LAST DAY OF CHALLENGE

  • 09.02.2017 - 14:56

God dag ♥

Vi nærmer oss helg og jammen har vi ikke kommet oss til veis ende i denne blogg-utfordringen også! Det har vært en morsom og lærerik reise og jeg skal definitiv ta opp igjen en slik utfordring i nærmeste framtid. 

DAG 7: Hvilken egenskap hos deg selv setter du mest pris på? 

Som alle de seks andre dagene, så syns jeg denne også er veldig vanskelig. Det er ikke så lett dette med å se sine sterke og svake sider. Det er jo sånn at vi ofte syns det er lettere å se de svake sidene, fordi det er det vi irriterer oss over og som vi gjerne ville forbedret. De sterke sidene er det ikke alltid like lett å se, nettopp fordi vi er for dårlige til å gi oss selv credit! Man skal liksom ikke skryte av seg selv, det er jo ikke lov. Det kan jo være farlig å si at man er stolt over seg selv. Men er det egentlig farlig? 

Man burde bli mye flinkere til å gi seg selv ros og credit. Både for ting man gjør og over egenskaper man har. Det er synd at vi ikke klarer å få oss til å si at "Du har jammen meg ett par gode egenskaper, kjære deg. Som det at du alltid setter andre før deg selv. Du ønsker andre lykke og suksess. Og det er en fantastisk egenskap å ha". Hvorfor kan vi ikke tenke mer sånn? Si mer sånt til oss selv? Men det er faktisk mye vanskeligere enn man skulle tro. Man skal liksom jekke ned alt det positive som blir sagt om en. Som når man får komplimenter fra andre. Så har du ofte en unnskyldning for å få jekket det ned. "Det var jo bare flaks da". Kan vi ikke bare si "Tusen takk, jeg syns selv at jeg virkelig hadde draget på dette". Være stolte over oss selv. 

// Foto: Google 

Over til det spørsmålet egentlig dreier seg om.. Den egenskapen jeg setter mest pris på hos meg selv er nok at jeg ønsker å hjelpe andre mennesker. Uansett om det er bekjente eller ukjente. Det har vært flere episoder i denne tiden jeg har vært sykmeldt, at jeg har hjulpet opptil flere ukjente mennesker. Og det er en skikkelig god følelse. Som det å hjelpe eldre å skjønne seg på elektroniske maskiner som betalingsmaskiner. Både hos legen og på solariumet har jeg nå hjulpet mennesker med å få betalt for seg. Og de blir jo så takknemlige. Det tar meg toppen 5 minutter å vise og forklare, for deretter at de skal få den hjelpen de trenger til å klare å gjøre det på egenhånd. Det er en fantastisk følelse! 

Det er nok den egenskapen jeg er mest glad for å ha og som jeg setter pris på. Siden jeg får så mye igjen for det. Det gir mye å kunne hjelpe andre og det er nettopp derfor jeg ønsker å jobbe med et slikt yrke når jeg er ferdig utdannet. 

Nå skal jeg straks få i meg litt mat, før jeg for første gang på veldig lenge skal være støttekontakt igjen. Jeg gleder meg! ♥

Victoria 09.02.2017 kl.17:21

Veldig flott innlegg! God torsdag :)

Julie 09.02.2017 kl.21:16

Tusen takk for det! Så koselig :)
Skriv en ny kommentar
hits