DELTID ELLER HELTID?

  • 08.11.2016 - 19:59

God tirsdagskveld! 

I dag har jeg sittet ved skolebenken for første gang på over 2 måneder. Det var godt, men samtidig rart! Siden jeg er deltidsstudent så føler man seg veldig bortkommen der man vandrer rundt fra klasserom til klasserom. Ikke vet man hvor noen av klasserommene er og må ofte ta til skammen over å gå å spørre noen på servicetorget om veibeskrivelse. Heltidskullene ser nok på oss som om vi er romvesener som kommer og går som vi vil. Det er ikke bare bare! 

Mange undrer seg over om det er himmelsk å gå på deltid. Om dette er lurt eller ikke. Burde jeg starte på deltid eller heltid? Gidder jeg å bruke ett år ekstra for å få ei utdanning? Blir det for mye? Er jeg strukturert nok? Har jeg nok selvdisiplin? Mange tror det er en slags ferietur, hvor man surfer gjennom fire år og plutselig står igjen i enden med en utdanning. Men er det egentlig sånn? 

Det er ikke sånn det fungerer. Det å gå på et deltidsstudie krever hardt arbeid. Kanskje til og med hardere enn på heltid. I og med at du har alle andre utfordringer i tillegg til alt skolearbeidet. Noen må få kabalen til å gå opp med tanke på dyrepass eller barnepass. Man må få skaffet seg permisjon fra jobben sin de dagene man skal være på skolen. Man må tenke på økonomien og hvordan denne skal strekke til, spesielt under praksisperioder. Det krever mye planlegging og struktur for å kunne gå på et deltidsstudie. Man må lære seg til å være disiplinert og sette av tid til både å lese og skrive oppgaver. Under praksisperiodene må man så og si sette hele livet sitt på vent, noe som kan være utfordrende både for samboer og barn. Menneskene du omgås med blir ofte berørte av valget du tar og dette er også viktig å ta med i etterretning. 

Men det har også mange positive sider ved seg, det er ikke bare negativt. Tvert i mot! Det er så spennende og lærerikt å kunne kombinere jobb med skole. Man lærer masse - både om seg selv, brukere, medmenneskelighet, samarbeid og om respekt! Det er viktig å følge drømmene sine og man må ikke gi slipp på alt annet av den grunn. Det kan være hardt - men det er virkelig verdt det! Det er ett år ekstra, men du vokser stort på dette året. Så om du vurderer å gå på deltid er dette noe jeg virkelig anbefaler. 

Følg drømmen - ikke strømmen. 

Skriv en ny kommentar
hits