere så til de grader! Det er helt fantastisk å se hvor flinke disse idrettsutøverne er, hvor mye de jobber og hvor stor glede de har av den spesifikke idretten de holder på med. Idrettsglede på sitt beste. Også under dette programmet, har det falt endel tårer - og det er gledestårer! Det å se at noen elsker idretten sin så mye og klarer å prestere så bra, selv om forutsetningene kanskje ikke er så store som de kunne vært, det er helt fantastisk! Magisk på mange vis og det er spennende å se inn i hverdagen til et barn eller en ungdom som sliter med utfordringer som funksjonshemming, Downs og andre funksjonsnedsettelser. Det at de beviser at de kan være like gode på sine ting, som det andre barn og unge kan er utrolig inspirerende og rørende! Absolutt verdt å se for hver og en. Man lærer utrolig mye, man lærer også at det er greit å være litt "utenom det vanlige". 


❤ Extreme Makeover Home Edition 
Programmet kan sammenlignes med Sofias Engler, men her er det et mye større team som tar på seg oppgaven på å gjøre husstanden og livskvaliteten til forskjellige mennesker betraktelig bedre. De har også med seg andre mennesker som bor i området til å hjelpe seg, og det er helt fantastisk å se hvor mange som bryr seg og hvor mange som vil bidra til å hjelpe. Det er som oftest mennesker som alltid putter andre før seg selv som får hjelp. Mennesker som tar inn unger som ikke er sine, aleneforeldre som har barn med forskjellige utfordringer i form for funksjonsnedsettelser og andre ting. Fantastisk program som man ofte blir rørt til tårer! 


Ønskebarn 
I ønskebarn følger man seks personlige historier, alle med et sterkt og inderlig ønske om å få lov til å bli foreldre gjennom adopsjon. Temaet er sårt og privat, men man får være til stede på mange opp- og nedturer. Utrolig gripende og rørende! Man får et innblikk i hvordan oppturer og nedturer takles og hvordan de oppleves. Veldig imponerende å vise slike følelser på TV og foran en hel verden. Slik står det respekt av! 

Nå skal jeg og mannen starte å mekke litt taco, så skal vi kose oss med godis i såffan etterpå, takk - du deilige lørdag! Håper du likte forslagene og at du tar utfordringen til å sjekke ut en eller flere av programmene, dersom du ikke allerede har gjort det enda. Nyt kvelden videre! 

GOOD MORNING, SUNSHINE

Hellu! 

Håper du har hatt en fin morgen? Det har iallefall jeg. Det å stå opp litt tidligere, slenge på seg pysjamasbuksa og lage seg en kopp med noe varmt oppi er så ekstremt undervurdert! Er ikke det bare helt fantastisk? Det å sette seg av litt tid til å kunne starte dagen på en rolig måte, er noe jeg sjeldent gjør. Men idag var dagen der jeg virkelig slo på stortromma og anskaffa meg en perfekt morgen. Det skal jo så lite til! Bare det å legge seg noe tidligere på kvelden, slik at man er fullstendig uthvilt. Det er så sabla deilig ?

Nå skal jeg snart se meg nedover på vei til skolen. Nest siste dag for denne samlinga her og det skal bli uendelig koselig å få mikset sammen noe sosialt i kveld. Slenger med noen feel-good bilder fra minnekortet - håper dere liker dem like godt som meg! 
Nei..... Nå må jeg nesten stikke! Ha en fantastisk fin dag ❤ Nyt torsdagen til det fulle! 

SMASK

Congratulation

God kveld i stuggu! 

I dag vil jeg benytte anledningen til å hylle bestevenninnen min som har fødselsdag i dag. For ei jente altså! Jeg har virkelig ikke ord for hvor mye hun betyr for meg. Og i dag blir hun 21 år. Herregud, som tiden flyr. 21 år som bestevenner er som et helt liv. Det føles ihvertfall slik ut. Men enda flere år kommer og vi skal erobre dem sammen de også. 

Jeg unner alle å ha en slik bestevenn som jeg har. Som er forståelsesfull, morsom, omsorgsfull, gir av seg selv til alle døgnets tider og som alltid gjør meg i godt humør. Jeg vet at hun alltid er der for meg og at hun støtter meg uansett hva. En slik bestevenn burde alle ha! Hun er rett og slett bare helt rå. Og alle minnene som vi har og alle minner som vi skal lage i fremtiden, det blir så jævlig bra! HIPP HIPP HURRAAA 


Håper du har hatt en like fin, flott, vakker, fantastisk og super dag som det du selv er. Beklager at jeg ikke hadde anledning til å tilbringe dagen sammen med deg, slik du gjorde på min fødselsdag. Men vi tar igjen feiringa og da gjør vi det skikkelig! Gleder meg max ❤ DU ER SUPER og jeg er så uendelig glad i deg! 

Beste bursdagsklemmer fra meg

Colors

God morgen!

Tenkte å starte dagen med litt fargerike photos, slik at humøret blir litt mer sprudlende! Og hva er vel da bedre enn farger? Det fenger liksom så, det er helt fantastisk hva farger gjør med humør og sinn altså. Takk Gud, for farger ❤
pink, blue, and colors image
Nå... Må jeg stikke på skolen og prøve å lære noe fornuftig!

Ha en fantastisk fin tirsdag ❤

BIRTHDAYBOY

GUTTEN MIN HAR FØDSELSDAG, hurraaaa 

Herremin, tenk at det har gått 1 år allerede, siden den fantastiske guttebassen min hadde bursdag! Som tiden flyr, og nå er gutt-ungen snart fullvoksen... 27 år gitt. Jeg er altså så takknemlig for å ha denne kjekkasen i livet mitt. Det går egentlig ikke an å beskrive hvor heldig jeg er! Pokker for en flott gutt, jeg traff nok blink da jeg kasta kjærlighetspila - for å si det sånn. 

Ettersom det har gått i ett kjør, har jeg hverken fått fiksa noe større "party" eller fått baket bursdagskake, noe jeg egentlig har veldig dårlig samvittighet for.. Men jeg får gjøre det godt igjen ved å gi ekstra masse kyss, klemmer og gi massevis av kjærlighet! Jeg fikk ihvertfall kjøpt gave, så da er det vel innafor? 


Nå skal jeg se om formen til bursdagsbarnet har blitt noe bedre, så skal vi gjøre oss klar til en liten minifeiring bare jeg og han. Utrolig koselig! Bursdagsdate er jo bare så innafor som det går an, er det ikke? Åjoda, det er det virkelig! Gleder meg masse iallefall.. Håper bare at formen hans tilsier det, stakkars. 

De beste ønsker om at uken har startet bra for deres del og at dere nyter kvelden fult ut ❤

SMASK 

Fantastic!

Hello! 

Har dere hatt en fin mandag? Det har iallefall jeg. Selv om jeg har vært på skolen, har det vært en fantastisk fin dag. Super fint vær og en gjeng supre mennesker samle på ett og samme sted! Det kan ikke bli bedre enn det. 

Jeg har lenge prøvd å fått til en outfit-post. Men det har ikke latt seg gjøre. Idag gjorde jeg ett tappert forsøk, men jeg må nok hyre meg en personlig fotograf for å få til noen ordentlig saker! Så vi må nok vente litt til før det blir outfits på bloggen - men vi kan kose oss med disse så lenge! 
Rosa neglelakk og Dr. Martens blir mye brukt fortida og jeg elsker det! Fantastisk kombinasjon :- ) 


 

Feirings!

God aften ❤

I dag har det virkelig gått i ett kjør. Fra å være hundepasser, til jobb grytidlig, til å pynte seg, til å avlevere bikkja, bytte bil og til å dra til svigers på middag og bursdagsfeiring. 

Pjoooo, nå har jeg henslengt meg på sofaen og er i full gang med å gjøre ferdig siste skoleoppgave, før ei ny skoleuke endelig starter! Nå er det jo ikke så altfor lenge siden sist vi var samlet, men det skal bli så koselig og spennende å møtes igjen! Jeg gleder meg skikkelig. 

pink and balloons image

Den kjekke og gode samboeren min har bursdag i morgen og jeg må derfor prøve å gjøre noe ekstra koselig for han! Noen som har noe forslag til en suprise han vil bli glad for? :- ) Legg gjerne ved noen forslag i kommentarfeltet, da blir jeg ekstremt glad! 

Nei, nå babler jeg meg bort... Skjerpings! Nå er det oppgaveskriving, før det er busselalle om få strakser. Håper dere har hatt en fantastisk søndag ❤

hits