Klara klok

HEI HEI 
Håper dere har hatt en fin lørdag så langt. Jeg har vært på jobb og at en rolig og fin tid der. Da jeg kom hjem hadde Kim fått besøk av bestekompisen sin og vi har derfor fotball-lørdag her i huset. Kamp etter kamp etter kamp. Ikke fullt så spennende for meg som for dem. Men de må da bare få ha den forkjærligheten for fotball! Det er jo noe de fleste gutter har og noe de virkelig engasjerer seg i. Det er faktisk litt søtt hvor mye de bryr seg og følger favoritt-laget sitt i både medgang og motgang.

Etter en samtale med mamma kom jeg plutselig på at jeg skulle vært å sett på stesøstra mi opptre i drill. Noe jeg egentlig hadde gledet meg helt sinnsykt til å se, siden jeg aldri har sett dette i levende livet før. Men dette var noe som for lengst var glemt og jeg følte meg som verdens dummeste i det jeg måtte innrømme ovenfor meg, mamma og stesøstra mi at dette rett og slett hadde flydd rett i glemmeboka. Den glemmeboka mi begynner å bli mye brukt i disse dager og det er ikke noe som irriterer meg mer enn ting jeg glemmer. Ihvertfall sånne ting som det. Ting jeg har gledet meg til. Er det noen andre som lider av samme problem? Jeg må snart skrive opp punkt for punkt hva jeg skal gjøre i løpet av dagen for å klare å huske alt. I en alder av 20 føler jeg at jeg har en hukommelse på nivå med en 80-åring og ofte har de faktisk bedre minne enn meg. Dette er jo både fascinerende og irriterende på en og samme tid. Nok om mitt irriterende hukommelsestap!

flowers
Jeg har også endelig fått til slik at det går an å kommentere her på bloggen. Jeg hadde jo selvfølgelig ikke klart å få riktig kode i riktig kode-boks. Derfor er dette nå fikset og man kan gledelig kommentere det man måtte ønske! Og siden jeg ikke finner igjen kameraladeren min, får jeg ikke overført noen av de flotte bildene jeg tok igår, buhu. Kaller meg derfor fortiden Klara Klok, siden jeg rett og slett ikke føler meg annet enn klok. #ironi Ha en fortsatt fin lørdagskveld :)  

Sett pris på venninne-tid

I dag har jeg vært på Strandtorget, et kjøpesenter her i Lillehammer sammen med min bestevenninne Stine. Det er alltid like kjekt å bare gå rundt, skravle, le og se på klær. Nå har jeg slengt meg godt til rette på sofaen og kjenner jeg har vondt i kinnene og magemusklene etter all skrattingen. Men det er jo både sunt og bra å le litt. En latter forlenger jo livet, så da har jeg ihvertfall forlenga det med to år bare i løpet av de få timene vi var sammen.

Er så deilig med sånne venninne dager! I en ellers så travel hverdag er det vanskelig å få tid til å gjøre noe artig sammen, eller bare det å møtes generelt. Dette er jo veldig dumt og ikke minst trist, for man vil jo så klart være med vennene sine. Så idag har vært en morsom og bra dag. Håper det ikke blir så lenge til neste gang vi finner på noe! 


Ser du at det er blurry? Åjadda, det skal jeg si deg at det er. Prøvde et iherdig forsøk på å ta et selvbilde av meg, sånn at jeg kunne vise hva jeg hadde på meg. Men det gikk som dere ser heller dårlig. Dette er noe jeg selvfølgelig skal forbedre, og det ser ikke ut til at det er så mye som skal til for at det er et snev av forbedringspotensiale! Genseren er fra ONLY og er størrelse XL, men den er fortsatt en kort genser, dette er noe jeg overhodet ikke liker, men syns er såpass fint at jeg bare går med det på pur F, fordi jeg må bli mer komfortabel i gensere som er korte og ikke til langt ned på knærne. Jeg er en oversize lover og kjøper som regel klærne mine i en eller to størrelser for stort. Dårlig vane er vondt og vende, sies det og det er faktisk noe i det! Prøver som sagt å få bort den dårlige vanen, men det er sannelig ikke lett!

Liker du oversize?  

Det perfekte antrekk

Elifa Hood / Watches / Elbow Patch Coat / Sigga Wool / Skinny Boyfriend / Denni Ss V-Neck Tee - La F

Er det ikke bare helt fantastisk? Dette antrekket kan man bruke til bursdag, fest, hverdag og på jobb. Et antrekk som man kan bruke til alle anledninger. LOVE IT! Har lenge ønsket meg en boyfriend bukse, så når det begynner å gå mot sommer, så skal du ikke se bort i fra at det er en i skapt mitt. Råkult

Spørsmålsrunde

Vi kjører jaggu meg igang med en aldri så liten spørsmålrunde. Er det noe du lurer på og ønsker svar på? Spør meg om alt! Jeg svarer deg gjerne. Send spørsmålet ditt til min e-post eller kommenter det i kommentarfeltet under. Her er det ingen hemninger, så ikke vær redd for å spørre! 


Håper på å se mange spørsmål i både innboksen på e-posten min og i kommentarfeltet! :- ) SPØR I VEI #spørsmålsrunde #spørsmålogsvar 

 

God helg og sånt.

YES, endelig fredag! Eller det vil si at dette egentlig er noe så og si de fleste av Norges befolkning jubler over. Men for meg er ikke dette en så stor jubel. Jeg har nemlig jobbhelg. Jobber som oftest helger og har ofte mange fridager i uka, noe som egentlig er ganske kjipt. Men når jeg skal begynne å studere så kan man vell kanskje begynne å se litt mer positivt på det! Forhåpentligvis. 

Idag har jeg vært våken så og si siden halv åtte. Sovnet aldri noe særlig igjen etter at samboeren stakk på jobb, så da lå jeg bare der og slappet av, før jeg fant ut at det egentlig var helt for jævlig kjedelig og tok meg en langvarig dusj. Deilig å starte dagen som helt nyvaska! Danset også litt foran speilet etter p4's radiofrokost da de innimellom spilte noen heftige sanger som virkelig fikk svingt på både rumpa og humøret. Ååh, elsker å bare drite meg totalt ut foran meg selv i speilet, det er noe av det morsomste jeg gjør når jeg er mon splitt alene.  
#blomster #finfredag #godhelg 

Jeg følte ikke for å ha på meg noen sånne fansy klær idag, og orket heller ikke tanken på å stå i en halvtime for å finne den perfekte outfiten, så derfor ble det å kaste på seg en deilig joggebukse og en god og varm genser. Så nå sitter jeg her i sofaen og prøver å finne på noe spennende å skrive, men helt ærlig så er det ingenting som faller ned i hodet på meg. Men det kan jo alltids dukke opp noe mer saklig og mer interessant i løpet av dagen. 

Vi får nesten bare satse på det! Nå skal jeg nok se om det er noe å se på TV'en før jeg eventuelt begynner å se på brudekjole-program, noe jeg plutselig har begynt å blitt veldig glad i. Forundrende nok når jeg egentlig ikke er så glad i å stæsje meg opp. Men nå er det ikke så mye med meg som henger på greip heller da, når sant skal sies. Håper dere har hatt en fin fredagsmorgen. GOD HELG TIL DERE ALLE :- )  

 

Forandring fryder

Som dere sikkert ser har jeg fått nytt design. Har lenge tenkt på å ha en blogg hvor jeg har header, men har aldri fått bestemt meg hvilken stildesign jeg skulle ha. Dere vet, så ubesluttsom som jeg er, så forandrer jeg mening annen hver dag. Men nå fant jeg et jeg har slått meg til ro med, for nå iallefall. Det er laget av KVdesigns og kan kjøpes bestilles her -> http://kvdesign.no/produkt/eyecandy/  

Jeg har også prøvd å lage en header, men dette var jeg ikke spesielt flink til. Derfor har jeg satt min gode venninne Solveig på saken, som forhåpentligvis kommer med noe bedre i løpet av et par dager. For dette er kun en midlertidig løsning fra min side.Nå skal jeg kose meg og slappe av resten av kvelden. Må jo også slå på TV 2 bliss klokka 21.30 for å se bloggerne! Wihu. Har jo blitt helt hekta! 

Tilbakeblikk fra gårsdagen.

I går lå jeg rett ut i senga da samboeren min, Kim kom hjem fra jobb. Jeg var helt utslitt, selv om jeg ikke hadde gjort så ufattelig mye. Eller jeg hadde jo drevet på som en gærning for å få leiligheten til å se bra ut for fotograferingen og det tok på! Derfor sa Kim til meg plutselig: "Du fortjener vell en bedre middag idag da eller? Du kan velge sted, så spanderer jeg!" Også tenkte jeg bare, SHIT, så deilig! og så heldig jeg er Så derfor ble det Toscana, hvor de har helt himmelsk god og ganske billig mat. 

Jeg bestilte TAS KEBAB som er marinerte biter av lam, paprika, løk, salat , gratinert med norveigiaost. Men som dere vet så spiser jeg jo ikke salat, derfor pleier jeg bare å ta kun kjøttet, osten, brød også bestiller jeg pommes frites ved siden av. Usunt og deilig, det er sånn jeg liker det! 

  

Og siden vi ikke er av de mest fotogene typene og aldri tar noen bilder hverken sammen eller hver for oss, måtte jeg ta ett snik bilde av typen snapchat, som da resulterer i helt elendig kvalitet. Men måtte jo bare dele den mest skjønne og omtenksomme samboeren min som syns jeg hadde fortjent en bedre middag. Skryter så veldig sjeldent av han her på bloggen, så tenkte han skulle få litt credit nå, noe som er vell fortjent! Syns du ikke? HURRA FOR KJÆRESTER SOM HAR SKJØNT AT JENTER LIKER Å BLI OVERRASKET MED EN BEDRE MIDDAG [!!!!] 

Derfor hadde jeg en veldig koselig, uventet, strevsom og stressende dag i går som ble avsluttet veldig bra og overraskende. Klapp på skuldra til min fantastiske Kim <3 

 

Et dyrt land å bo i.

Idag har jeg ligget i senga og dratt meg til klokka var 12. Egentlig bare ligget å tenkt på alt som jeg burde gjøre, men som jeg hverken hadde energi til å gjøre eller ville gjøre. Noen gang hatt den følelsen? Det jeg tenkte meg. Er en veldig vanlig tanke hos de fleste, så er ikke rart om man tenker sånn. 

Jeg fikk også plutselig en spontan time hos legen og var der i løpet av 20 minutter.  Siden jeg ofte føler meg veldig slapp og sliten, til tross for at jeg tar vitamin D-tablettene mine. Pluss noen andre småting. Dette kostet meg hele 200 kroner. Altså, jeg var kanskje inne i toppen 15 minutter. Koster jo flesk å ta vare på helsa si. Er helt utrolig teit, når man tenker over det egentlig. Tenk på de stakkarene som ikke har råd til å gå til lege en gang, fordi det er blitt så dyrt. I et av verdens rikeste land skal man liksom ikke ha råd til å få seg legehjelp. Nei, fytti katta! Sånt blir jeg så forbanna over. Det er jo helt idiotisk! Er du ikke enig? 

Det er jo også ofte at man ikke blir bedre. Sånt som ved en forkjølelse eller influensa og kanskje må gå dit to-tre ganger før man blir bedre. Da er man jaggu oppe i 600 kroner for å bli frisk. Nei, takke meg til altså. Dette er helt utrolig. Og som oftest gjør jo ikke de legene noe engang. De stiller deg kanskje noen spørsmål, har sin egen teori om hva det er som er galt og gir deg muligens noe for det. De tar ikke på deg, de tar ikke blodprøver, de tar ikke puls eller blodtrykk. Er ikke rart det er mange som ikke vil eller orker å bruke penger på slik.


Men nok frustrasjon angående helsevesenet i Norge. Vi har en forhistorie som ikke gjør at jeg er overbegeistret over dem i fra før, så det ligger vel kanskje noe i det også.. Men nå er jeg godt i gang med å pakke ned ting. Eller det vil si at før fotograferingen i går så hadde jeg så og si bare kastet ting oppi pappesker for å få det bort, siden jeg ikke hadde så god tid. Men så tenkte jeg at jeg kunne jo like så godt pakke dem ned for godt til vi skal flytte i mai-juli måned. Så derfor har jeg da pakket det opp igjen for, deretter å pakke det ned igjen, men denne gangen skal jeg ha litt papir ned i for å forhindre at ting blir knust og diverse. Rett og slett gjøre det klart til forflytning. Dette er jo som sagt en gørr kjedelig jobb å gjøre. Derfor har det gått i musikk-spilling i hele dag, dansing en gang i blant for å piffe opp mitt ellers ganske deppa humør idag.  

Men er jo så klart bare godt å bli ferdig med det :- ) Håper du har en fin torsdag! Tenk, det er snart helg igjen. 

HAPPY FACE

HAPPY FACE? Åjaaaaa, så til de grader! 

Da klokken slo tolv ringte det på døra og jeg gikk spent bort for å ta dem i mot med åpne armer. Det var foreldrene til han som eier leiligheten, blide som ei sol sto de og ventet i spenning for å komme inn. Fotografen var også med dem og hadde kameraet sitt godt plantet under armen. Vi små pratet en stund og fotografen begynte fort å uttrykke hvor fint hun syns det var der og hvor fint det var designet. Brått ringer det nok en gang på døra og jeg går for å plukke opp røret. "Hallo?" "Hei, er det her det skulle bli tatt noen bilder?!"  Etter noen få sekunder er det plutselig et folkehav med mennesker inne i leiligheten. Hele fem personer jeg ikke kjenner. Jeg kjenner at angsten begynner smått, men seint å lure seg fram. Men jeg klarer heldigvis å holde maska, all day long faktisk! Leiligheten hadde nå to superblide foreldre, en megler, en fotograf og en takstmann til stedet, hvor jeg følte jeg var den ene lille brikken i puslespillet som egentlig ikke helt passet inn. Men vi begynte fort å finne tonen og de var alle veldig koselige og trivelige. HURRA, elsker blide og positive mennesker som utstråler glede. De var alle helt overveldet over hvor flink jeg hadde innredet leiligheten. Og det er jo bare så koselig å få så positive tilbakemelding på det harde arbeidet man har gjort! Ble så happy. Spesielt moren, megleren og fotografen var helt målløse over hvordan det så ut. For det var ofte at folk ikke orket å gjøre det så fint og gjøre noe for at bildene skulle bli veldig fine.  

Nå har jeg gaflet i meg en hel bamsemums pose fordi jeg har vært så flink idag. Nå skal jeg kose meg med å rydde på plass igjen mange av tingene vi bare har dumpet i trappa utenfor leiligheten. Kos dere videre resten av kvelden :- )  

THE CRIB

Oboy. Nå er jeg ENDELIG ferdig dere!
Jeg klarte faktisk å stå opp klokka åtte idag. PÅ EN FRIDAG, klapp på skuldra til meg selv! Var på butikken før halv ti. 

Og det er som om jeg har løpt et maraton rundt hele Norge, i tillegg til å tatt av meg 15 kg. Jeg er så utrolig sliten, så ekstremt lei av å rydde/vaske/støvsuge/designe/plassere/matche og gud fader vet. Nå bruker jeg mye gudelige ord som sikkert ikke burde brukes i en og samme setning og heller ikke i denne settingen her, men det får så være. Jeg er ferdig og takk gud for det!

Nå må jeg bare vente i hele 40 minutter før fotografen kommer og jeg gruer meg like mye som jeg gruer meg til å rydde på plass alt skrotet som jeg nå har gjemt bort. Hvem skulle tro at det å ta noen bilder av en stakkarslig leilighet skulle ta så fordømt lang tid? I tillegg til at det skulle være så stressende og utmattende? Det er vel noe i det at man gjør det til det man selv vil. Men når jeg ser på alle de fantastisk stilfulle bildene som blir lagt ut angående boliger til salg, da må man faktisk trø til litt og gjøre sitt altså. Selv om det ikke er min egen leilighet engang. Han som eier den burde gi meg timeslønn, hehe. Kødda!

Her kommer en smakebit av hvordan jeg tror det skal være ved en fotografering av en leilighet som skal legges ut for salg. Håper bare så inderlig at fotografen/megleren er enig i det! Da skal jeg iallefall sove godt i natt. 

Dette innlegget skulle ha vært postet 11.15, men så kortsluttet pc'en. Slik at da ble det postet nå. WIHU 

Uventede ting oppstår

Av en eller annen grunn så følte jeg meg overraskende våken og oppegående da telefonen min ringte 20 minutter over sju i dag tidlig. Altså 07.20! Dette er da ikke hverdagskost for min del, som til vanlig klarer så vidt å åpne øynene nok til å se at alarmen går og til å kunne trykke på riktig sted på skjermen til enten å slå den av eller å slumre den, sånn at jeg kan få noen ekstra minutter på øyet. Å neida. Idag var jeg virkelig i slaget! Tok utfordringa på strak arm om å hoppe ut av senga og dra rævva mi på jobb, hvor det var forekommet sykdom. "Jeg rekker fint å komme dit før åtte!" var det siste jeg sa før jeg kun var fokusert på å komme meg av gårde. 

For i to hundre og ti ut på badet, fant noen filler av klær og kastet dem på meg som en virvelvind. Pudret på meg litt  sol pudder  i en fei, for å se litt friskere ut og for å ikke se ut som et hvitt lik, som jeg normalt gjør. Pusset tennene i en forrykende fart, hoppa i både skoene og jakka og slumra døra så hardt at jeg sikkert vekket halve blokka. 

Kostet av snøen på frontruta og bakruta så snø-krystallene føyk i lufta. Skrapte is på side-rutene som en helt og hoppa inn i bilen så den vugget fra side til side. 20 minutter til gode. Hurra. Da jeg endelig hadde fått senka skuldrene og følte jeg var i god rute, så jeg at hele frontruta var full av innvendig is. Innvendig liksom. Det er det verste som er! Det tar jo århundre å bare få bort med is-skraper og enda flere århundre og få bort med varmen av bilen. Så der satt jeg da, inne i bilen og skrapte og skrapte. Skrapte og skrapte mer. Skrapte og skrapte litt til, før armene mine var i ferd med å falle av. Altså, aner du hvor tungt det faktisk er å holde armene over dashbordet for å kunne få skrapt bort isen på den innsiden av frontruta? Det er jævla tungt, for ikke å snakke om vondt. Du har følelsen av at armene dine skal falle av, bokstavelig talt. Vært borti det før? Ja, da vet du hva jeg snakker om! 

Jeg kom meg på vaktrommet i tide og med fem minutter til gode. Ingen sak! Men jeg skal ærlig innrømme at jeg pustet lettet ut der en stund. For det eneste hinderet under hele denne seansen var den fordømte isen på innsiden av frontruta, som jeg ta for å ikke miste lappen. Amagad.  Da dagen var endt reiste jeg på strandtorget for å kjøpe inn de siste tingene før fotograferingen av leiligheten i morgen. Dette har jeg nå stresset med i godt over en uke og kan ikke vente til den superclassy fotografen har fått tatt de jævla perfekte bildene og fått rævva si utenfor døra. Det skal være en lettelse så til de grader. Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg stresser så mye med det heller. Men det har gjort meg helt på tuppa! Får helt panikk for den minste ting som ikke er på riktig plass. Flytter frem og tilbake på alle ting i hvertfall over ti ganger, før jeg finner ut at dette egentlig ikke passer inn noe sted. GÅTT HELT AV FORSTANDEN vil jeg nå si. Om det hadde vært noen andre som hadde løpt sånn rundt og hatt et stressnivå som var på toppen til å sprekke stressnivå-termometer, ja da hadde jeg fortalt vedkommende om å ta det klinkende med ro og drite i å gjøre ting så mye større enn det de faktisk er. Men som vanlig, klarer jeg aldri å følge mine egne råd. Bombe. 

Nei, nå må jeg faktisk gå og gjøre siste finishen, så jeg kanskje får sovet til natten og for at jeg skal komme et stykke nærme å være ferdig med det hele [!!!]

Colourful inspiration

Da har jeg faktisk kommet ganske langt, og er så og si ferdig til at megleren kommer å tar bilde av leiligheten på onsdag. Men herre min, det er ikke lett å vite hvordan man skal ha det og hvor man skal plassere det og det, og hva som liksom blir finest. Et evig strev. Og så ubesluttsom som jeg er, så bruker jeg en halvtime på å plassere en ting. En veldig slitsom egenskap egentlig, i hvertfall når det kommer til å designe i hjemmet. 

Jeg har alltid vært av den typen som ikke helt har funnet min egen stil, og har egentlig kombinert alle stiler som finnes. Nå som jeg har sett leiligheten til Kristin Gjelsvik //styleconnection. Så blir jeg jo bare så forbanna fascinert over hvordan hun har innredet leiligheten sin på Løkka. Åh, kunne ønske jeg var like bestemt i min stil og så fult gjennomført som det hun er. For fy, så fabulous det ser ut hjemme hos henne. Man blir helt tom for ord! Jeg har nå fått helt dilla på farga ting og syns dette er super fint. Har derfor drevet å sett på sånne ting i hele dag og kjenner jeg får lyst på alt. Spesielt på ikea har de masse fint!


Så innmari mye fint! Blir helt forelska. Syns det er så stilig med fargerike blomsterpotter, bilderammer, klokker, blomstervaser, tepper og bilder. Vet iallefall at dette kommer helt sikkert til å skli sakte, men sikkert inn i min stil og mitt hjem etterhvert. Traff meg mitt i interiørhjerte! Er det ikke bare så fab? 

Nå skal jeg være flink og legge meg noen lunde tidlig. Samboeren har allerede lagt seg for mange timer siden, så er litt sjalu på han, siden han har begynt å blitt så flink og pliktoppfyllende. Vasker klær, henger opp klær, rydder, legger seg tidlig, lager mat, har så og si slutta å drikke brus. Hvor får han det fra liksom? Jeg prøver og prøver, men får det ikke til. Blir så oppgitt over meg selv til tider. Er det mulig liksom? Må snart ta en skikkelig alvorsprat med meg selv og virkelig finne selvkontrollen min og den forbanna sterke viljestyrken som jeg så godt vet at jeg har et eller annet sted. Håper bare at vi snart kan møtes på halvveien, for det ville gjort det så mye enklere for meg! 

Ha en fin tirsdagsmorgen om noen timer, sweet dreams 

Monday's like this.

Vettu hva? Jeg både elsker og hater å ha fri på mandager. Det er jo superkjekt i seg selv å ha fri på den første dagen i uka, dette gjør at man føler at helga er forlenget med en dag. Men ulempen ved dette er at man fremdeles er i et usedvanlig stort daffemodus og at man sjeldent utnytter denne store fordelen med en ekstra fridag noe særlig klokt. 

Nå har jeg ligget i senga en god stund, å hørt på musikk, surfa gjennom noen blogger og egentlig bare tatt en skikkelig kosetid før jeg nå skal stå opp, kle på meg, for deretter å forsette med ryddingen av ting i leiligheten. I tillegg har jeg en del andre planer også, men kjenner jeg meg selv rett blir de sjeldent noe av, så derfor velger jeg å ikke si så mye om dem, før jeg muligens har fullført dem.


Selv om mange hater denne dagen, så burde man heller ha et åpent sinn rundt den. Man får en ny sjanse til å gjøre ting man ikke rakk uka før, man får en sjanse til å forbedre ting som kanskje ikke virket så bra sist uke. Det er en uke hvor man kan legge bak seg forrige ukes tragedier eller glede seg over det faktum at man kan starte uka med blanke ark. Om man tenker sånn, så kanskje ikke denne dagen er fullt så ille likevel. Selv om man gjerne kunne ønske at helga ofte var både en og to dager lengre. Men sånn er det da altså ikke. Man får bare glede seg over de små tingene og lære av de store feilene man gjør, det er sånn livet er og burde være. 

Nok tale-prat for idag. Nå skal jeg hoppe ut av senga og gjøre noe fornuftig! OG denne gangen mener jeg det. Ha en fin mandag! 

 

TIPS ANGÅENDE SALG AV LEILIGHET

Som tidligere har jeg fortalt dere om at vi må finne oss et nytt sted å bo. Og at vi i tillegg skal klargjøre den nåværende leiligheten vi bor i for salg for han vi leier den av. Jeg har ingen anelse om hvordan ting skal se ut eller hva man bør gjør for at eventuelle bilder som skal taes eller hvordan det skal se ut ved en visning. Tanken streifet meg at kanskje mange andre der ute heller ikke visste så mye om dette. Har derfor funnet en fin liste, hvor det står ganske greit hva man bør fokusere på: 

KLARGJØRING FOR STYLING, FOTOGRAFERING OG VISNING.  


KJØKKEN  

Rydd kjøkkenbenken. Fjern kluter, oppvaskbørste, såpeflasker, gryter, vannkoker, brødrister og andre store kjøkkenmaskiner. 

-  Pynt med ferske krydderplanter, fruktfat, stearinlys o.l. Sett en blomst på spisebordet og fjern barnestoler.
-  Fjern rot oppå skap, i hyller o.l.
-  Sørg for at alt er skinnende rent - fettflekker, etc syns godt på bilder.


BAD

Fjern alt av tannbørster, tannkrem o.l
-  Speil, glass og fliser skal være skinnende rene.
-  Pynt med håndklær, såper og stearinlys.
-  Tenk fargekombinasjoner 


SOVEROM
Re opp sengen og legg over et sengeteppe pluss eventuelt et par puter til pynt. Tenk fargekombinasjoner.
Sørg for at det ikke ligger noe rot under sengen, oppå skap, i hyller o.l.
Pynt med stearinlys, blomster f.eks. i vinduskarmen og på nattbord.KONTOR
Rydd bort alt overflødig, f.eks printer, scanner, papir, penner og aviser.
Sørg for ryddige bokhyller.
Fjern alt som syns av ledninger.


STUE
Det er viktig å få frem romfølelsen ved å vise mye gulv, derfor bør man vurdere hva slags møbler som står framme. F.eks kan man vurdere å fjerne "go-stolen" som står ved siden av sofaen, mørke tepper o.l. for å få frem gulvet på bildene. 
Rydd bort fjernkontroller, ledninger, nips, og alt annet som er overflødig.
Sjekk at det er ryddig i bokhylle, TV-benk o.l.
Pynt med stearinlys, blomster på stuebord og puter i sofaen.
Rengjør ildsted/peis.DIVERSE
Rydd alle uteområder, f.eks hage, balkong, bakgård, terrasse, inngangsparti.
Pynt gjerne med lys og blomster/planter i inngangspartiet. Ikke la bil/tilhenger stå på eiendommen ved foto av enebolig.
Fjern sykler, leker o.l.
Få så mye dagslys inn i boligen som mulig. Trekk fra gardiner, ta opp persienner og markiser.  
Sjekk at alle lyspærer fungerer. 
Fjern personlige gjenstander, bilder m.m og bytt evt. ut med noe mer nøytralt. Har du plassmangel kan du f.eks bruke et soverom/bad/kontor til midlertidig lagring av alle overflødige ting, som pakkes slik at det lar seg enkelt flytte på ved sluttfotograferingen av dette rommet. 
Fjern alt som syns av ledninger. 
Lukk alle vinduer og ventiler før fotografen kommer.  


Fant egentlig ingen bra bilder til hvordan det skulle se ut i de forskjellige rommene, noe som var veldig dumt. Også for meg selv. Kjenner at jeg egentlig er skikkelig usikker på hvordan man bør gjøre dette her og det føles ut som jeg ikke har kontroll. Det er rett og slett det verste jeg vet om, det faktum å ikke ha kontroll freaker meg så ut. Huff. Men men, det går vel det her også, akkurat som alt annet. Er jo sikkert ikke totalt krise om jeg har gjort det litt galt? Vel, jeg får bare krysse fingrene og håpe at jeg får det til!

Ønske meg lykke til :) 

WEEKEND SOON ENDS


ÅÅÅÅh, søndager. Må bare elske denne dagen! Og spesielt når man har fri. Herlig! Kom hjem sendt igår etter en koselig familiesammenkomst i form av bursdag til stebroren min. Utrolig koselig å møtes slik, siden hverdagens mas og kjas avstår fra alt som heter besøk. Derfor er det veldig bra at man møtes ved slike anledninger! 

Idag har jeg bare slappet av, slappet av og slappet av. Startet dagen med å dusje, noe som er ekstremt deilig. Deretter fant jeg sofaen og har begynt oppladningen til å skulle rydde bort ting i leiligheten. Dette grunnet at han som eier leiligheten må selge den pga økonomien. Og vi har ikke økonomi som strekker til for å kunne kjøpe den og har heller ikke lyst til å kjøpe noe i så ung aldre, slik at vi da må snart finne oss et nytt sted å bo. Dette syns jeg er utrolig trist, ettersom jeg er vilt forelska i denne leiligheten, men sånn er livet. Oppturer og nedturer. Må velge å se det på den positive siden at vi må finne oss noe billigere, slik at vi har mer penger å sette til sparing. For sparing er så utrolig viktig. Noe jeg ikke er spesielt god på. Men noe jeg prøver å bli flinkere til! 

Nå får jeg vel bare starte med å pakke ned mine ting og gjøre klar til fotograferinga på onsdag. Håper dere nyter søndagen fullt ut og lader batteriene til nok en ny uke! SWEET SUNDAY 

Lørdag

Det var usedvanlig kjipt å måtte stå opp 07.00 idag, i tillegg til at bilen da var nedsnødd og jeg måtte begynne å grave den fram. Dagvakta var rolig, men det gikk desto veldig sakte. Men nå er jeg heldigvis ferdig og måtte på ny finne fram min nedsnødde bil på ny. Hater at det snør så jævla mye. Er et strev å finne fram til bilen... 


(bildet hentet fra google) 

Nå skal jeg bare løpe gjennom dusjen, før det bærer til Hunndalen for bursdagsparty. Et party bestående av familie og ikke noe alkohol, så det blir nok sikkert en koselig sammenkomst.  

Vet ikke om det kommer noen flere innlegg i løpet av dagen, derfor skal jeg ikke love noe. Men skal ihvertfall prøve!  

Fin fredag

Har hatt fridag idag, noe som er ekstremt deilig. Spesielt på en fredag! Dessverre skal jeg på siste opplæringsvakt tidlig imorgen og kan ikke juble for en helge-følelse riktig enda. Jeg har egentlig ikke gjort så mye idag. Lagt sammen klærne, som har hengt på klesstativet i over en uke nå. About time, liksom. Tok ut av oppvaskmaskinen og ryddet generelt litt rundt om i stua, så det så litt mer ryddig ut. 

Siden det er fredag i dag, er det jo også taco-fredag! Jeg begynner å bli mektig lei de taco-fredagene, som samboeren min absolutt skal ha, men for å glede han gjør jeg jo stort sett alt. Jeg har da min egen type taco, som består av svinekjøtt med fajita-krydder og taco-lefse. Smaker helt himmelsk! Levende lys, en rolig fredag med taco og ny sesong av vampire diaries, det kan ikke bli mer perfekt! Nå skal jeg snart komme meg i seng og lade opp til en tidlig arbeidsvakt imorgen. Håper dere har hatt en like fin fredag som meg! 

Klemz 
 

Usensurert

I dagens samfunn er det så mye fokus på kropp og utseende at det er helt skremmende. Det er derfor ikke så rart at mange stakkarslige jenter og kvinner der ute, ikke føler seg så flotte og vakre som det de egentlig er. Dette syns jeg er utrolig dumt. Det er et fokus på hvordan man bør være for å kunne være perfekt. Man skal se helt smashing ut, trene daglig og spise sunt, i tillegg skal man være tynn. Dette er helt feil måte å formidle et budskap på. 

Budskapet burde være at uansett hvilken hudfarge du har, uansett størrelse, uansett hårfarge, uansett kroppstype, uansett livsstil, så burde man være stolt av seg selv og den man er. De fleste av oss har jo en historie som forteller noe om oss selv, som har gjort oss til den vi er idag. Og det er disse som er viktige! Det er disse som former oss, uansett om vi vil eller ikke. Det er derfor viktig å huske på at det er det indre som teller. Det på utsiden er kun en fasade.

Det å være jente vil si at man har kviseproblemer som man tror at man er alene i verden om å ha, siden det aldri ser ut til at noen andre jenter har det. Man er en hormonell tikkende bombe, på grunn av mensen eller PMS som mange så fint kaller det. Man er ubesluttsom når det gjelder så og si alt. Man har shopping dilla så og si hele tiden og man surfer på nettbutikker fra tid til annen og kjenner at det svir i lommeboka. Dette til tross for at hele klesskapet er oversvømt, slik at man hverken har fått igjen døra og at gulvet er fult av klær strødd rundt omkring. Man har kanskje en romanse fra tid til annen, noe som gjør at hormonene løper løpsk og man har fullstendig null kontroll over dem. Man misunner andre jenter og kanskje venninner i vennekretsen fordi at de har DE perfekte livene og har energi til å orke absolutt alt! Man ser på serier til langt ut på natten og fantaserer om at man er med i dem og om hvordan livet da ville vært. Man får lyst på baby med en gang man ser en søt liten unge på et bilde, i virkeligheten eller på tv. Man drømmer om å ha en fantastisk verdig jobb som man elsker og gleder seg til hver dag, en bil som alle vil misunne, et hus som er større enn en fotballbane og som er designet med flotte og faboulouse ting. Man har lyst til å ha en kjekk, snill, omsorgsfull og romantisk samboer som etterhvert blir til en ektemann. Slik drømmer jenter om det perfekte livet som voksen.

Men det er sjeldent det blir slik man ønsker at det skal være. Og helt ærlig, så er det faktisk ganske greit. Man trenger ingen fansy bil, et svært hus, en deilig ektemann eller en såkalt "perfekt" kropp for å ha det bra. Man kan ha det like så bra uansett hvor man er i verden og hvem man velger å dele hverdagen med. Det som har noe å si er hvordan du selv behandler deg og andre rundt deg. Hvor du lar tankegangen din vandre og hva du sier til deg selv når du står foran speilet. Du burde være stolt av deg selv for hvordan du både ser ut og hvordan du er. Hver dag burde du gå til speilet og si til deg selv "Hei, du er vakker! Ha en fortryllende dag" Alt handler om innstilling! Alt handler om hvordan du som person tar inn ting som du kan bli påvirket av i mediene. Om du selv avstår fra dette og ikke blir påvirket, da skal du være jævla stolt av deg selv! For det er en god egenskap å ikke bli fort påvirket. Du skal være himla fornøyd med deg selv og forstå at alt her i verden ikke går ut på å være fin og flott. Du trenger ikke være verdens peneste eller ha verdens fineste kropp for å komme langt her i verden. Ingen, absolutt ingen her i verden er perfekte. Så hvorfor skal alle være så oppslukt i å kunne bli det? Så drit i å redigere bildene dine slik som jeg har gjort ovenfor på det øverste bildet. Vis verden hvem du egentlig er og de vil ta deg imot med åpne armer, så lenge du er ærlig og ikke pynter på sannheten. Vær deg selv! 

Man er bra nok akkurat slik man er. DU ER BRA NOK. DU ER VAKKER. OG NOEN DER UTE ELSKER DEG FOR AKKURAT DEN DU ER!  Jeg er stolt av den jeg er. Dette vil da si alle mine feil, kroppen min, ansiktet mitt, håret mitt og bakgrunnen min. For det er nettopp alt det som har gjort meg til den jeg er idag. Og det er en person jeg er stolt av å være! Og slik burde også mange andre jenter tenke. Man begår feil og tabber, men så lenge man lærer av dem, så skal man ta med seg dette som en viktig erfaring. Coverjentene i bladene er ofte redigerte til tusen og kan ikke stå for hvem de virkelig er og dette er veldig dumt. Så lenge du står for hvem du er og er fornøyd med deg selv, så skal du være super stolt! Det har alle og enhver jente der ute all grunn til å være. Så til alle jenter der ute: Vær stolt av deg selv og hvem du er! 

 

Topp 5 bloggliste

Tenkte jeg kunne skrive litt om de bloggene jeg leser. Er jo utrolig mange fine og fantastiske blogger der ute, og det er sikkert mange jeg ikke har oppdaget enda. Uheldigvis er det mange jeg følger med på som er på topplista for blogg.no. Men det er jo slik at disse er lettere å se og å klikke seg inn på. Og det er jo selvfølgelig hele poenget, men kunne også tenkt meg at jeg leste flere bloggere som ikke er fullt så "kjent". Om du skjønner? 

Her er min topp 5 bloggliste. Klikk på dette ikonet © bak hvert navn for å komme til bloggen deres :- ) 

1. KRISTIN GJELSVIK// styleconnection  © 


Denne dama er helt rå. Jeg digger henne fra topp til tå. Selv om hun er bergenser, det får så være - jeg simpelt elsker henne. Hun er seg selv hundre prosent hele tiden og gir så utrolig mye av seg selv. Blogginnleggene hennes kan være alt i fra sex til mote tips. Hun har en blogg som har alt. Fargerik og stilfullt og tvers igjennom gjennomtenkt hele dame og bloggen. All heder og ære for deg, du er min bloggfavoritt! Anbefales på det sterkeste å sjekke innom denne, selv om det er ganske stor sjanse for at du allerede har fått øynene åpne for denne fantastiske og pene jenta og er allerede stor fan av bloggen i fra før! I tillegg har hun egen nettbutikk, som absolutt bør sjekkes ut! Fresh all the way to the top. 

2. MADELEINE PEDERSEN // maddepadde  ©


Skikkelig gladjente fra Moss, som gir mange gode sminketips til vi inkompetente som ikke har fått dette inn med morsmelka. I tillegg jobber hun på Urban, som noe i seg selv er ganske kult og gir oss mange gode smakebiter fra denne fantastiske fine klesbutikken. Hun blir sponsa med mang ett kult plagg, som jeg selv blir totalt forelska i hver gang. Stilfull og vakker som alltid. Virker til å være en jordnær, ung dame som har sans for trening og mote. 

3. ANNA EDWIN // annais ©

Egentlig så er jeg av den typen som ikke kan fordra rosabloggere og som syns dette er super teite blogger. Men det er fordi disse bloggerne virkelig tar den helt ut og gjør seg selv dummere enn de egentlig er. Mens denne flotte jenta, hun har kapret en liten plass i hjertet mitt. Jeg har fulgt henne i to-tre år faktisk og liker henne like mye nå som den gang jeg fant ut av bloggen. Hun virker god tvers igjennom og er veldig opptatt av familie og venner. I tillegg har hun verdens søteste hund som heter Melis. 

4. ANNA RASMUSSEN // mammatilmichelle ©

Liker å følge med på litt sånn mamma-bloggere og har falt pladask for Anna sin fantastiske blogg. Hun er jordnær og verdsetter familien veldig høyt. Hun beskriver det å bli mamma veldig fint og rørende og gir mange unge mødre tips om hvordan man skal være en god mamma og om hvilket utstyr man bør forholde seg til. Hun er også flink til å ta oss med på en fantastisk reise gjennom svangerskapet via bloggen, noe jeg beundrer henne for. Virker til å være en sterk jente som har mye selvkontroll! 

5. ANNA MYKLEBUST // amyklebust ©


Egentlig mye av det samme som grunnen ovenfor. Liker å se på mammablogger for å få litt inspirasjon til jeg selv skal bli mamma. Hun gir også noen interiørinnlegg om jeg liker veldig godt. Vakker jente som gir mye av seg selv, noe som er veldig beundringsverdig! 


Er det noen du allerede følger eller som du fikk lyst til å følge heretter? 
Nå kom akkurat den fantastiske samboeren min inn døra, han har vært på kurs i et døgn og jeg har savnet han helt vilt masse! Han hadde også med frappe fra Mc'Donalds, så nå er jeg helt i himmelen. Skal sveve på den rosa skya mi resten av kvelden og håper dere gjør det samme. Klemz 

OLD FASHION

Idag har jeg hatt min andre opplæringsvakt på Helsehuset og så langt trives jeg veldig godt! Jeg er egentlig veldig stolt av å jobbe på en slik plass, hvor man tar hånd om og gir omsorg og kjærlighet til de eldre. Den eldre generasjonen trenger like mye kjærlighet og pleie som den yngre, og derfor er jeg veldig stolt av å kunne tilby dem nettopp dette. Det er godt å vite at man har folk som kan ta vare på seg da man selv blir gammel og ikke lenger klarer å ta vare på seg selv.Når jeg ser gamle folk gå hånd i hånd, får jeg et skikkelig håp om at det finnes sann kjærlighet og at den faktisk kan vare livet ut. Det er alltid like koselig da mannen kommer for å besøke kjerringa si på sykehjemmet. Han spør og graver for å få vite hvordan hun har det og om han er ekstra bekymret, da kommer han å spør personalet hvordan det står til med henne. Som et eksempel har vi en dame nå, som er ny og mannen hennes kommer å besøker henne ca. 3 timer hver dag. Hver dag! De har da bodd sammen i 60 år og syns det er fryktelig stusslig at de er atskilt, men mannen klarer ikke å ta vare på henne på egen hånd og de vet begge at det er best for henne å være på et sykehjem. Hun går å spør etter han dagen lang, både før og etter besøket hans, siden hun er så dement at hun ikke husker at han har vært der. Men den stakkarslige mannen klarer ikke å gi helt slipp på henne enda og kommer derfor på besøk hver bidige dag. Det er det som er ekte kjærlighet. 
Jeg håper også at jeg får oppleve den slags kjærlighet her i livet. Det håper jeg jo forsåvidt at vi alle gjør. For alle fortjener å få oppleve sann og ekte kjærlighet! 

10 FACTS

 Før syns jeg alltid sånne innlegg var så sykt klisjé. Men de er jo egentlig ganske morsomme og kan avsløre en hel del ting som man kanskje ikke var helt klar over. 

1. NULL LUKTESANS
Det er faktisk helt sant. Jeg har zero luktesans. Det vil si at jeg ble født uten luktesans og har derfor aldri hatt luktesans. Jeg vet ikke hvordan det er å lukte, noe som er både positivt og negativt i seg selv. Skal dog innrømme at det ikke alltid er like gøy å være jente, da jeg ikke kan lukte de sykt gode parfymene som finnes. Dette pleier jeg da å få til jul og bursdag av mennesker som kjenner meg så godt at de vet om hemmeligheten. Er ikke så mange som vet om det og de fleste som allerede vet det, pleier å glemme det. Er nok et arvelig fenomen, ettersom mamma heller ikke har noen luktesans. 

2.  SEKS SØSKEN 
Jeg har totalt seks søsken og alle er halve. Det er kun 1 jeg har daglig kontakt med og de 5 andre ser jeg eller snakker nesten aldri med. Jeg har tre brødre og tre søstre. Halvt om halvt og heldigvis deler jeg ikke 100 % blod med noen av dem. 

3. AVHENGIG AV COLA
Dersom det ikke finnes coca cola i kjøleskapet får jeg angst. Dette er noe jeg bare må ha og dersom jeg ikke får det blir jeg gretten. Kan ikke huske noen når jeg ikke hadde helt febrilsk lyst på cola. Det er min beste venn gjennom alle tider. Prøver dog å trappe litt ned med det, siden det ikke er helt bra for tenner og helse. Men det går forsåvidt ikke så veldig bra. Jeg blir faktisk fysisk og psykisk dårlig dersom jeg ikke får iallefall en slurk om dagen. Det kan faktisk ofte bare være nok, en fordømt slurk og det kan gjøre dagen min 1000 ganger bedre. Det er helt sykt.

4. HATER URETTFERDIGHET
Er det noe av det verste jeg vet om så er det urettferdighet. Og jeg blir så jævlig forbanna hver gang hverken jeg eller noen jeg kjenner, eller ikke kjenner for den saks skyld blir behandlet urettferdig. Det er faktisk de få gangene jeg blir dritsur og sier ordentlig i fra om hva jeg mener om den saken.  

5. FAVORITTFARGEN ER LILLA
Jeg elsker alt som er lilla. Alt i leiligheten er så og si lilla og jeg må ofte nekte meg selv å kjøpe mer lilla før alt jeg eier og har er lilla. Lilla-dilla til tusen liksom. Alle som kjenner meg vet dette veldig godt og tørr derfor sjeldent å kjøpe ting eller klær som er i andre farger enn lilla. Så lenge det er lilla vet de at jeg blir fornøyd. 

6. ER PANDA-FRELST
Jeg er helt pandafrelst og syns disse dyrene er noe av det søteste i verden. For ikke lenge siden kjøpte jeg meg en skikkelig søt kosebamse som selvfølgelig var en panda som jeg holder varm om nettene tett inntil meg. Kjæresten min er så og si danket ut og syns dette er veldig urettferdig. Jeg har nå navnet han Mio og han er min nye hjerteknuser.  

7. EIER MIN EGEN BIL
Faktisk så eier jeg min egen bil. Det er en turkis som jeg liker å kalle det, men som vognkortet forteller at den er grønn farga Seat Cordoba. Den går så og si som ei kule hver dag og frakter meg fra A til B når jeg måtte føle for det. Er noe med det der å føle seg så fri og faktisk være litt stolt av å eie sin egen bil.  

8. KJØTTKAKER ER LIVRETTEN  
Dette er noe det har vært helt siden jeg så dagens lys. I alle år har mine kjøttkakede venner vært trofaste følgesvenner. Biff ligger da på en god 2. plass. Disse kjøttkakene kan ikke være grove og må være fine, slik at de egentlig kalles medisterkaker, men på mitt språk kalles det kjøttkaker, men dette er blitt tatt feil av mang en gang. 

9. BROKKOLI SOM GRØNNSAKSFAVORITT
Den eneste grønnsaken jeg spiser er brokkoli. Jeg spiser hverken grønnsaker eller salat. Dette er noe jeg aldri har gjort. Derfor lever jeg en noget usunn livsstil som mange så fint kaller det. Men det har aldri plaget meg noen verdens ting. Jeg sier ofte at jeg nok er det mest usunne mennesket du kjenner og som regel er det som oftest sant. Men jeg har aldri vært opptatt av å være sunn, det er ikke helt min greie.  

10. JEG ER VELDIG KREATIV
Jeg er den som alltid finner på noe å lage, male, tegne eller gjøre. Jeg er meget kreativ og har ofte fått komplementer angående dette. Jeg har også i senere tid begynt å bake og har vist meg til å være en ganske så flink baker også. Det som også er morsomt er at jeg får vist min kreative side ved å pynte kakene. Kreativiteten min har ligget i blodet mitt siden jeg bare var ei lita jente. Syns dette er veldig morsomt og bruker det ofte da jeg ikke har noe annet å gjøre.  


Det var da 10 fact om meg. Nå skal jeg bare koke meg noen pølser og sluke ned, før jeg skal busselalle. Nattaklemz

Moterikt utvalg

Et evig tidsfordriv å se gjennom hundrevis av nettbutikker. Men jeg liker å finne fine plagg som gir meg mer inspirasjon om hvordan jeg burde gå kledd og hva som er fint. Sjekk ut Select Fashion! Anbefales på det sterkeste. Er utrolig mye stilfulle klær, funky klær og klær for alle slags personligheter. Finn din klesstil som passer til din personlighet på -> HER1. KJOLE  2. ARMBÅND  3. LUE  4. VEST  5. BUKSE  6. CARDIGAN  7. SKJORTE  8. KJOLE  9. JAKKE

Fant du noe du likte? :- ) 

En hjelpende hånd?

Du vet det som jeg sa i et tidligere innlegg igår om å ha dårlig døgnrytme? Vell ja, det er fortsatt et fenomen hos meg. NÅ må jeg virkelig skjerpe meg altså. Blir faktisk lei meg på mine egne vegne. Ser andre bloggere som står opp gry tidlig om morgenen, spiser en sunn og noe som ser godt ut til frokost, tar seg gjerne en treningsøkt eller en joggetur, for så å gjøre mye husarbeid. Hvorfor kan ikke det være meg da? Mens de gjør alle disse fornuftige tingene, bedriver jeg tiden min langt inne i drømmeland, noe som er langt utenfor det man kan kalle fornuftig. HUFF

Jeg setter på klokka rundt ni, fordi det tenker jeg er en perfekt tid å stå opp. Men da alarmen skriker i ørene mine og jeg kjenner at det er altfor tungt å stå opp og at det i tillegg slår meg at jeg har enten fri eller seinvakt, da slår vi på en som er en time senere. Også er det samme regla om igjen. Så til slutt er klokka 12 og jeg ligger fortsatt halvdød i senga og kjenner at der kunne jeg faktisk tilbringe resten av dagen min. Under den varme, gode dyna. Men så slår det meg at du kan ikke ligge her å leke latmannsliv, STÅ OPP og gjør noe fornuftig!
Det eneste fornuftige jeg har gjort idag er å kle på meg og fikse meg en kopp med espresso. Hverken noe mer eller mindre. Eller jeg skriver jo dette blogginnlegget nå da, som noen ser på som veldig fornuftig, mens andre ser på det som bortkastet tid. Så det kan vel diskuteres. For meg er det fornuftig, siden jeg liksom skal prøve å være flink og liksom skrive iallefall 2 blogginnlegg om dagen, helst 3! Er det ikke da det er litt morsomt å følge med på bloggene til folk? Når det faktisk skjer litt ting der og at du ikke må vente til neste dag igjen for å få en update? For meg er det iallefall sånn. Jeg liker bloggere som skriver interessante innlegg om ting som interesserer meg og som har med masse fine bilder og som oppdaterer noen blogginnlegg i løpet av en dag. 

For all del, jeg er ikke av den typen som har noen fantastiske og flotte og interessante ideer om hva jeg skal blogge om. For det meste står jeg fast ved overskrifta, og da sier det seg ofte selv at det er fint lite som detter ned i huet på meg, på det som faktisk er under overskrifta også. Håpet derfor at noen snille sjeler der ute kunne være så snille og gi meg noen amazing tips om hva jeg skal skrive om, slik at jeg får litt flere lesere og faktisk beholder de få jeg har! Så skriv gjerne noen eller iallefall ett tips i kommentarfeltet, slik at jeg ikke bare føler meg dum og håpløs i tiden framover. 

Sier en million takk på forhånd til de som faktisk gidder å lese alt det vrølet jeg sitter å skriver. Og en  tusen takk til de som faktisk legger igjen et tips eller to, som gjør at jeg føler at jeg skriver noe som treffer folk og som gjør både bloggen min og meg litt mer interessant. TUSEN TAKK <3 

> ZALE <

Åååh, noe av det beste jeg vet om er salg. Jeg kjøper alt på salg! Vet faktisk ikke om så mye som jeg har kjøpt til ordinær pris, hehe. Men man får jo veldig mye for penge da, når de er på salg. Fant en side med superfine klær og som var på salg og tenkte derfor å dele mine favoritter med dere -> http://www.lightinthebox.com/ 

K J O L E R 
Jeg har absolutt kjole-dilla! Dette er noe av det jeg ser mest på når jeg ser på klær på nett. I butikken er det kjolene som tiltrekker synet mitt og jeg faller som regel pladask for en eller fem stk. Det faktum å faktisk ha på seg en fin kjole og gå med på fest, det er heller mer utenkelig. Jeg har klesskapet fult av flotte og fine kjoler som aldri blir brukt, fordi jeg rett og slett føler meg for fin i dem. Dette er noe jeg burde bli flinkere til å gå med, fordi det er jo faktisk jævla fint og sexy å ha på seg! Se på alle disse finingene jeg har plukket ut. Kunne ønske jeg bare kunne røske døm ut av skjermen og henge dem opp i skapet mitt. (til pynt). Likte ekstra godt den burgunder på første rad og den hvite/svarte med blomstrete skjørt. Får aldri bestemt meg hvem jeg liker best av de to fargene. Det er jo meg i ett nøtteskall! 
C A R D I G A N 
Dette er noe jeg virkelig har begynt å fått sansen for! Det er jo så enkelt og greit å bare kaste på seg når man blir kald. Også er det liksom det lille ekstra som mangler for at outfiten skal få et ekstra piff. Se på alle disse herlighetene nedenfor. ELSKELSKELSK. Likte spesielt godt den i midten i den midterste raden og den med leopard-mønster. 

G E N S E R E 
Jeg er faktisk ikke så veldig glad i gensere, men har begynt å få mer sansen for dem nå. Er så godt på vinteren med en skikkelig fin og deilig ullgenser. Ååh, det er det beste jeg vet å være varm på kalde vinterdager. Også er det jo faktisk mange som er veldig fine også da. Bare ta en titt nedenfor. Likte spesielt godt den lilla, den med kors og den helt nederst til høyre hjørnet. SMELT 
Gå inn på sida og sjekk ut om du finner dine egne favoritter. Mange av salgene går ut om kun få dager. Så LØP OG KJØP som de så fint sier. Fant du dine egne favoritter blant de jeg har lagt ut bilde av? Isåfall finner du dem sikkert igjen på sida deres! 

Nå er det leggetid for lille-store meg. Nattaklemz i lange baner.  

Dårlig døgnrytme?

Hei og hopp! 

Idag som så mange andre dager er jeg usedvanlig lat og lå og halvsov til og fra klokka var halv tolv. Da tenkte jeg som så at jeg ikke kunne være et dovendyr mer og heiv meg selv ut av senga. Er helt fryktelig for en dum sirkel jeg har kommet i nå. Legger meg sent og står opp sent de dagene jeg har fri. Det er så slitsomt, da får man ingenting ut av dagen. Blir så sinna på meg selv hver jævla gang det skjer, og forteller meg selv at NÅ, nå skal det være slutt med tullet! Det går kun 10 timer også er vi på'n igjen. Aaah, blir helt utmattende av det der. Nå må jeg bare gi meg selv et stort spark i rævva og begynne å legge meg tidligere.

Det er jo så deilig da man legger seg noen lunde tidlig, i form av 21-22 tiden og faktisk får sove så snart hode er nedpå puta. Da får man seg så mange timer på øyet at man er frisk og opplagt dagen etter og morgenen er faktisk ikke så ille allikevel. De dagene man har fri, trenger man heller ikke å ta igjen uendelig mye utapt søvn, og man står derfor opp tidligere og får kanskje gjort et og annet den dagen, i stedet for å sove til klokka 13. Stå opp og heller bare være lat og ligge på sofaen helt til man skal legge seg igjen. Jeg er av den typen som stort sett har dårlig døgnrytme hver dag. Det er ikke sånn at jeg skiver ut litt da det er ferie, åneida. Det er sånn ganske ofte. 

Problemet ligger vell der at når jeg kommer hjem fra jobb, så er jeg så sliten fordi jeg ikke la meg før kvelden før, så da sovner jeg kanskje 1 time eller 2 på sofaen, og da er det jo gjort da. Da får man jo ikke sovne før 12 - 01, imellom der. Og ja, jeg vet hvor dumt det er, men du og du, hvor vanskelig det er å snu den trenden asså.  HUFF. 

Men nok om det. Nå skal jeg prøve å finne meg noe godt å spise, før turen går til min første opplæring.  Kjenner jeg gruer meg litt, men det blir sikkert kjempebra! Det håper jeg iallefall. Ha en fin dag videre :) 


Klemz 

Koselig dag i bakken

Åååh, igår hadde jeg endel kvalitetstid sammen med lillebroren og stefaren min. Og det var så koselig! Er veldig sjeldent at vi er sammen nå som jeg bor her på Lillehammer, så derfor setter man ekstra pris på det når man faktisk får til å treffes. 


Det var knallvær og solen skinte som bare det. Grader-stokken viste dog at det var ganske kaldt og var noe litt for langt nede på minus-siden, men ellers så var alt kjekt! Hadde derfor en fantastisk fin dag i alpinbakken og avsluttet med en skikkelig god pizza. Fikk ubeskrivelig vondt i beina, ettersom det er to år siden sist jeg sto på alpint, ikke at det er noe bedre idag, hehe. Men det er vel sånn det er! En knalldag var det i allefall. 


Håper du har hatt en fin helg og en finfin mandag. Jeg er nå godt plassert i sofaen og sliter fortsatt med å få flytta rumpa mi fra sofaen til badet, for så å dra den inn i dusjen og få meg en god og varm dusj. Fikk også jobben på helsehuset og starter opplæringa mi imorgen, spent til tusen, dette blir nok bra! [bank i bordet] 

Klemz

Bak fasaden del #2

Den alvorlige (skjulte) sykdommen 

Tok meg litt tid å komme tilbake etter forrige innlegg. Er noe spesielt ved det å dele så personlige ting med resten av verden via sosiale medier. Som jeg sa i det tidligere innlegget, så er det usedvanlig mange som lider av spiseforstyrrelser. Stadig flere og flere lider av spiseforstyrrelse. Rundt en kvart million mennesker lider av en form for spiseforstyrrelser. Halvparten av dem fanges ikke opp av systemet. 

230.000 kvinner mellom 14 og 44 år i Norge har en spiseforstyrrelse. I tillegg regner man rundt 25. 000 gutter/menn. Det betyr at en ¼ million mennesker lider av sykdommen. 50. 000 av dem er så alvorlig syke at de trenger profesjonell behandling. Bare 3500 får hjelp. Det betyr at 46.500 mennesker med en alvorlig spiseforstyrrelse ikke får hjelp. De fanges ikke opp av helsevesenet - det fins verken ressurser eller fagfolk til å ta seg av dem. Og det er store mørketall. ½ av dem med spiseforstyrrelser fanges ikke opp ved psykiatriske poliklinikker eller hos allmennleger. //NRK

Kjenner du noen med spiseforstyrrelse? Har du spiseforstyrrelse selv? Eller har du hatt det? Har du noen gang følt at helsevesenet  ikke har trodd på deg og har vendt deg ryggen? Jeg har vært der. 

Min historie: 
Alt startet  da jeg ble født. Som sagt i det tidligere innlegget. Jeg hadde ikke fått nok næring i mamma's mage og var derfor veldig underernært.  Jeg skrek og skrek og skrek. De ga meg derfor sukkervann i håp om at jeg skulle bli bedre raskere. Og det ble jeg akkurat der og da. Men jeg ble aldri helt bra. Det var bare en midlertidig løsning. Da jeg var 18 mnd, ble jeg lagt inn fordi jeg ikke spiste. Også fordi jeg hadde en uvanlig tendens til å stikke fingeren min inn i munnen etter at jeg hadde spist, slik at jeg brakk meg. Spesielt om det var melkeprodukter.  dette er jo særdeles uvanlig å gjøre i en alder av 18 mnd og mamma fikk meg heldigvis lagt inn på sykehus. 

Problemet var på denne tiden at jeg ikke spiste frokost eller kveldsmat. Jeg var av den typen som kun spiste middagsmat og svært få varianter. Det gikk for det meste i pølse og kjøttkaker. Brødskiver er noe jeg har hatet  siden første dag jeg så verdens lys og noe jeg fremdeles gjør. Helsepersonellet ved sykehuset trodde det bare var mamma som var hysterisk og jeg som var vrang. Derfor fikk jeg testet meg skikkelig, da noen sykesøstre fra sykehuset var fast bestemte på å få i meg mat. Jeg satt der i flere timer uten å røre maten og det var helt utenkelig for lille meg å spise maten de hadde funnet fram til meg De skulle teste meg ut på skikkelig og fant fram den maten jeg hatet aller mest, nemlig brødskiver og andre ting jeg ikke var spesielt begeistret for. Det var mamma som hadde fortalt dem hva jeg absolutt ikke spiste. Men sykesøstrene trodde fint lite på mamma og så på henne som en altfor bekymret alenemor. De var fast bestemte på at jeg skulle spise opp maten, så lenge mamma holdt seg langt uten for rekkevidde. Men jeg spiste ikke allikevel. 

Etter snaut en uke fikk jeg plutselig oppkast-syken og jeg og mamma ble oppriktig kastet på dør av sykehuset. De trodde jeg var smittebærer og ville kvitte seg med meg så fort som mulig. De bokstavelig talt pakket kofferten til meg og mamma og hivde oss på gangen og sa takk for seg. Der sto stakkarslige mamma igjen, helt alene med dattera si på 18 mnd, uten bil og 45 min borte fra sitt eget hus. Tenk deg den følelsen av å ikke bli tatt på alvor! Og den følelsen av å bli kastet ut av et sykehus som er lagd for å hjelpe mennesker som trenger hjelp.. Det er ufattelig, hvor dårlig de behandlet oss og dette er en av mange grunner til at jeg egentlig har et dårlig syn på det Norske helsevesen den dag idag. Selv om de gjør mye bra, er det også mye som kan forbedres! 

Etter dette gikk jeg fortsatt til timer hos helsesøster på hjemplassen min. Etter som jeg ikke likte å sitte på fanget å kose, noe som var svært uvanlig for barn på min alder, så ble både mamma og helsesøster bekymret over dette. De fikk med seg flere mennesker som en ergoterapeut eller en fysioterapeut og ville starte en behandling på meg. Denne formen for behandling kalles "børste behandling". Denne gikk ut på at jeg skulle ligge kun iført truse og bli strøket på av en børste-lignende sak. for å bli vant til at noen berørte meg og for å føle nærheten til noe. Først skulle dette gjøres opptil flere ganger om dagen, slik at mamma måtte skaffe seg permisjon ifra jobben sin. Deretter skulle det avta mer og mer. Dette skulle gjøre meg mer vant til å bli holdt rundt og at jeg holdt rund noen. Det ble aldri sånn. Jeg ble ikke noe mer glad i å sitte på fanget å kose. 


I alderen 1-4 år, hadde jeg mye oppkast-syken. Jeg kastet opp ustanselig! Dette var svært slitsomt for både meg og mamma. Ofte kunne jeg kaste opp mens jeg sov, og ikke registrere det en gang. Men da jeg var rundt 4 år begynte det å avta mer og mer. Men det var den tiden hvor jeg skulle begynne å få sinnssykt hodepine. Migrene så til de grader. Jeg hadde såkalte anfall i form av å kaste opp. Da jeg fikk kastet opp, lettet det litt på trykket, men det gjorde forsatt helsikes vondt. Til slutt gikk mamma med meg til en healer med såkalte varme hender. Dette skulle være et vendepunkt i mitt liv. Migrenen ble borte og en enklere hverdag var i vente. 

I samarbeid med helsesøster fikk mamma meg til å begynne i barnehagen et år tidligere enn alle de andre på min alder. Dette var fordi de hadde et lite håp om at, når jeg fikk se andre unger spise, så ville jeg også få lyst til å gjøre det samme som de. Men den gang ei. Jeg så de andre ungene spiste, men jeg ville ikke gjøre det samme. Min aller største frykt her i verden er brødskiver. Det er et hat-objekt og hver gang jeg spiste det, måtte jeg kaste opp. Så idag spiser jeg aldri brødskiver. ALDRI. 

Jeg ble også henvist til BUP (barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk), hvor jeg gikk til psykolog i ca. 2 år. Dette ga ingen resultater og jeg følte meg ikke tatt på alvor. Jeg følte at dette ikke var noe for meg og at jeg ville avslutte behandlingen. Selv var jeg ni-ti år, men jeg var som sagt en moden liten jente, som visste at noe var galt med meg, men ikke helt hva eller hvor problemet lå.. Behandlingen ble derfor avsluttet. 

Noen besvimelser senere, (som gjorde at jeg måtte slutte med det jeg elsket mest her i verden nemlig fotball og håndball) tok jeg igjen kontakt med samme helsesøster, som et siste rop om hjelp. Jeg var en aktiv ung jente, som levde for idrett, men som slettes ikke hadde krefter eller energi til å drive med det jeg elsket mest i hele verden. Dette gjorde meg veldig trist og opprørt. Helsesøster foreslo å prøve BUP en siste gang. Jeg var veldig imot det i starten, siden jeg hadde følt meg så latterliggjort sist gang jeg var der. Jeg hadde fått en kniv skjørt gjennom hjerte og det var vanskelig å glemme smerten "arret" gjorde. Mamma var også veldig skeptisk og ville ikke at jeg skulle bli såret igjen. Vi hadde jo prøvd alt mellom himmel og jord. 

Vi startet på nytt et nytt kapittel og tok opp igjen en ny behandling ved BUP. Denne gangen var det heldigvis et bedre utgangspunkt som møtte oss. Personalet som jobbet der opptrådte i såkalte team. Teamet besto av to psykologer og en lege. På mange av behandlingstimene pratet jeg med den ene psykologen, mens mamma snakket med den andre. I gjennom tester, spørsmål, familiekart og samtaler ble jeg diagnostisert med diagnosen "spiseforstyrrelse i barndommen". Mange ville nok sett på å bli diagnostisert som noe negativt, men for meg ble det en svært positiv opplevelse. Jeg kunne endelig legge alle tanker om at dette var noe jeg bare hadde funnet opp inne i det lille syke hodet mitt på hylla. Noe som i seg selv var en lettelse. Psykologen min trodde også at pga min underernæring ved fødselen var noe som hadde startet bølgen og at jeg så og si var født med diagnosen.

Dette er en veldig uvanlig form for spiseforstyrrelse og det er mange som ikke vet at den engang eksisterer. Derfor har det vært veldig vanskelig for meg og andre å finne ut hva som skal til for å hjelpe. Trolig vil jeg ha denne sykdommen for resten av livet og det har ikke vært bare bare å akseptere det. Det har vært vanskelig, slitsomt og utmattende. Andre mennesker som har bulimi og anorexi (f.eks) pleier ofte å få det i tenårene, mens jeg har hatt dette siden jeg var bare nyfødt og vil trolig også ha det til den dagen jeg dør. Men som andre sykdommer, må man bare finne en måte å akseptere det på og deretter lære seg å leve med det. 


Ettersom jeg er en person som aldri har vært en veldig snakkesalig person rundt følelser og tanker, ble jeg et prøvekanin-prosjekt for hesteterapi, hvor BUP henviste meg til en gård på Vinstra. Hvor jeg gjorde forskjellige øvelser som gikk ut på samarbeid med hesten. Andre ganger kunne det være forskjellige oppgaver jeg skulle løse vedrørende økten og øktens tema. Øktene hadde ofte temaer som jeg selv valgte ut. Jeg valgte ofte temaet grensesetting, siden dette er noe jeg er svært opptatt av. Dette spesielt med tanke på situasjonen rundt faren min, men også andre situasjoner man kommer opp i, i hverdagen. Det er viktig å ha mot til å si nei! Ved hjelp av hesteterapien fikk jeg troen på meg selv, selvbildet mitt ble styrket, energien kom mer tilbake, jeg lærte mer om grensesetting, man fikk erfare mestrings-følelse og mye annet. Dette var noe som virkelig hjalp meg og som gjorde meg til en bedre person og jeg fikk det utrolig mye bedre. Dette har jeg også satt veldig stor pris på at jeg var med på i etterkant. 

Jeg har lært en del opp igjennom disse årene. Jeg har lært at uansett hvor tøft det enn blir, må man stå på sitt og bite tenna sammen til ting blir bedre. Det å ikke gi opp er en viktig egenskap, så lenge det ikke blir for mye av det gode! Jeg har lært at det er i motgang man blir sterk. Jeg har lært at noen ganger må man gi opp noe for å få det bedre. Jeg har lært å sette pris på de små tingene i livet.

Jeg har lært det at å vise takknemlighet og være takknemlig er en verdig egenskap å lære og bære. Jeg har lært at venner kommer og går, men at de ekte består. Jeg har lært at problemer finnes overalt, men at man løser dem på hver sin måte. Jeg har lært at det å være syk ikke er enkelt og at jeg antakelig må leve med denne sykdommen for resten av livet. Akseptere ting for det de er, er utrolig viktig! Jeg har lært å sette pris på de gode dagene og lære fra de vonde. Erfaring er utrolig viktig og man må suge til seg det som suges kan. Dette kan man få mye bruk for i framtiden!

Det viktigste av alt er at jeg har lært mye om meg selv og hvem jeg er og hvem jeg ønsker å være, og når du har kommet til det punktet i livet, da er man kommet langt. 


Idag sliter jeg fortsatt en del med måltider som frokost og kveldsmat. Og de få gangene jeg spiser disse måltidene er det som regel varm mat på menyen. Jeg spiser ikke brødskiver og kan fremdeles ikke fordra dem. Jeg er mye sliten og har ofte en følelsesmessig berg og dalbane titt og ofte, men generelt har jeg det veldig bra! Jeg sliter fortsatt med at jeg har disse dårlige periodene mine da mat er helt utenfor mitt hovedfokus og jeg ikke spiser noen verdens ting. Jeg sliter også endel psykisk med at jeg vet at jeg burde spise, men ikke får det til og at jeg derfor blir veldig sliten, svimmel og syk fortere. Det er ofte en evig sirkel man ikke kommer seg bort ifra med det første. Jeg har også vanskeligheter med å takle at jeg har måttet gi opp sport, noe som jeg alltid har elsket siden jeg var seks år. Dette var som en terapi for meg, det var den arenaen jeg kunne virkelig få ut alt av følelser og at det føltes godt. Jeg bor nå på Lillehammer med en fantastisk kjæreste til samboer, som er veldig forståelsesfull angående denne sykdommen og det gjør det tusen ganger enklere!!!! Takk til deg min kjære. 

Kjenner du noen som sliter med mat? Noen i vennekretsen eller du selv har spiseforstyrrelser? Du er for redd eller føler ubehag ved å snakke med en eventuell psykolog? Ta gjerne og sjekk ut alternativ behandling. Selv anbefaler jeg hesteterapi. Når du skjønner hva hesteterapi virkelig går ut på, så får du så utrolig mye ut av det. Ting du ikke visste kunne eksistere. Du begynner å føle følelser som du aldri før har følt og du hjelper deg selv på en måte du ikke trodde var mulig. Jeg håper at folk er mer varsomme med slike alvorlige sykdommer. Mange av dem er skjulte og vises kun på innsiden. Derfor er det svært vanskelig å vite hvem som lider av disse sykdommene og hvem som ikke gjør det. Viktig å se på tegn ved rop om hjelp. Mange tørr ikke ta det første steget og prøver iherdig å skrike på hjelp via andre ord eller andre handlingsmønstre. Det er viktig å forsikre seg om til mennesker man er glad i at man er der uansett hva! 

Om du har spørsmål angående min sykdom, hesteterapi eller eventuelt noe annet, send meg gjerne en epost som er skrevet til høyre i bloggfeltet under profilbilde, eller bare kopier teksten: julieodlolien@gmail.com, så skal jeg svare så fort og så godt som jeg bare kan. Jeg elsker å hjelpe andre og det er vel også mye derfor jeg skriver dette innlegget. Håper noen der ute får motivasjon til å beseire sykdommen. 


Klemz

Bak fasaden

Jeg kom til å tenke på at jeg aldri har egentlig skrevet så mye om meg selv på bloggen. Det er vel sånn at via en blogg, skal mennesker bli kjent med deg gjennom den. Du hilser på en person på en helt annen måte enn når du håndhilser og står rett framfor vedkommende. Derfor tenkte jeg å skrive litt om meg selv. Dette er noe som er langt utenfor min komfort sone. Jeg liker å by på meg selv, men da i en helt annen form enn det å skulle snakke om seg selv og gi ut faktaopplysninger om meg og mitt liv.

Barndommen:
Jeg har alltid hatt en bra barndom. Jeg bodde med moren min og det har alltid vært oss to imot verden. Faren min har aldri vært med i bildet. Han var en såkalt one night stand, så og si. Det var vel kanskje noe følelser inne i bildet, men de ble fort borte da han fikk vite at jeg skulle komme til verden. Han er av den typen menneske jeg ser på som veldig selvopptatt. Det har vært mye innenfor dette området, ting som jeg egentlig ikke vil gå ut med i offentligheten. Men det har mye med penger, fornektelse, tårer, sinne og fortvilelse. På grunn av alt dette, har mine besteforeldre på mamma'siden spilt en jævla stor rolle. De har alltid vært der for meg og mamma! Mamma måtte jo jobbe en hel del for å forsørge oss to og da bodde jeg så og si hos mine besteforeldre, som betyr utrolig mye for meg. 


Jeg har ofte vært lei meg og følt meg ubrukelig på mange måter i løpet av oppveksten. Dette er så klart på grunn av alt styret med faren min. Jeg følte at jeg ikke var bra nok og at dette var grunnen til at han ikke ville ha meg.  Når jeg var liten gråt jeg ofte. Mest når ingen kunne se meg. Det var da jeg egentlig skulle sove at ting ble som verst. Du vet da man skal prøve og sove, men så begynner tankene å snurre og man kan ikke forvente å sove med det første? Det var da det var som verst, ellers prøvde jeg å drive med ting hele tiden, slik at jeg slapp å tenke noe mer på det. Jeg er jo et idretts-menneske og startet med dette så fort jeg kunne. Jeg var 6 år og var helt frelst. Jeg var en av de beste og har alltid hatt en gitt gave av at alt som har med idrett kommer veldig lett. Jeg var født til å være idrettsutøver. Og jeg elsket det. Hvert eneste øyeblikk jeg var på enten håndballbanen eller fotballbanen, eller ute i langrennssporet. Da fikk jeg ut alt av følelser og gidde alt av det jeg klarte. Det ble som en terapi for meg og jeg er så uendelig glad for alle sports-øyeblikk jeg har fått opp igjennom årene. Da jeg var seks år, fant mamma en ny kjæreste. Fra jeg var baby til jeg var seks, hadde det alltid vært kun meg og mamma og jeg husker at det var veldig vanskelig for meg i starten. Jeg hadde alltid hatt ett glansbilde av faren min og hvordan jeg trodde han var og så ut. I og med at han ikke var der og ikke ville ha meg. Så var jeg livredd for at også denne såkalte kjæresten til mamma, heller ikke ville ha meg. Men vi to fant tonen ganske fort. Jeg var veldig glad i mannfolk når jeg var liten og dette var nok fordi jeg søkte trøst til enhver mann jeg så, uansett om jeg kjente vedkommende eller ikke. Vi kom fort overens og vi ble veldig gode venner. Han behandlet meg så bra og var så snill mot meg, han tok meg under armen som om jeg skulle vært hans datter. Dette reddet meg. Jeg er evig takknemlig for at han var slik mot meg. Det er jo mange som ikke er så heldige! 

Da jeg var ni år, fikk jeg en lillebror. Jeg hadde i alle år ønsket meg søsken og faktisk en lillebror, så dette passet meg perfekt. Jeg var helt i ekstase. Et-to år tidligere hadde mamma mistet det forrige barnet hun ventet og jeg husker vi var alle tre helt knust. Spesielt jeg. Så jeg turte ikke å slippe jubelen løs før jeg så at han var i levende livet. 8. juni 2003 kom lillebroren min, Ørjan til verden. Jeg elsket han fra første øyekast og jeg tror jeg var mer glad enn mamma og stefaren min til sammen. Jeg var nok mer mamma enn det mamma var, men mamma visste godt hvor mye det betydde for meg å få en lillebror, så hun lot meg lære alt om alt som hadde med babyer å gjøre. 


Da jeg var 10 år, var jeg og min lille familie på fire stk, på ferietur og stefaren min sin familie i Nord Norge. Da vi hadde stoppet et døgn for å hvile oss på en campingplass et sted langs veien, fikk vi en telefon fra faren min. Det viste seg at mamma hadde prøvd å fått tak i han, slik at vi kunne arrangere et møte. Jeg kunne ikke tro mine egne ører og ble helt slått i bakken. Jeg husker at alt begynte å snurre, alt av tanker og følelser kom opp mot overflaten og jeg kjente at tårene trengte på. Jeg gikk ut og satte meg på en huske som var å finne på plassen. Jeg husket og det hjalp meg med å berolige meg selv. Jeg skulle få lov til å møte faren min, for første gang i hele mitt liv. Jeg var 10 år og hadde aldri sett faren min. Dette var virkelig STORT! Jeg hadde jo sett noen bilder av han, men det sier jo ikke så mye om en person. 

Jeg husker enda den uendelig lange bilturen. Bilturen hvor man aldri kom fram. Jeg vet ikke om jeg eller mamma var mest nervøs. Jeg husker at jeg var et følelsesmessig vrak. Det var så mange følelser på en og samme gang. Det var vanskelig å skjønne at dette var virkelig og jeg måtte nesten klype meg selv i armen for å skjønne at dette var virkelig! Da vi endelig kom fram. Kom bestefaren min ut på trappa for å ta oss imot. Han hadde tårer i øynene og man kunne se at han var minst like lykkelig som jeg var i første møte med min andre bestefar. Så kom resten av familien. Selve møte med faren min husker jeg faktisk ikke. Alt var så uvirkelig. Så mange mennesker å hilse på. Jeg visste at jeg hadde to storesøsken og to lillesøsken på far-siden. Noe som er ganske ironisk i og med at jeg alltid har ønsket meg søsken. Nå viste det seg at jeg hadde fem totalt med de på både mamma og pappa sin side. Det ble et fantastisk møte med den andre siden av min familie. (har dessverre ingen bilder i fra det, her jeg er nå.) 

Etter dette besøket var det igjen mange følelser. Det var både godt og trist å dra der i fra. Det tok opptil flere dager før jeg skjønte at det faktisk hadde skjedd. Selv om jeg var bare 10 år, var jeg ganske moden for min alder og hadde opplevd mer enn de fleste andre jeg kjente. Jeg angrer ikke på møte med faren min. Men jeg vet at han aldri kommer til å være i nærheten av det glansbildet jeg hadde av han og det såret meg. I dag har jeg skjønt at det ikke har vært meg det har vært noe galt med, men han. Det er fortsatt øyeblikk der jeg blir veldig emosjonell pga det hele og blir lei meg og sånt. Men jeg har skjønt at jeg har det mye bedre uten han, og jeg har valgt å ikke ha kontakt med han, så per dags dato har jeg ikke så mye kontakt med noen av den siden av familien min. Det er trist, men noen ganger blir det bare sånn. Dessverre. 

Jeg har også igjennom hele min oppvekst og barndom slitt med det de senere har funnet ut er en form for spiseforstyrrelse. Den kalles "spiseforstyrrelse i barndommen" og er noe jeg ble født med. Jeg hadde ikke fått nok næring inne i mamma sin mage og var veldig underernært da jeg kom til verden. Jeg lå kun og ristet. De var redde for at jeg ikke skulle bli bedre og ga meg saltvanns-løsning som gjorde meg bedre. Men jeg har helt siden da slitt med å spise. Dette er noe jeg skal lage et helt eget innlegg om, fordi jeg vet hvor mange andre som sliter med spiseforstyrrelse og hvor ille dette kan være. Så følg med videre for en enda et innlegg om bak fasaden! Tenkte det var best å dele det litt opp ettersom det blir så forbanna mye å lese.... 


Følg med senere idag eller imorgen for mer "bak fasaden" - stoff. Håper dere begynner å bli litt bedre kjent med meg og at dere ikke tror dette er et rop om medfølelse eller oppmerksomhet. Dette MÅ jeg bare poengtere. Jeg vet at jeg er en av mange tusen som har slitt med problemer med en av foreldrene. Det finnes så mange foreldre, som slettes ikke skulle blitt foreldre. Og for disse stakkarslige ungene, føler jeg virkelig medfølelse for. Dette er noe det barnet må leve med resten av livet og det er så utrolig urettferdig. Jeg håper jeg i løpet av denne "bak fasaden"- stoffet også hjelper noen som føler eller sliter med det samme. 

Takk for meg for denne gang. 

Klemz 

Wednesday

Hola!  

Idag har jeg fri, noe som er utrolig deilig. Har nettopp spist av den gode browniesen min m/ nonstop og melis på. Smaker helt fantastisk! Tok meg også en kakaokopp m/krem på. Syns kakaoen blir så mye bedre med en dært krem. Nå skal jeg bare slappe av litt, før jeg og kjæresten har planer om å gå oss en tur. Det er så sjeldent vi gjør det og idag er det et ekstremt fint vær, med sol og det hele, så derfor passet det perfekt, ettersom begge faktisk har fri på en helt vanlig ukedag.

Først må vi se litt skiskyting! Sport kommer før alt :) Ja, vi er begge glad i sport og det er som regel det som er å se på TV'en vår på dagen. 

Klemz

 

Kosemoseoverdose

Hallois! 

Jeg har egentlig ikke fått blogga før nå. Har egentlig ikke tid nå heller. Travel dag. Eller det vil si at dagen har gått ut på jobb, hvile, spise, sove, dusje og nå slappe av. Browniesen er akkurat tatt ut av ovnen, kakaoen m/ krem er kommet opp i minnie-mus koppen, isen står å smelter seg og non stopen er klar for å strø over. Nammm. I tillegg er jeg klar for et par episoder av resurrection, også en serie jeg følger med på, men som jeg har hoppet over noen episoder av nå. Men det er jo flott! For da får man mange å se på rad, hurra! 

Har dessverre ikke fått tatt noe bilde, så dere får kose dere med et google bilde. Oppfinnsomt? Iknow. Stolt av meg selv. Ha en fin kveld videre :)


Anbefaler dere forresten til å se serien. Den er dødsbra! 

Klemz 

Outfits inspo

Åååh, rakk ikke å poste dette innlegget før klokka var 00.00, så derfor er det nå tirsdag. 

Pytt pytt. Jeg har nå gått gjennom hundre plagg på ellos sin nettside, hvor det er et heidundrende salg nå i disse dager. Er så mye fint der og mange ting er faktisk til en ganske billig penge. Jeg er av den typen som ikke gidder å bruke tusen kroner på ei jævla bukse. Eller mange hundre kroner på ei veske. Jeg er av den enkle typen som kjøper opptil fem plagg på salg og er like fornøyd med disse selv om de kostet meg toppen to hundre spenn. JEG ELSKER SALG. Min personlige mening er at man ikke trenger å bruke mange tusen kroner på merkeklær og den slags, så lenge man er komfortabel og føler seg fin.  Samme for meg om jeg kjøper et plagg til 50kr, så lenge jeg elsker plagget og liker å gå i det. Skjønner ikke hvorfor det skal være så viktig at det for det første er merkeklær, og for det andre at det er dyrt.. Noe simpelt, enkelt og billig kan være like kult og classy som noe til over tusen. 

Jeg har derfor mekka sammen endel outfits som jeg bare kunne tatt ut av skjermen og brukt med en gang. Tenk deg for en luksus det hadde vært! Men nå skal dere få drømme dere like mye bort som meg, håper jeg iallefall. Ta en titt innom ellos da vel og se alt det fine de har av alt mulig.

Hverdag høst:
Elsker skjorter, spesielt lyseblå m/ et fint og lyst skjerf. Er også fan av litt tilbehør som kan være veske og briller som vist på bildet. Er også utrolig kult med en skinnbukse som piffer opp antrekket. Siden det kan være litt kaldt på høsten, er det kjekt med en fin jakke for å holde varmen. Hverdag vinter:
Er helt forelska i cardigan, spesielt går - siden denne fargen går til omtrent alt mulig. Er fint med skjerf og veske til og ettersom lilla og svart er også farger jeg er veldig glad i, syns jeg disse fargene gjorde et flott og stilfullt antrekk. 

Trening: 
Er ikke helt fan av de sports-tightstene enda, så foretrekker best shorts. Syns denne var både fin og sporty og så veldig god ut. En utrolig kul sports-bh og kule joggesko piffer opp antrekket. Fint med farger som gjør deg glad. 

Hverdag/fest: vår/sommer/høst
Dette antrekket går egentlig til alle årstider, bortsett fra vinter da det muligens kan bli en smule kaldt. Syns det var et rocka antrekk og har litt røffhet over seg. Trenger ikke alltid å gå i fargerike klær. 

Hverdag vår: 
Liker fine topper, slik at man kan ha en kul og fin cardigan utenpå dersom man blir litt kald. Er også flott med kule tilbehør som dette skjerfet og veska. Dritkule sko er med å piffe opp! 


Kosedag: 
Min aller beste favoritt. Er som sagt glad i lilla og grå, så derfor falt disse finingene som favoritter. Er så deilig med en god kosebukse, en stor og varm genser og en løs t-skjorte under. I tillegg er det superdigg med gode og varme labber, som også er ganske fine. 
Fant du noen antrekk som falt i smak? Nå skal jeg busselalle, jobben kaller imorgen tidlig og med det sier jeg natta fininger! Håper dere får en fin tirsdag :)

Nattaklemz 

Halleluja

Idag er det lønningsdag, hurra! 

Det er vel så og si det eneste positive med denne mandagen også. Ikke det at jeg er av den negative typen, men følte meg ikke svært positiv da jeg måtte måke fram bilen min for bare å kunne finne døra for å komme meg inn.  Snø overalt. Og mer daler ned hele tida. Jeg er glad i snø, for all del. Men det må da være grenser for hvor mye snø som bør komme. Alt blir jo et eneste kaos. Alt er et helvetes slit. Måke meg her og måke meg der, måke faen meg hele tida! Arrrrg.. Blir så sinna på det fordømte været. 

Jeg har nettopp slentra meg opp trappa til leiligheten og inntatt sofaen med et eneste stor boff. Er ikke igjen mye energi i denne kroppen nei. Måtte derfor bryte ett av mine nyttårsforsetter og kjøpte meg en cola, imens jeg betalte for drivstoff. Det frista så iherdig mye med en cola. Og når det var 38 kroner for to attpåtil, var jeg ikke vond å be! Kremt.. Er ikke så fan av de nyttårsforsettene, sikkert aller mest fordi jeg aldri klarer å holde dem. Så derfor syns jeg bare det er dumt. Men det er jo egentlig ikke det da. I tillegg til colaen (e) slengte jeg med 3 statoilboller m/sjokolade. De er jo bare SÅ deilige. Mmmmm. For å få i meg nok usunne ting, tok jeg like så godt to ramser med stratos-sjokolade når jeg kom inn døra. Obs, jeg er ikke av den sunne typen for å si det sånn! 

Har egentlig tusen ting jeg burde gjøre. Deriblant henge ned klær, vaske klær og henge nye opp igjen. Men jeg kjenner at det får være idag. Kanskje litt senere, om noen timer. Men nå skal skrotten min få kose skinnsofaen i noen få timer. Har gått i ett på jobben og har kanskje sittet nedpå et kvarter til sammen. Beina mine er såre og vonde og jeg kunne godt tenkt meg et deilig fotbad. Kanskje jeg bare skulle gjøre det? Det var faktisk ikke en så aller verst ide. Det tror jeg jammen at jeg skal gjøre iløpet av kvelden. Et deilig fotbad og en varm kopp kakao. Hørtes ikke det deilig ut? Åååh, himmelsk glede. Nå blir det noen episoder Saving Hope på meg. 

Kos dere ikveld, mulig det kommer et noen lunde mer positivt innlegg senere ikveld, da alle negative tanker har lagt seg for å sove.  Kos dere med denne fantastiske versjonen!!!! 

Klemz

Oh, happy sunday

Herremin, søndag er en sånn fin og deilig dag! 

Kan ligge så lenge man vil, se sport så og si hele dagen, sitte i koseklær dagen lang. Ååh, herlig! Jeg sov ekstremt lenge idag og fikk dessverre ikke med meg når gutta gikk opp monsterbakken... Men nå har jeg stått opp, blitt diska opp med en kakaokopp av gubben og sitter klar for å følge jentene gjennom et helvetesløp uten like. Skjønner virkelig ikke hvordan de makter, hvor de finner den styrken til å komme seg opp monsterbakken. Men det er sikkert den største lettelsen i deres verden å komme seg opp og kunne legge seg ned og tenke at man er ferdig! Er morsomt å følge dem og nordmennene er jo helt råååå. Lurer på hvem av de norske jentene som tar det lengste strået. 

 
Kos dere masse med søndag. Finn de beste koseklærne du har og slapp helt av. HELE DAGEN. Se serier til du blir firkanta i øynene. Bruk dagen til å lade opp batteriene til en ny og hektisk uke!

Klemz 

Snø-kaos!

Åhuttetu! 

Er ville tilstander her på Lily idag og sikkert en hel haug andre plasser. Snøen laver ned og det tar ingen ende. Det er helt sykt hvor mye snø det har kommet på kun kort tid! Under snøen er det speilglatt og biler kommer ikke opp der de skal. Ikke er det brøyta slik at man faktisk kan komme seg fra A til Å. Greit med snø altså, men trenger ikke i bøtter og spann!! I Rogaland er det faktisk så ille at de forventer storm og at folk bør forberede seg på dette. Sykt. Gruer meg helt sinnsykt til å dra på arbeid etterpå...

...
Nå skal jeg bare hive meg rundt, mekke meg noe lettvint mat og bare slappe litt av før ferden går ut i snø-kaoset og på en lang senvakt. Håper dere har hatt en fin morgen og at dere storkoser dere inne med tente lys og sport :)  

Vinter-klemz 

inspire me

Hellu! 

Fikk dessverre ikke blogget igår, da jeg var altfor seint ute og klokka slo over tolv før jeg fikk publisert innlegget. Dagen idag gikk ut på å sove lenge, spise en sen frokost bestående av kjøttkaker og spaghetti, for deretter å dra på jobb. Har ikke vært der på en stund, så det var ganske slitsomt, stressende og koselig på en og samme tid.

Da jeg kom hjem så jeg på bilder, noe jeg ofte gjør da jeg ikke har noe annet å bedrive tiden med. Ville derfor dele en del av disse bildene med dere, slik at de kanskje gir dere like mye inspirasjon som de gjør for meg. Enjoy   Selv om vinteren er en helsikas kald og fordømt irriterende tid, med glatte veier og isskraping hver fordømte dag, så er det en fin og koselig tid også. Men samtidig som jeg ser på bilder som har sol og varme i seg, kjenner jeg at jeg godt kunne tenkt meg at sommeren var like rundt hjørnet. Er nok bittelitt mer glad i sol og varme, enn hvitt og kulde. Sommer kom til meeeeg! 

Soon weekend.

Idag har dagen gått ut på avslapping. Jeg har sett noen episoder av serien, Saving Hope, som jeg har begynt å se på. En alla grey's serie, som jeg liker skikkelig godt. Anbefales, dersom du er fan av Grey's! Svigerfar og broren til kjæresten min kom på besøk og tok oss med på Peppes. Deilig å kunne gjøre noe sånt en gang i blant! 


Etter vi kom hjem, kastet vi oss i pyjamasen med en gang og la oss strake ut på sofaen. Jeg har sett på sinnasnekker'n og venter nå på sesongstart av bloggerne. Imorgen er det helg og for min del skal jeg jobbe imorgen og lørdag. Derfor skal jeg legge meg etter bloggerne er ferdig, slik at jeg er fult utladet til jobbhelg.  

Men nå starter det her! Snakkes.  

The office

HJEMMEKONTOR? 

Tenkte jeg kunne få vist litt på kontoret vårt, som jeg endelig har fått rydda godt nok til å kunne se fargen på pulten. Før brukte jeg det som hobbyrom, hvor jeg sprayet ting og diverse, derfor var det et sabla kaos over hele pulten, på gulvet og generelt alle steder. Tok bare bilder av pulten, men er så happy over alle de små detaljene, så det var egentlig derfor. Er utrolig koselig med et kontor, selv om jeg sjeldent bruker det. Selv har jeg alltid ønsket meg et kontor helt for seg selv, så rart jeg ikke har brukt det mer. Mye av grunnen er vel fordi jeg ikke studerer nå, hadde jeg studert hadde jeg nok brukt det en hel del masse mer.

Har du kontor hjemme? Isåfall håper jeg at du bruker det mer enn det jeg gjør! Er egentlig en skam i seg selv å ikke utnytte det fult og helt.. Skamme seg! 

Gråværsdag

Hellu fininger! 

Igår hadde jeg en fantastisk plan om at jeg skulle stå opp like tidlig som igår, for deretter å få noe ut av dagen. Men siden jeg har vært så flink de siste dagene var ikke pågangsmotet mitt helt på topp til å stå opp før ni. Derfor ble det endel senere. Da jeg omsider sto opp og så ut av vinduet, var det helt grått. Skikkelig gråværsdag idag. Derfor ble dette en inne-dag på høyt nivå. Dagen skal nok innebære serie-titting og følelsen av å bare slappe av og ikke ha noe i hodet som du føler du MÅ gjøre. Det er en så deilig følelse. Selv om jeg alltid finner på en eller flere ting jeg føler jeg burde heller gjort, og har derfor dårlig samvittighet over det. Typisk meg.. 

Slenger med et morgenbilde. Nå skal jeg slenge meg rundt, drikke en kopp cappuccino og lese det splitter nye nummeret av Det Nye som kom i posten igår. Hvor deilig er ikke det?  Abonnerer nemlig på Det Nye og blir like glad og happy hver gang jeg får et nytt nummer i posten. Skaper litt hverdags-magi over morgenkvisten. 


Elsker å daffe i pyjamas. Dette er noe jeg kunne gjort dagen lang! 

Home is where the heart is.

Åååh, herregud så deilig! 

Nå er jeg endelig ferdig med å støvsuge, vaske og rydde. Har drevet på stort sett i hele dag. Selv om leiligheten er på ca. 70 kvadrat, så er det jaggu meg mye arbeid likevel. Og jeg som har gledet meg til å få meg eget hus. Kjenner svetten renne bare ved tanken på å vaske gulv og rydde et helt forbanna hus. Sykt! All creds til de husmødrene som gjør dette hver uke assa!!

Siden jeg er en sånn skikkelig lyselsker, så har jeg sikkert tent tusen lys i leiligheten. Det er jo super koselig da! Det er mulig det kan bli litt for mye av det gode, men men. Tok et par bilder idag også, bare fordi jeg er super fornøyd med hvordan leiligheten er nå! Tok meg år og dag å bli enig med meg selv om hvor ting skulle være, da jeg tok bort juletingene. Men nå er jeg ganske fornøyd, så nå skal jeg prøve å la ting være sånn. Men kjenner jeg meg selv rett går det toppen ei uke før jeg finner en ny vri.


Nå skal jeg snart lage middag og kose meg med tv-titting resten av kvelden. Ha en fin kveld! 

Klemz 

Beautiful morning.

Idag vil jeg gi meg selv ett klapp på skuldra. De to første dagene av uka gikk med til å sløse bort morgentimene og ble heller tilbragt i drømmeland. Men idag, idag klarte jeg å stå opp tjue på ti, dusjet, tok meg en kopp cappuccino, for deretter å dra på jobbintervju. Er det ikke deilig å kunne stå opp såpass at man har sovet lenge, men at man fremdeles kan nyte en fin og fredelig morgenstund? Aah, man får jo så mye mer ut av dagen. Dessuten fikk jeg to nydelige cappuccino kopper fra bestevenninnene mine til jul, så da må de jo brukes! Blir for dumt om jeg bare setter de i skapet for å la de støve ned. LOVE THEM Jobbintervjuet gikk egentlig helt greit. Hadde gruet meg til det helt siden starten av jula, men det var jo ikke noe farlig i det hele tatt. Nå får jeg bare håpe på et positivt svar. Jeg jobber jo egentlig nå også, på samme jobb som jeg har gjort tidligere. Men jeg søker på jobber som er i nærområdet, slik at jeg slipper å kjøre så langt for å komme til og fra jobb! Dette blir også mer ideelt, ettersom jeg etter planen skal begynne å studere til høsten. Jeg var på jobbintervju for Lillehammer helsehus. Noe som egentlig går ut på det samme som den jobben jeg har nå, men at jeg får en mye kortere vei til jobb og slipper å betale bompenger. Noe som i seg selv er bare sykt irriterende å måtte gjøre.  

Nå er planene om å fortsette å rydde, vaske klær, vaske gulv og støvsuge litt. Så har jeg gjort det jeg skal! Har brukt 3 dager på å komme i orden igjen etter jul. Huff, jul ødelegger døgnrytmen og orden i systemet mitt. Men det er jo godt å få ryddet skikkelig opp og kastet alt skrot som man er så dum til å ta vare på. Fatter ikke hvor mye dumt man samler på og bare lar ligge der. Orden  i sysakene skal det nok bli nå ja, og deilig skal det bli!

Ha en fortsatt fin onsdagsmorgen/formiddag.  

Velkommen 2015.

Hei og hopp.

Og før jeg glemmer det, godt nyttår!  Jeg har faktisk ikke blogget siden i fjor.  Jeg har vært mye i tenkeboksen i det siste. Vært frem og tilbake flere tusen ganger og lurt på om jeg skulle begynne å blogge igjen eller ikke. Til syvende og sist ble det så jeg bare hoppet i det! Fant et fantastisk fint og stilfullt gratisdesign lagd av KvDesign og tenkte at dette passet meg ypperlig. Fint med en fresh start på et nytt år. Nytt år, nye muligheter vettu. 
Hurra for et nytt år og for helt nye 365 dager, hvor vi kan få gjort alle de tingene vi ikke fikk gjort i fjor. GRIP DAGEN. 
Håper dere ser fram til å følge meg på en spennende bloggreise! Nå skal jeg straks hoppe i køys og forhåpentligvis få meg en god natts søvn. Sweet dreams  

hits