BOO

Knask eller knep

Regner med at det er veldig mange skumle barn som går rundt på dørene i kveld. Vær så vennlig og gi dem litt godteri, kanskje noen komplimenter for kostymene deres og et vennlig smil. Er det så mye å be om? Selv om du er imot halloween, så er dette til stor stas for de små og det burde vi respektere. 

Dette er overhodet ingen norsk tradisjon, men la nå barn få lov til å være barn. Er det ikke flott at du ønsker å utvikle kulturen litt? At de samles i et fellesskap for å få seg litt godis. Det er jo bare gøy! Min kjære lillebror skal holde halloween party og det var sååå fantastisk kult alt av dekorasjoner til bordpynt. Jeg håper de blir tatt godt i mot og at de kommer seg helskinnet hjem igjen. Ikke minst håper jeg alle barn får en uforglemmelig kveld! 

God halloween, godtfolk ❤

Oppskrift - pitapizza

Endelig har lørdagen meldt sin ankomst! 

Ettersom jeg vet at det er veldig mange av vennene mine og andre bekjente som er veldig gira på å høre hvordan jeg lager pitapizzaene mine, så tenkte jeg å komme med en aldri så liten oppskrift. Dette vil dog ikke skje mange ganger her, siden jeg omtrent aldri kokker. Men er det noe jeg er god på, så er det pitapizza! Sikkert fordi det er så enkelt, men - det enkle er ofte det beste! 

Du trenger:
❤ Ost (i skiver eller revet) 
❤ Peppes originale pizzasaus (eller vanlig purre)
❤ Peppes rømmedressing 
❤ Strimlet svinekjøtt (eller kjøttdeig) 
❤ Peppes pepperoni
❤ Fajita-krydder av Old El Paso (eller taco-krydder) 
❤ Pitabrød fra Hatting 

Fremgangsmåte: 

Sett ovnen på 180-200 grader. Legg pitabrødene utover brettet. Begynn å fordel og smør pizzasausen utover pitabrødene. Stek kjøttdeigen og ha i krydderet du ønsker å bruke. Et tips er om du tar oppi 3 dl vann, for å la krydderet dampe inn i kjøttet. Da vil man få en veldig god smak! Når kjøttet er ferdig stekt og krydderet har fått dampet seg ordentlig inn i kjøttet, kan du helle kjøttet utover pitabrødene. Fordel, slik at det blir noen lunde likt på alle. Ta så osten oppå kjøttet. Om du har skiver eller revet ost, så er det lurt å ha en god del ost oppå, slik at det ikke blir smeltet helt bort. Så kan man ha på pepperoni på toppen. 

Sett så brettet inn i ovnen. Når osten begynner å smelte er pitapizzaene ferdig! Om de står mye lengre enn det, vil pitabrødene bli veldig harde - og smaken vil ikke bli like god som når de er myke og saftige. Ta brettet ut av ovnen og la de avkjøle seg i noen minutter før du kaster deg over herligheten. NAMMM! 

Dagen i dag har gått i ett, og jeg skal nå slappe av i en snau halvtime før jeg stikker på kveldsvakt. Håper dere alle får en fantastisk fin lørdagskveld. Kos dere gløgg! Si gjerne ifra dersom dere har testet ut oppskriften min om hva dere syns - da blir jeg glad! 

GLED ANDRE

Fredag dere, så herlig! 

Dagen har bestått av å glede andre, noe som virkelig gjør godt langt inni hjerterota. Det å spre glede er noe vi burde gjøre så mye mer enn det vi allerede gjør. Jeg har gledet andre i form av å gi gaver og kaker. Så det er faktisk ikke så mye som skal til! Og det er så klart tanken som teller. 


Er litt over en halvtime siden jeg ble ferdig på jobb, så nå skal jeg nyte resten av fredagskvelden og tenke på alle positive gjerninger jeg har gjort i løpet av dagen. Oppfordrer alle til å glede noen de bryr seg om i løpet av denne helga. Det er jo bare så utrolig koselig! Ha en nydelig fredagskveld videre ❤

Har du gledet noe i det siste? 


Sett pris på de små øyeblikkene

God torsdagskveld ❤

Nå har vi nettopp sett en bataljon med episoder av Home & Away, ettersom vi ligger så langt bak. Vi har også fått kastet i oss deilig pitapizza, smågodt og brus. Det er torsdagen sin det. Ettersom jeg jobber i helga, så tok vi en liten helgekos idag. Er ikke det ganske ålreit da? 

Det var over ei uke siden jeg sist var på jobb og idag kjente jeg hvor deilig det var å komme tilbake igjen. Det er dager der jeg har lyst til å rive av meg håret og det er dager der jeg sitter gråtende på vei hjem fra jobb. Mest fordi jeg er sliten og fordi dagen har bestått av usedvanlig mye kaos og kjefting av pasienter. Men idag var en god dag. En dag hvor jeg hadde utenkelig mye tid til overs for å sette meg ned og ha kjempe koselige samtaler med flere av pasientene. Jeg kunne være en venn, i stede for kun å være pleier. Slike dager er virkelig så rørende. Jeg blir så glad av sånne dager og det er virkelig noe både ansatte og pasienter trenger! Gid om vi kunne hatt flere dager som idag. 

Etter jobb trasket jeg rundt på shopping med ei venninne, selv om det eneste vi egentlig var å traske og prøve å holde oss selv oppegående og våkne. Jeg stakk også innom butikken på vei hjem for å kjøpe med alle ingrediensene til middag. I dag var det jeg som sto for middagen til en forandring og det føltes ekstremt godt å kunne bidra med middag. Og så deilig for Kim å komme hjem til ferdig middag :- ) 

Mens jeg kokka gikk jeg inn i min egen lille boble, satte på youtube sanger og sto på kjøkkengulvet med både sang og dans. Er det ikke bare helt herlig å gjøre sånt? Slippe seg fri fra tanker og støy og bare koble ut? Dæven, det er noe man burde gjøre så mye mer enn det man allerede gjør. 


Nå er jeg klar for å ta meg en lang og deilig dusj, før jeg skal prøve å ta kvelden tidlig! Håper dere alle har hatt en like fantastisk dag som meg, da er du i isåfall heldig. Viktig å sette pris på de små øyeblikkene, det er de som teller ❤ Ha en fortsatt fin torsdagskveld! 

Setter du nok pris på de små øyeblikkene i livet ditt? 

 

Veien til et bedre liv

En ting som bare er fullstendig irriterende er mennesker som på en eller annen underlig måte klarer å trøkke seg selv ned. Men hvorfor syns jeg dette er så sabla irriterende, når jeg gang på gang gjør det selv? Det er jo egentlig bare helt høl i hue. 

Men nå er det en gang sånn, at vi nordmenn er født for å irritere oss over ting andre gjør - men som vi til stadighet også gjør selv. Helt latterlig. Jeg skjønner egentlig ikke åssen det er mulig.. Men slik er det nå bare! Nåååå.. begynner jeg egentlig og spore helt av her. Pokker. 

La oss se.. 

Det har jo selvfølgelig en sammenheng. Overskriften og det jeg begynte å skrive. For det er jo sånn at om man begynner å bli flinkere til å rose seg selv og å rose andre, så ville verden vært et mye bedre sted. Om vi bare kunne gitt litt faen i hva andre mener og tenker om oss og bare vært oss selv. Fullt og helt. Fullstendig avkledd fra alt som omhandler trend, sminke, dietter og annet fikseri. Jeg blir så forbanna! Men samtidig så vet jeg hvor lett det er å trøkke seg selv ned på sine verste dager. Jeg gjør det selv. Gang på gang klarer jeg å finne de mest fantastiske ting om meg selv i de utenkelige negative retningene. Og det er galt. Virkelig galt. Man skal ikke gjøre sånn! Hverken jeg eller du. 

På skolen burde vi få innprentet ett fag som kalles "å gi faen!". Med hovedfokus på nettopp det å gi faen. Hvorfor skal det være så forbaska vanskelig å drite i den kommentaren han eller hun posta på profilbildet mitt på facebook? Hvorfor blir jeg så oppskaket over sånt vrøvl fra et menneske som ikke vet bedre enn det å rakke ned på andre? Føler vedkommende som posta kommentaren seg så mye bedre etter å ha fått sagt sitt negative perspektiv? Jeg tror nemlig ikke det. Og som oftest ligger det en grunn bak alle negative kommentarer som postes på nett. Men vi burde bare gi faen. Gi faen i hva han mente om brystene mine, hva hun mente om stilen min, hva foreldrene til venninna mi sier om meg til andre foreldre. Vi burde bli mer uavhengige av andres meninger. 

lovely, quote, and love image

Rett og slett fordi vi ikke har godt av all den negative energien vi blir påført av sånt vrøvl. Vi har ikke godt av å begynne å trøkke oss ned med andre sine meninger. Ei heller å komme med nye innspill av våre egne meninger. Vi burde klare å se bortenfor alle disse meningene, både våre egne og andres. Vi burde kunne finne noe positivt å holde fast ved og fokusere alt vi eier og har på akkurat den tingen eller de tingene som er bra. Det har vi godt av! Vi har godt av å gi hverandre skryt. Gi oss selv ros og kredit for både innsats og utseende. 

Det å kunne se seg selv i speilet og vite at man er en god person, er noe helt fullstendig annet enn å føle selv at man er det. Og jeg kunne så inderlig ønske at hvert eneste menneske kunne se seg selv i speilet og føle at de er vakre - både på innsiden og utsiden. Virkelig kjenne på følelsen av godhet tvers igjennom sjel og sinn. Om det hadde vært mulig, så skulle jeg gitt den gaven til alle verdens mennesker. Nettopp fordi vi er i en hverdag hvor alt fokuset er rettet mot å være perfekt. Men man trenger ikke å være perfekt - man trenger kun å være seg selv. For det i seg selv er godt nok! 

Det handler i stor grad om å prioritere seg selv. Det å ikke prioritere alle andre før seg selv. Det er så inni granskauen lett å sette alle andre før seg selv og hjelpe sine nærmeste. Men om du konstant skal prioritere alle andre vil du før eller siden møte et uhyggelig møte med veggen. Så noen ganger MÅ du bare prioritere deg selv og dine behov. Sånn er det for at du selv skal få et godt liv. 

TAKE CARE ❤

Home crib

Hallo skjønninger ❤

Tusen takk for så mange fine kommentarer på forrige innlegg. Det er virkelig rørende at så mange tar seg tid til å stikke innom og lese ordene jeg skrabler ned. 

Dagen idag har vært superfin. Det var min siste dag i praksis idag og det var ekstremt trist å forlate alle de flotta barna i barnehagen. Forhåpentligvis får jeg noen ekstravakter der slik at jeg kan møte dem igjen. I starten av praksisen, så kunne jeg aldri tenkt meg å jobbe i barnehage da det var et eneste slit og bare masing. Men etterhvert så begynte det å gå seg mer og mer til og jeg ble faktisk ganske glad i noen av barna på kort tid. Utrolig hvor mye som kan endre seg på kun fire dager! 

Med kun 1,5 time break of freetime så var det på'n igjen med nytt oppdrag i form av å være støttekontakt. Dette er en jobb som er veldig spennende, lærerikt og givende. Idag har vi vært på klatring og avslutta dagen med en frappe på Mc'Donalds. Super koselig! 

Jeg avslutter en fantastisk dag med å vise noen bilder som oser feel-good. Håper dere liker dem like godt som meg! :- ) 


Nå skal jeg egentlig bare slappe av til jeg skal finne bossoa og lade opp til en ny dag i morgen. 

Har du hatt en fin dag? ❤

Autumn Vibes

Hola amigos! 


I kveld har jeg drømt meg bort blant deilig strikk. Det er ingenting som er deiligere enn å kaste på seg en god strikkagenser og hoppe i joggebuksa etter en lang dag på jobb! Butikkene er stappfulle av flotte nyheter på strikk-fronten og det er virkelig så mye flott fortiden. Man sikler over det meste og det er vanskelig å finne seg sine favoritter. Innimellom drømminga klarte jeg omsider å finne meg mine topp 10 favoritter som jeg gjerne skulle plotta inn i klesskapet mitt for å være godt rustet for høsten og vinteren. 

Ååååh, høst - du er så sabla fin ❤

// inneholder annonselinker

 

1. Fantastisk fin lue 2. Svarte skinnhansker 3. Hvit og deilig genser  4. Brun beauty 5. Mønstret jakke 6. Gråmus
7. Gul favoritt 8. Fabelaktig skjerf  9. Burgunder skjønnhet 10. Votter


Fikk du noen nye høstfavoritter du og? Nyt resten av mandagskvelden, fininger! ❤

My new babies

God mandag ❤

En deilig og lat start på uken, etterfulgt av noen timer med sprell og fanteri sammen med kidsa i barnehagen var overhodet ikke feil! 

Nå har jeg rydda i stua og fått satt meg godt til rette i sofakroken min. Dæven, så deilig. Nå skal jeg sitte her i ca. en times tid før jeg skal starte å mekke dagens middag til Kim kommer hjem. Siden jeg står for kokkinga, vil dette si at det er lav terskel nivå og det blir derfor spaghetti og kjøttdeig. Men jammen er det godt det og! 

I mens tenkte jeg å dele det nyeste og fresheste innkjøpet mitt. Hele forrige uke var det jo crazy days på stort sett alle kjøpesentre over hele landet. Og jeg slo derfor til med å knabbe til meg ett par sorte Dr. Martens som jeg har sikla på i en evighet. Jeg er vilt forelska! Freshere sko skal man lete lenge etter. Og de passer perfekt til høstvær! Kunne ikke vært mer fornøyd. Og når jeg får dem for så og si halve prisen av ordinær pris, da blir jeg bare helt vilt happy. 

Sjekk ut disse sorte pærlene ❤

Dr. Martens - DNA

Nå skal jeg bare slappe av til jeg skal starte med maten, så skal jeg se om jeg får til noe innlegg litt senere i kveld! Ha en fin kveld så lenge ❤

Fristedet oppstår

Hei! 

Nå er det jaggu meg lenge siden.... 

Ved flere anledninger har jeg tenkt å starte opp igjen med å skrive ned noe. Men hver eneste gang har det kommet noe i veien og det er blitt helt glemt bort. Likevel føler jeg nå at tiden kanskje er inne for igjen å få både følelser og tanker ned på elektronisk papir. Hver eneste dag er det over tusen ting som surrer rundt i hodet på en og gjør hverdagen enda travlere enn det den trenger å være. Det å ha et sted å gå til, som bloggen, og få utløp for alt av følelser og tanker er for meg helt fantastisk. Spesielt da jeg er av den typen som liker å skrive, i stedet for å snakke. 

Bloggen har opptil flere ganger vært mitt fristed, og det er på høy tid at jeg åpner opp igjen fristedet mitt før hverdagen slår meg altfor hardt i trynet. Jeg har flere ganger i løpet av den siste tiden kjent på at hverdagen er på tur til å ta innersvingen på meg og at jeg rett og slett tar vann over hodet. Gjennom bloggen kan jeg få nådd ut til mange andre som også sliter med de samme problemene, jeg kan få råd og tips og samtidig kan jeg kanskje få inspirert andre mennesker på en eller flere måter. 


Jeg er på ny klar for å gi masse av meg selv! Håper derfor at du vil bli med meg på denne spennende reisen :- ) 

hits