BAKING FOR FUN

  • 22.01.2017 - 17:34

Hei igjen ♥

Som jeg fortalte i det forrige innlegget mitt, fikk jeg baking på bestilling. Noe jeg syns er kjempestas! Og ikke minst en utfordring. Det var ganske åpent, men det skulle være muffins/cupcakes. Derfor sto jeg jo fritt til å velge mellom mange forskjellige varianter av muffins. Jeg søkte litt rundt for å prøve å finne en passende oppskrift. Var ikke så lett det gitt....

Jeg har lasta ned TV Norge mat, hvor jeg blant annet kan velge å finne oppskrifter fra kakekrigen. Der fant jeg en oppskrift jeg veldig gjerne ville prøve. Det var vaniljecupcakes med lemon curd og sjokomuffins med hvit sjokoladetopping. Høres ikke det bare fantastisk godt ut? Jeg valgte å tre-doble oppskriften, da den opprinnelig var ment for kun 4. personer. Det begynte veldig bra. Men etter hvert så begynte jeg å ha trøbbel med oppskriften. Jeg forsto det ikke lengre. Det var vanskelig å skjønne hva som skulle tilhøre hva. Så derfor begynte jeg å bake på måfå. Alt jeg gjorde var kun instinkt. Men herregud, så mye man lærte av det. 

Det er så gøy, når du kan mixe og trikse med smaker, teksturer og pynt. Dette var en dag jeg lærte masse og at jeg bare må ha troen på meg selv og mine instinkter. Resultatet er jeg godt fornøyd med. De smakte jammen meg like bra som de ser ut. Så artig! 

 Dette var virkelig en prøvelse jeg føler jeg besto med glans. Fikk mye skryt også, og det er jo alltid like kjekt! Dette er noe jeg vil gjøre mer av og jeg håper å kunne bli enda bedre enn det jeg er per dags dato. I går fikk jeg bevist for meg selv og andre at det faktisk ikke gjør noe om det går litt gærent, det kan likevel bli skikkelig bra resultat! Ikke minst fikk jeg mer selvtillit og det er greit å ta med seg videre. Det blir nok ikke det siste du ser av bakinga mi her inne. 

Er du glad i å bake? 
 

0 kommentarer

CHOCOLATE CHIP CUPCAKES

  • 25.02.2015 - 22:45

I dag hadde jeg virkelig gått inn i meg selv og bestemt at jeg ikke skulle ta min såkalte dagligdagse ettermiddagshvil. Og for første gang i historien klarte jeg å holde meg lys våken!! Det er jo egentlig helt insane i seg selv. Etter jeg fant ut at matlysten var langt avsted, fikk jeg plutselig ånden over meg til å bake igjen. Dette er jo en hobby jeg bedriver fritiden min med og jeg bare elsker å plotte inn ørepluggene, sette på good-feeling musikk og bare være i min helt egen kakeverden. Det er så deilig og en skikkelig avkobling fra en ellers så travel hverdag. Du burde virkelig prøve det en gang! 

Denne gangen ville jeg prøve noe nytt og spennende og utfordret meg selv til nettopp dette! Vil du også prøve? Her er oppskriften. Forvarm ovnen til 190 grader. Kle et 12-formers muffinsbrett med 12 papirformer. 1. Ha smør, sukker, egg og hvetemel med bakepulver i en bolle, og rør til du får en jevn blanding, men ikke mer 2. Vend inn sjokoladeknappene eller eventuelt den hakkede sjokoladen 3. Fordel røren i papirformene med en skje 4. Stek cupcakene i den forvarmede ovnen i 15-20 minutter, eller til de har hevet seg og er gyllenbrune 5. La cupcakene avkjøles helt på en rist.


Siden jeg er så fan av frosting, tenkte jeg å pynte cupcakesene med sjokoladesmørkrem. 

OPPSKRIFT SJOKOLADESMØRKREM 
150 g usaltet smør, romtemperert 
200 g melis 
2 plater kokesjokolade 
1 dl melk 
1/2 vaniljestang 

Pisk smør og melis til en luftig krem. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og pisk dem inn i smørkremen. Pisk inn melk, litt om gangen. Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad, og avkjøl den til romtemperert. Pisk sjokoladen inn i smørkremen, litt om gangen. Tips: Ikke ha i så mye melk som oppskriften sier, da blir den veldig bløt. 


RESULTAT 
De smakte helt nydelig og ble pyntet ganske enkelt - det enkle er ofte det beste. Eneste minus er at jeg ikke hadde tid til å fryse frostingen, slik at den er litt bløtere enn det jeg liker den, men ellers ble jeg veldig fornøyd! ♥Liker du cupcakes? 

0 kommentarer

Bakeglede

  • 08.10.2014 - 17:09

Hei på deg. 
Idag har jeg hatt fridag og sov så lenge som mulig. Plutselig begynte jeg å tenke på hva jeg kunne gjøre på en slik trist og grå dag. Det eneste som virkelig tente livsgleden og livslysten ved spørsmålet var baking. Derfor fant jeg meg en oppskrift som så ganske god ut, gikk på butikken, kjøpte inn ingrediensene jeg trengte og startet å bake. Åherremin som tiden flyr, når man koser seg med baking og med musikk som bakgrunnsstøy. Deilig assa! Her er noen bilder i fra bakingen, som du sikker kan se, så måtte jeg jo selvfølgelig faile litt, men resultatet ble jo ganske bra allikevel. Og det er vel det som teller? Ja, vi sier det :) Denne typen heter smilsjokolade-cupcakes :) Men de ble litt store ettersom jeg fylte de cupcakes formene såpass mye. Men jo mer, jo bedre. Hihi

3 kommentarer
  • Eldre innlegg
hits