GI FINGEREN TIL DOBBELTMORAL!

  • 11.01.2017 - 18:38

Assa, hjelpes meg... 

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg forteller andre at de må være stolte av seg selv, for hva de har fått til i livet sitt, for hvor sterke de er og ikke minst for utseendet sitt. Både til ukjente og kjente prenter jeg inn at man ikke skal rakke ned på seg selv, at man skal være stolt av hvordan man ser ut uansett form, farge og figur. Jeg prøver iherdig å få folk til å være glad i seg selv og genuint like både kroppen sin og sinnet sitt. For det er utrolig viktig i ett slikt samfunn med såpass mye kroppspress. 

Men tror du at jeg er noe bedre enn deg? Ånei. Jeg har dobbeltmoral deluxe, noe jeg virkelig skammer meg over. For er det noe jeg virkelig hater, så er det dobbeltmoral. Men jeg har begynt å innse at i flere og flere sammenhenger så driver jeg selv med dette tullet. Det å si en ting, for så å mene en annen ting. Det å fortelle andre at de må være fornøyde med seg selv, når man ikke engang er halvveis kommet dit selv. Det å si til andre at de må være glad i seg selv, når jeg ikke engang er det... Det å gi seg selv litt credit i ny og ne for alt strevet man legger ned og for alle gode og bra ting man gjør, men ikke å gjøre det selv. Det er så frustrerende. Det gjør meg både sint og lei meg på samme tid. 

Jeg har lenge fundert på hvorfor jeg driver med disse dobbeltmoralene, når jeg virkelig avskyr det. Og jeg tror jeg er kommet frem til at jeg er såpass klar på det med at man må bli mer glad i seg selv, både personen og kroppen - fordi jeg selv vet hvor jævlig det er å ikke være det. Jeg vet at jeg er på god vei, men at jeg flere ganger kan se meg selv i speilet og rakke ned på meg selv. "Så tykk du er, så stygg nese du har, rumpa di ser ut som en stor ballong". Du vet hvordan det er, sant? Du vet hvordan man egentlig ikke vil se seg selv i speilet, for da slipper man å se alle feilene ved seg selv som man ikke klarer å bli glad i. Det er hjerteskjærende hvordan vi klarer å trøkke oss selv ned. Vi er våre verste fiender. Selv om vi får kommentarer fra andre, så er det nok djevelen på ryggen som er verst. 

I år skal jeg jobbe i herdig for å ta til meg alle gode råd jeg gir til alle andre. Jeg skal slutte med den fuckings dobbeltmoralen, for det er virkelig ikke meg. Jeg vil ikke være en sånn person. Det er jo ikke det at jeg ikke oppriktig mener det jeg sier til andre. Det er bare det at jeg kunne ønske jeg oppriktig mente alt jeg sa til dem om meg selv. Om mitt utseendet og om meg selv som person. Jeg kunne ønske jeg var glad i kroppen min, at jeg ikke rakket ned på meg selv, at jeg kunne være stolt av å gå i trange kjoler og vise meg fram. Jeg kunne ønske jeg kunne gi meg selv credit for all harde jobbinga jeg gjør, for alle erfaringer klokere jeg er på grunn av feilene jeg har begått. Det er så mange ting jeg kunne ønske. Men nå må jeg ta et skikkelig oppgjør med meg selv! Jeg må starte å tro på at jeg er bra nok, at jeg duger og at jeg ser forbaska bra ut. For det gjør vi - alle som en. Vi må bare lære oss til å tro på det! Genuint kjenne på kroppen at vi er glad i oss selv. Gud, for en deilig følelse det ville vært. 

Mange har nyttårsforsetter, men de pleier jeg å holde meg langt unna. De går som regel i vasken etter ei uke. Men dette året skal jeg jobbe med meg selv. Si positive ting til meg selv og lære meg å tro på dem. Ikke bare si dem for å si dem. Jeg skal følge mine egne råd! Jeg skal lære meg selv å bli glad i meg selv. Og jeg håper at det er flere som vil være med meg på denne reisen. For vi har alle godt av å være fornøyde og glade i oss selv. Det er nok mange flere der ute som er akkurat som meg. Så la oss gi fingeren til dobbeltmoral og pisspreik. La oss ta et grepa tak på oss selv og bli glad i oss selv på en riktig måte. Jobbe med oss selv, våre meninger og tanker. FOR en prosess det vil bli. Men fytti rakker'n hvor mye vil vi ikke lære på veien?!?!? 

Er du med meg? 

Znippen.no 11.01.2017 kl.19:22

Håper du har en flott dag! Feel free til å ta en titt innom min nye blogg og følge den på facebook :)

Julie 11.01.2017 kl.20:47

Takk, håper du har hatt en flott dag og :- ) Det kan jeg alltids gjøre vettu! :
Bra skrevet!

Julie 11.01.2017 kl.20:47

Tusen takk!

http://hevhodet.blogg.no/ 12.01.2017 kl.05:48

Så utrolig fin blogg du har :)

God torsdag!! :-)

Julie 12.01.2017 kl.12:30

Tusen takk, for det kjære deg :- )

Lene 12.01.2017 kl.12:02

Helt enig! Vanskelig å fremsnakke seg selv! Bra innlegg :)

Julie 12.01.2017 kl.12:30

Det er latterlig vanskelig! Tusen takk :- )

Monika 12.01.2017 kl.16:09

For et fint innlegg! :) Jeg tenker ikke at dette handler om dobbeltmoral, det er jo lov å heie frem venner selv om man ikke alltid klarer å heie frem seg selv like mye. Så lenge man er ærlig på det, og gjør så godt man kan, så er det viktigste at man prøver. Jeg oppmuntrer alltid mine venner til å si de beste tingene om seg selv, selv om jeg ikke alltid klarer å gjøre det selv. Jo mer vi oppmuntrer hverandre, jo lettere blir det håper jeg. Og det virker som du er på god vei allerede med dette! :) Det viktigste steget er jo å bestemme seg for at dette vil man gjøre noe med. Lykke til med dette prosjektet, jeg heier på deg!

Julie 12.01.2017 kl.16:23

Oboy, nå ble jeg helt overveldet her jeg sitter! Tusen takk for en superfin kommentar. Dette betydde mye. Det handler kanskje ikke om dobbeltmoral. Men jeg kjenner litt på den følelsen at hvorfor skal de tro på det når de sier det til seg selv, om ikke jeg gjør det sjæl? Skjønner du hva jeg mener? Og det stikker litt dypt og er litt vondt. Derfor så håper jeg og tror at jeg skal klare å lære meg til å slippe dobbeltmoral-kjerringa løs og la hu drive på egenhånd!

Tusen takk igjen, det trenger jeg! :)
Skriv en ny kommentar
hits